Uleiul de argan: 7 utilizări pentru îngrijirea pielii - Doza de Sănătate
 

Uleiul de argan: 7 utilizări pentru îngrijirea pielii

Uleiul de argan are proprietăți antibacteriene și antiinflamatoare care ajută la tratarea acneei. În plus, acest produs reglează producția de sebum și curăță porii.
Uleiul de argan: 7 utilizări pentru îngrijirea pielii
Elisa Morales Lupayante

Verificat și aprobat de pedagogul în educație fizică și nutriționistul Elisa Morales Lupayante.

Ultima actualizare: 04 ianuarie, 2023

Uleiul de argan este un produs natural care se obține din semințele arborelui cu același nume, localizat în sud – estul Marocului.  

Uleiul de argan este o sursă naturală de vitamine și aminoacizi esențiali care oferă pielii numeroase beneficii, menținând-o tânără și sănătoasă.

Datorită compoziției sale, acest ulei este utilizat și ca medicament, însă a căpătat popularitate în întreaga lume pentru multiplele sale întrebuințări cosmetice.

Absorbit în piele, uleiul de argan stimulează regenerarea celulelor și creează o barieră protectoare împotriva anumitor agenți infecțioși care se pot înmulți pe suprafața pielii.

Vitamina E și antioxidanții din uleiul de argan contracarează efectele negative ale radicalilor liberi și previn îmbătrânirea prematură.

În acest articol, îți prezentăm 7 modalități interesante de a valorifica proprietățile uleiului de argan pentru înfrumusețarea pielii.

Încearcă-l și tu!

1. Uleiul de argan curăță tenul gras

Uleiul de argan este recomandat persoanelor cu un ten gras

Spre deosebire de alte uleiuri, uleiul de argan absoarbe excesul de sebum, fiind ideal pentru persoanele care se confruntă cu această problemă, având tenul gras.

Mod de utilizare

 • După ce te speli pe față cu apă și săpun delicat, ia trei picături de ulei de argan și aplică-le pe zonele feței pe care vrei să le cureți.
 • Masează cu mișcări circulare până când uleiul se absoarbe complet în piele.
 • La final, îndepărtează excesul cu o cârpă moale.

2. Cremă hidratantă naturală

Uleiul de argan are o textură diferită față alte uleiuri esențiale. Acest produs este o alternativă excelentă pentru hidratarea pielii fără a fi nevoie să folosești produse chimice dure.

Acizii grași esențiali și antioxidanții din compoziția sa ajută la menținerea umidității naturale a pielii. Astfel, uleiul de argan combate uscăciunea și reglează pH-ul pielii.

Mod de utilizare

 • Ia o cantitate mică de ulei de argan și masează-l pe zonele pielii pe care dorești să le hidratezi.
 • Asigură-te că s-a absorbit bine.
 • Folosește-l în fiecare zi.

Balsam de buze

Uleiul de argan poate fi folosit ca balsam de buze

Vitamina E și acizii grași esențiali din uleiul de argan îl transformă într-o alternativă excelentă la balsamurile de buze din comerț. Acești nutrienți creează o barieră protectoare împotriva agenților externi și mențin hidratată pielea delicată a buzelor.

Mod de utilizare

 • Umezește-ți degetele cu puțin ulei de argan. Masează-l pe buze până se absoarbe complet.
 • Folosește-l în fiecare zi înainte de a aplica orice alt produs pe buze.

4. Combate acneea

Proprietățile antibacteriene și antiinflamatoare ale uleiului de argan ajută la combaterea eficientă a acneei. Datorită caracteristicilor sale, acest produs curăță porii și reglează producția de sebum.

Mod de utilizare

 • Pune puțin ulei de argan pe o dischetă demachiantă sau o bucată de vată. Aplică-l direct pe coșuri.
 • Ai grijă ca zonele afectate să fie umezite cu ulei. Lasă-l să acționeze 20 de minute.
 • Clătește cu apă caldă. Repetă tratamentul de două ori pe zi. 

5. Demachiant

Uleiul de argan poate fi folosit ca demachiant

Acest ingredient natural ajută și la curățarea produselor cosmetice de pe piele în fiecare seară. Mai mult, uleiul de argan elimină celulele moarte și alte impurități acumulate la nivelul pielii de-a lungul întregii zile.

Mod de utilizare

 • Amestecă părți egale de ulei de argan și ulei de măsline. Aplică produsul rezultat pe zonele pe care dorești să le cureți.
 • Lasă-l să acționeze 5 minute. Îndepărtează excesul cu apă caldă.

6. Previne vergeturile

Nivelurile ridicate de vitamina A și vitamina E din uleiul de argan ajută la prevenirea și diminuarea vergeturilor. Acești compuși cresc elasticitatea pielii, stimulează repararea celulelor și previn ruperea fibrelor.

Mod de utilizare

 • Pune puțin ulei de argan în palme. Aplică-l pe zonele afectate de vergeturi.
 • Masează-l cu delicatețe timp de 5 – 8 minute, apoi clătește cu apă caldă.
 • Folosește-l de cel puțin trei ori pe săptămână.

 7. Diminuează ridurile din colțurile ochilor (laba-gâștii)

Uleiul de argan estompează ridurile fine din colțurile ochilor

Datorită conținutului de acizi grași și antioxidanți, uleiul de argan estompează ridurile fine, cum ar fi laba-gâștii.  Acești nutrienți stimulează producția de colagen și elastină, două substanțe esențiale pentru menținerea tinereții și fermității pielii.

Mod de utilizare

 • Pune câteva picături de ulei de argan pe vârfurile degetelor și masează cu delicatețe colțurile ochilor.
 • Ai grijă să se absoarbă bine. Repetă tratamentul în fiecare seară.

Încearcă și tu aceste metode de înfrumusețare cu ulei de argan. Sigur vei fi încântată de rezultate!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.