Uleiurile îți curăță și îți îngrijesc tenul

Dacă ai tenul foarte gras, este posibil ca aceste uleiuri să nu fie cea mai bună opțiune pentru a-ți hidrata pielea, însă pot fi folosite cu succes la demachiere. 

Dacă vrei să ai o piele bine hidratată și radiantă, uleiurile pot fi printre cei mai buni aliați ai tăi. Ține cont de recomandările de mai jos și descoperă beneficiile pe care le oferă aceste produse. Crede-ne, sunt multe!

Uleiurile au fost considerate întotdeauna un produs de evitat în cosmetică. În realitate, acestea au numeroase beneficii și ajută la îngrijirea tenului.

În primul rând, persoanele cu tenul uscat pot folosi uleiuri în fiecare zi. Dacă ai tenul normal, de două sau de trei ori pe săptămână este suficient.

Dacă ai tenul mixt sau gras, poți folosi anumite uleiuri pentru a-ți curăța fața sau pentru un ritual de îngrijire săptămânal.

Uleiurile pot fi foarte utile și atunci când ai nevoie de un tratament „de urgență,” cum ar fi după o noapte în care ai fost la o petrecere și ai purtat mult machiaj sau atunci când tenul tău este extrem de uscat.

Ce ulei să folosesc?

Uleiurile trebuie alese în funcție de tipul de piele

Nu toate uleiurile acționează la fel atunci când vine vorba de îngrijirea tenului. Cele mai bune sunt uleiurile vegetale sau esențiale, dar nu și cele minerale.

Uleiurile minerale sunt folosite, de obicei, pentru hidratarea pielii bebelușilor. Asta nu înseamnă că sunt dăunătoare sau toxice, dar nu sunt potrivite pentru îngrijirea pielii unui adult.

Ce beneficii au uleiurile pentru piele?

Uleiurile au un efect hidratant

Uleiurile vegetale hrănesc pielea și îi permit să respire. Deși există și alte produse la fel de hidratante, de multe ori acestea astupă porii și provoacă acnee.

În plus, vei observa că pielea ta devine mai luminoasă și mai strălucitoare, înainte fiind întunecată și lipsită de vitalitate. Cel mai important este să ții cont de tipul tău de piele atunci când alegi un anumit ulei, precum și de cantitatea întrebuințată.

Totodată, aceste produse naturale nu decolorează pielea și nu duc la apariția coșurilor, a chisturilor sau a punctelor negre. Aceste probleme au alte cauze, cum ar fi dereglările hormonale, bacteriile, acumulările de celule moarte sau o combinație a acestor factori.

Trebuie să știi, de asemenea, că pielea ta produce propriul său ulei în mod natural, acesta fiind necesar bunei sale funcționări.

Tocmai de aceea uleiul protejează, vindecă și hidratează pielea pentru ca aceasta să-și îndeplinească toate funcțiile. Când îl aplici, ideea este să acționeze în beneficiul pielii, nu în detrimentul său. Vei observa că beneficiile oferite nu sunt numai pe plan estetic. 

Mai jos îți explicăm cum să prepari un tratament cu trei uleiuri vegetale care este foarte util și eficient în îngrijirea pielii.

Ingrediente

 • 1 sticluță în care să pui amestecul
 • Ulei de măsline extravirgin
 • Ulei de ricin
 • 2-3 picături de ulei esențial de arbore de ceai (opțional)

Mod de preparare

 • Pentru acest tratament, trebuie să adaugi în sticluță părți egale de ulei de măsline și ulei de ricin.
 • Opțional, poți adăuga două sau trei picături de ulei esențial de arbore de ceai. Acesta are proprietăți antibacteriene și terapeutice care măresc eficiența tratamentului.
 • Agită bine sticluța înainte de a folosi conținutul.

Mod de aplicare

Uleiurile pot fi aplicate zilnic sau de mai multe ori pe săptămână

 • Când aplici tratamentul pe piele, folosește mișcări circulare timp de câteva secunde pentru a-i întări efectele. 
 • O altă idee este să folosești dischete demachiante care au fost înmuiate în apă caldă și să le lași pe piele timp de un minut.
 • Poți folosi aceleași dischete pentru a îndepărta amestecul de uleiuri de pe față, folosind tot mișcări circulare.
 • La final, șterge-te cu un prosop moale și aplică o loțiune tonică.

Acest produs este ideal pentru demachiere întrucât este eficient, dar și 100% natural. Dacă ai tenul gras, poți aplica tratamentul în fiecare zi, dar nu uita să îți speli bine fața cu un săpun de calitate.

Sugestii bazate pe tipul tău de piele

Dacă ai tenul gras, îți recomandăm să folosești un amestec de 30% ulei de ricin și 70% ulei de măsline.

Dacă ai un ten mai echilibrat, un amestec de 20% ulei de ricin și 80% ulei de măsline este cea mai bună opțiune. 

Dacă ai tenul mixt, încearcă să amesteci numai 10% ulei de ricin cu 90% ulei de măsline. Este foarte simplu.

Te-ar mai putea interesa