VetiGel oprește sângerările în numai 10 secunde!

· 4 ianuarie 2016

Joe Landolina, un antreprenor de numai 17 ani, începuse recent să studieze la Universitatea din New York atunci când a făcut o descoperire uluitoare, gelul VetiGel, ce ar putea salva viețile a milioane de oameni din toată lumea.

Fiind interesat de ingineria tisulară (numită și medicină regenerativă), Landolina a inventat un gel capabil să oprească hemoragiile externe sau interne în mai puțin de 10 secunde, fără fi nevoie să se aplice presiune pe rană.

VetiGel, a intrat în stadiul de proiect încă de când Joe își începuse primul semestru de facultate. Ideea acestui tânăr a câștigat un concurs organizat de către Universitatea din New York și, grație acestui fapt, el și partenerul său, Isaac Miller, au obținut bani pentru a-și deschide propria companie: Suneris, Inc.

Astăzi, Joe Landolina—înarmat cu o diplomă de master în inginerie biochimică și o companie cu 10 angajați—este pregătit să-și transforme viziunea în realitate. Este foarte important ca VetiGel să fie produs pe scară largă, deoarece acest gel ar putea salva viețile a milioane de pacienți care ajung în camerele de gardă ale spitalelor în fiecare zi.

VetiGel a fost deja testat în numeroase clinici veterinare și alți peste 1.600 de medici veterinari încă speră să poată să obțină mostre din acest produs pentru a putea efectua studii clinice.

Care este compoziția produsului VetiGel?

Gelul inventat de Joe Landolina este alcătuit dintr-un component de origine cvasi vegetală, numit matrice extracelulară (ECM)—o rețea de proteine și zaharuri găsită în jurul celulelor, ce poate varia de la un organ la altul. Acest gel este alcătuit din bucățele asemănătoare unor piese de lego și poate fi aplicat pe mai multe regiuni ale corpului.

Odată aplicat pe rană, VetiGel stimulează reconstrucția matricei celulare deja existente, creând „o copie exactă a ceea ce atinge”. Cu alte cuvinte, Vetigel se adaptează proprietăților suprafeței de piele cu care intră în contact. În plus, conform lui Landolina: „Procesul de vindecare a corpului va începe în funcție de modul în care gelul este aplicat”.

VetiGel va fi aplicat cu ajutorul unei seringi

Momentan, VetiGel este testat în cadrul unor clinici veterinare, scopul fiind demonstrarea eficienței acestui produs în ceea ce privește stoparea rapidă a sângerărilor. Imediat ce aceste teste se vor încheia, produsul va fi studiat de Armata Statelor Unite ale Americii, care va decide dacă VetiGel poate sau nu să fie vândut pe piață pentru uz chirurgical.

Landolina este optimist în privința șanselor produsului său de a primi toate aprobările necesare până anul viitor, cel târziu. În opinia lui, VetiGel va ajunge să ajute milioane de bolnavi din toată lumea.

Acest gel ar putea, de pildă, stopa hemoragiile declanșate în timpul intervențiilor chirurgicale efectuate asupra pacienților care suferă de traumatism hepatic de gradul IV. Grație VetiGel, medicii chirurgi vor putea să oprească orice sângerare în mai puțin de un minut, șansele ca intervențiile chirurgicale respective să aibă succes crescând considerabil.

Putând opri sângerările în numai câteva secunde, VetiGel va avea numeroase utilizări terapeutice, cum ar fi vindecarea arsurilor și rănilor, dar nu numai. Studii cu privire la beneficiile acestui gel sunt încă în desfășurare, multe dintre care sunt efectuate chiar de către Suneris, compania lui Landolina.

Deși VetiGel nu a fost încă aprobat pentru uz chirurgical, rezultatele cercetărilor efectuate până acum sunt foarte promițătoare, în special în ceea ce privește abilitatea gelului de a stopa sângerările. Acest produs va fi folosit în numeroase campanii medicale, iar Suneris speră ca și medicii veterinari să profite de beneficiile oferite de Vetigel.

Landolina și Miller nu au specificat deocamdată care va fi prețul produsului lor sau dacă vor exista condiții speciale de vânzare. Însă, faptul cel mai important este că VetiGel va salva probabil milioane de vieți atunci când va fi lansat în sfârșit pe piață.

Beneficiile ardeiului iute de Cayenne pentru stoparea sângerărilor

Pe lângă VetiGel, și ardeiul Cayenne poate trata sângerările

Pe lângă gelul incredibil pe care ți l-am prezentat mai sus, există numeroase alternative naturiste ce te pot ajuta să oprești o sângerare. Una dintre acestea—și probabil cea mai eficientă—este ardeiul iute de Cayenne. Acest ingredient are numeroase beneficii pentru sănătate, amerindienii folosindu-l în scopuri medicinale timp de secole.

Pentru a încerca acest remediu, nu trebuie decât să presari pudră preparată din acest ardei direct pe tăietură sau rana sângerândă. Așteaptă 15-20 de secunde, până când sângerarea se oprește. Nu uita că acest remediu nu funcționează decât în cazul tăieturilor mici sau zgârieturilor.