#yomemuevoencasa: Ce este acest trend? - Doza de Sănătate
 

#yomemuevoencasa: Ce este acest trend?

Mulți oameni cred că este greu să faci sport fără să ieși din casă. Cu toate acestea, inițiativa #yomemuevoencasa reunește traineri care oferă cursuri online gratuite pentru toată lumea.
#yomemuevoencasa: Ce este acest trend?

Ultima actualizare: 22 mai, 2020

Posibilitatea de a merge la sală este o amintire în orașele aflate în carantină din cauza coronavirusului. Dar nu lăsa acest lucru să te oprească din a face mișcare! Poți continua să te antrenezi în interior și să profiți de mișcarea #yomemuevoencasa pe care au lansat-o mai mulți antrenori de fitness.

Ce este #yomemuevoencasa?

#yomemuevoencasa este o inițiativă a unui grup de influenceri din lumea fitnessului, care ajută oamenii să se antreneze acasă. Antrenorii organizează zilnic sesiuni online de exerciții fizice din diferite discipline. Această idee le-a venit mai multor antrenori de renume din Spania. Alex Lamata, Paula Butragueño, Iñaki García, Martín Giacchetta și gemenii Pin sunt câteva exemple.

Fiecare dintre ei folosește transmisii live pe Instagram pentru a oferi cursuri pe care următorii le pot folosi pentru a exersa acasă. Ideea a apărut deoarece carantina provocată de coronavirus i-a privat pe iubitorii de sport de posibilitatea de a se antrena, cei mai afectați fiind cei care mergeau în mod obișnuit la sală.

De asemenea, trebuie să avem în vedere faptul că un stil de viață sedentar este foarte dăunător pentru sănătatea noastră în timpul carantinei. Așa cum afirmă antrenorul Martín Giacchetta: „COVID-19 este o amenințare serioasă pentru sănătate, dar a nu face exerciții fizice este la fel de grav. Dacă vrei să urmărești un serial sau un film, nu sta tolănit pe canapea, menține-ți corpul activ. ”

Nu contează dacă ai un spațiu redus acasă; instructorii oferă rutine de antrenament pe care le poți adapta situației tale actuale. Și dacă trebuie să muți o masă sau o canapea, va fi doar pentru câteva minute.

Mișcarea #yomemuevoencasa a fost lansată pe Instagram în urmă cu câteva săptămâni. În mai puțin de o zi, a depășit 15.000 de urmăritori. După cum a declarat Paula Butrageño – de la Paula Inspirafit -, la nivel individual, există multe idei în mediul online pentru a te antrena acasă. Cu toate acestea, oamenii sunt confuzi și nu știu dacă anumite exerciții sunt potrivite pentru ei sau cum să adapteze antrenamentele la această situație provocată de coronavirus.

Tânără care urmărește pe laptop mișcarea #yomemuevoencasa

Exerciții gratuite pentru toată lumea

Ceva foarte important de reținut despre această inițiativă și principalul motiv pentru care dorim să o aplaudăm este faptul că #yomemuevoencasa este un serviciu gratuit. Asta înseamnă că poți urmări fluxurilor live ale antrenorilor fără a fi necesar să plătești.

Partea cea mai bună este că #yomemuevoencasa reunește cei mai buni antrenori personali din Spania; există multe tipuri de antrenamente și exerciții din care poți alege. Pe lângă antrenorii pe care i-am menționat deja, s-au alăturat mișcării și Isabel del Barrio, Cesc Escolá și Almudena Yogalife. Ideea este ca tot mai mulți profesioniști să se alăture și să includă și exerciții de yoga și meditație, pe lângă antrenamentele regulate de fitness.

Prima zi de #yomemuevoencasa a avut trei ședințe. Prima a fost la prânz (întotdeauna pe ora spaniolă) cu o clasă de pilates de le Pau_Inspirafit; apoi martin.giacchetta a oferit o ședință de antrenament în familie la 5 PM. O oră mai târziu, gemelas_pin a ținut o clasă de antrenament funcțional de 60 de minute.

În următoarea zi, au fost și mai multe opțiuni. Ziua a început la ora 9 AM cu Mindful Yoga de la Pau_inspirafit, apoi au urmat antrenamentul funcțional la ora 11 AM cu onmytrainingshoes și alte trei sesiuni după-amiaza: antrenament funcțional cu alexlamata (18 AM), yoga cu almudena_yogalife (19 AM) și antrenament funcțional cu diegocalvoofficial (20 AM).

Bărbat care se antrenează acasă

Alege-ți ședința preferată #yomemuevoencasa!

Instructorii vor actualiza lista de activități programate în fiecare zi. Singurul lucru pe care trebuie să-l faci este să te abonezi la fluxul live și să urmărești antrenamentul sau activitatea care te pasionează. Poți urmări acești experți în fitness de pe smartphone pentru a lucra acasă profitând de spațiul din camera de zi sau din dormitor.

Lumea este plină de vești proaste legate de coronavirus, de aceea credem că aderarea la mișcarea #yomemuevoencasa ne oferă speranță și bună dispoziție în fiecare zi. Chiar dacă nu vrei să practici exerciții fizice, te poți înscrie la cursuri de yoga sau te poți distra împreună cu copiii urmărind clasele pentru familii. Ridică-te de pe canapea și fă mișcare!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.