3 beneficii uimitoare ale pepenelui verde - Doza de Sănătate
 

3 beneficii uimitoare ale pepenelui verde

Ai auzit vreodată despre beneficiile extraordinare ale pepenelui verde? Află câteva informații surprinzătoare din articolul de față!
3 beneficii uimitoare ale pepenelui verde
Elisa Morales Lupayante

Scris și verificat de pedagogul în educație fizică și nutriționistul Elisa Morales Lupayante.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Unele alimente sunt daruri ale naturii. Printre ele se numără și pepenele verde. Pe lângă gustul delicios, acest fruct are proprietăți extraordinare și o valoare nutrițională bogată. Descoperă mai multe beneficii uimitoare ale pepenelui verde în rândurile care urmează!

Consumat adesea ca atare sau ca ingredient în sucuri, pepenele verde are un conținut bogat de antioxidanți, nutrienți și vitaminele A și C. Totodată, acest fruct conține licopen și beta-caroten, două substanțe care ajută la prevenirea și tratarea cancerului.

Cu cât fructul este mai copt, cu atât beneficiile sale sunt mai mari. Un pepene copt are un conținut de 90% apă. Prin urmare, acest aliment ajută la tratarea deshidratării severe, a problemelor renale și a anemiei.

În articolul de astăzi îți prezentăm 3 beneficii uimitoare ale pepenelui verde care te vor convinge să consumi acest fruct mai des.

Beneficii uimitoare ale pepenelui verde

1. Întărește inima

Beneficii uimitoare ale pepenelui verde pentru inimă

Pepenele verde conține citrulină, care se transformă în arginină. Acești doi aminoacizi îmbunătățesc sănătatea arterelor, circulația sanguină și funcționarea sistemului cardiovascular.

Arginina și citrulina sunt necesare pentru producția de monoxid de azot, un compus care menține elasticitatea arterelor și a vaselor sanguine.

2. Combate disfuncția erectilă

Beneficii uimitoare ale pepenelui verde pentru femei și bărbați

Deși pare surprinzător, pepenele verde are proprietăți vasodilatatoare. Astfel, acest fruct ajută la combaterea disfuncției erectile. Din păcate, nu se știe exact ce cantitate ar trebui să consumi pentru a te bucura de acest beneficiu.

Cu toate acestea, pepenele verde merită încercat ca remediu pentru disfuncția erectilă. Efectele sale sunt promițătoare.

3. Are o valoare nutrițională bogată

Beneficii uimitoare ale pepenelui verde bogat în nutrienți

Pepenele verde este cunoscut pentru proprietățile sale diuretice și hidratante. Însă puțini știu că acest fruct are și o valoare nutrițională extraordinară.

Conținutul său bogat de nutrienți se află la baza multor beneficii uimitoare ale pepenelui verde. O porție de numai 100 grame conține:

 • Carbohidrați 8 g.
 • Proteine 6 g.
 • Grăsimi 2 g.
 • Calorii 30.
 • Fibre 5 g.
 • Vitamina A 570 IU.
 • Potasiu 112 mg.
 • Magneziu 11 mg.
 • Fier 2 mg.
 • Alte vitamine: B1, B2, B3 și B6.
 • Alte minerale: mangan și fosfor.

Însă, în general, mâncăm pepene verde în cantități mai mari de 100 grame. Drept urmare, efectele benefice ale acestui fruct exotic sunt și mai puternice. Fiind atât de hrănitor, pepenele verde este recomandat chiar sportivilor de performanță.

Acum că ai descoperit câteva beneficii uimitoare ale pepenelui verde, probabil vei privi cu alți ochi acest aliment minunat. De acum înainte, îl vei consuma cu aceeași poftă, însă știind și cât de benefic este pentru organismul tău. Reține informațiile utile de mai sus și nu ezita să adaugi acest fruct gustos și sănătos în dieta zilnică!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.