Logo image
Logo image

3 rețete delicioase cu cotlet de porc

4 minute
Pregătirea unui cotlet de porc suculent este foarte simplă dacă ții cont de câteva sfaturi. Astăzi, îți oferim trei idei de rețete delicioase cu cotlet de porc!
3 rețete delicioase cu cotlet de porc
Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Ți-ar plăcea să gătești rețete delicioase cu cotlet de porc pentru cină? Ai deja o rețetă grozavă? Sau ești în căutare de arome noi? Poate îți este poftă de un preparat suculent, ușor și rapid!

Ei bine, astăzi este ziua ta norocoasă, deoarece suntem pe cale să-ți împărtășim trei moduri suculente de a găti un cotlet de porc: la cuptor, pe grill  și în crustă. Fiecare rețetă are secretele sale, pe care le vom dezvălui cu bucurie mai jos.

Urmează aceste rețete delicioase cu cotlet de porc pas cu pas pentru a obține preparate desăvârșite!

3 rețete delicioase cu cotlet de porc

1. La cuptor

Some figure
Când vine vorba de coacere, alege un cotlet de porc care are mai multă grăsime, deoarece va fi mai suculent.

Atunci când alegi cotletul de porc pentru coacere, îți recomandăm să optezi pentru o bucată multicoloră (marmorată) în loc de una cu o culoare uniformă. Bucățile de carne care conțin mai multe grăsimi sunt excelente pentru coacere, deoarece gătitul durează mai mult. O bucată de carne cu un conținut mai mare de grăsime va rămâne suculentă până la sfârșitul coacerii și nu se va usca în exces.

Ingrediente necesare

  • 1 cotlet de porc întreg
  • Legume după preferințe (opțional)
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri de oțet de vin
  • 1 linguriță de ardei afumat
  • 1 linguriță de piper negru
  • Ulei de măsline
  • Sare

Mod de preparare

  • Mai întâi, marinează cotletul de porc într-un amestec de ulei, usturoi, oțet, sare și condimente. Apoi, acoperă-l cu o folie plastic și pune-l deoparte în frigider pentru cel puțin două ore.
  • Preîncălzește cuptorul la 180°C.
  • Așază legumele lângă cotletul de porc așa cum îți place.
  • Coace totul pentru aproximativ 20 de minute. Apoi, întoarce carnea și las-o la copt încă 20 de minute.
  • la final, oprește cuptorul și lasă carnea să stea înăuntru timp de 10 minute.
  • Taie și servește cotletul de porc alături de legume.

Îți recomandăm:

Rețete delicioase de costițe de porc caramelizate

2. Pe grill

Some figure
Mai întâi, rumenește cotletul de porc la foc mare, apoi scade temperatura pentru a obține o mâncare suculentă.

Poate că ți-ar plăcea să faci un cotlet de porc pe grill. La urma urmei, este o opțiune rapidă, gustoasă și sănătoasă. Cu toate acestea, principalul risc este să obții un preparat mult prea uscat și tare.

Ca să eviți uscarea excesivă a cărnii de porc, alege bucăți mai groase de cotlet. Îți vom oferi instrucțiuni detaliate despre cum să gătești cotletul de porc, astfel încât carnea să fie suculentă în interior și rumenă în exterior.

Ingrediente necesare

  • Cotlet de porc tăiat în felii groase
  • Ulei de măsline
  • Sare și piper
  • Rozmarin

Mod de preparare

  • În primul rând, scoate carnea din frigider pentru ca aceasta să nu fie rece atunci când o gătești. O jumătate de oră ar trebui să fie suficient.
  • Pentru a găti cotletul de porc pe grill, rumenește suprafața ambelor părți la flacără înaltă cu puțin ulei.
  • Apoi, lasă focul mic și continuă să-l gătești aproximativ 5 minute. În acest fel, vei obține o carne bine făcută la exterior și suculentă în interior.
  • La final, adaugă sare, piper și orice alte mirodenii la alegere.

Îți recomandăm și:

3 rețete de sos barbeque pentru carne

3. În crustă

Some figure
Aceasta este o opțiune ideală pentru cei care vor să se bucure de o mâncare gustoasă și crocantă.

Dacă preferi carnea prăjită, atunci trebuie să tai cotletul de porc în felii groase. Aceasta este o opțiune perfectă dacă îți place carnea prăjită, crocantă. (Alege una dintre celelalte rețete delicioase cu cotlet de porc dacă nu te încântă carnea gătită prin prăjire.)

Poți oferi o aromă exotică acestor șnițele din cotlet de porc adăugând cărnii ierburi aromate. Folosește-le în funcție de gusturile tale. Poți folosi și alte condimente, cum ar fi paprika afumată, piperul cayenne, chimenul, piper negru, etc.

Ingrediente necesare

  • Cotlet de porc tăiat în felii groase
  • 60 g amidon de porumb
  • 60 g pesmet
  • 2 ouă ușor bătute și sărate
  • Ulei
  • Sare
  • Plante aromatice după gust (oregano, busuioc, pătrunjel, maghiran, cimbru…)

Mod de preparare

  • În primul rând, acoperă fiecare bucată de carne într-un strat subțire de amidon.
  • În continuare, trece bucățile prin ou bătut și sărat.
  • Apoi, acoperă-le într-un strat de pesmet amestecat anterior cu ierburi aromatice.
  • Încălzește o tigaie pe flacără medie cu suficient ulei pentru prăjire. Când s-a încins uleiul, prăjește fiecare bucată de carne pe ambele părți până când devine aurie. Apoi, așază bucățile pe prosoape de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.
  • La final, servește șnițelele cu o salată sau cu orice alt fel de garnitură la alegere.

Îți plac aceste rețete delicioase cu cotlet de porc? Poți crea propriile versiuni, amestecând și potrivind ingredientele după bunul plac.

Poftă bună!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • MAPAMA. (2018). Pork meat. https://doi.org/10.1163/2214-8647_bnp_e613010
  • Reed, M. (2016). Herbs and Spices. In Encyclopedia of Applied Plant Sciences. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-394807-6.00008-3
  • Aaslyng, M. D., Bejerholm, C., Ertbjerg, P., Bertram, H. C., & Andersen, H. J. (2003). Cooking loss and juiciness of pork in relation to raw meat quality and cooking procedure. Food Quality and Preference. https://doi.org/10.1016/S0950-3293(02)00086-1

 


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.