Acasă » Rețete » 4 preparate care cresc numărul trombocitelor din sânge
4 preparate care cresc numărul trombocitelor din sânge
· 17 iulie 2018
Trombocitele ajută la oprirea sângerării și facilitează închegarea sângelui. În acest articol îți prezentăm câteva rețete naturale care contribuie la regenerarea și la stimularea producției de trombocite.
Știai că există preparate care cresc numărul trombocitelor în mod natural? Trombocitele sau plachetele sangvine sunt produse de măduva osoasă. Dacă nivelul acestora este foarte scăzut, vorbim despre o afecțiune numită trombocitopenie.
Rolul principal al trombocitelor este de a stopa sângerarea și a facilita închegarea sângelui, menținând acest lichid sănătos. Trombocitopenia se instalează atunci când organismul nu produce suficiente trombocite, le pierde sau le distruge.
Pentru a reface „stocul” de plachete sangvine din corp, avem la dispoziție diverse remedii. În cele ce urmează, îți prezentăm patru preparate care cresc numărul trombocitelor din sânge.
Preparate care cresc numărul trombocitelor din sânge
1. Supă de usturoi
Ingrediente
6 ouă
6 căței de usturoi
Șuncă (50 g)
Pâine tare sau prăjită (150 g)
6 căni de supă naturală (1200 ml), preparată prin dizolvarea unui cub de legume în apă
1 ceapă mică
1 linguriță de boia (4 g)
Ulei de măsline exatrvirgin
1 linguriță de pătrunjel (5 g)
Mod de preparare
Pune feliile de pâine la prăjit în ulei de măsline și lasă-le până capătă o nuanță de maro-auriu. După ce sunt gata, ia-le de pe foc și călește usturoiul.
Adaugă ceapa tocată mărunt peste usturoi și ia apoi vasul de pe foc. Adaugă boiaua, apoi pune din nou vasul pe aragaz și adaugă șunca.
Toarnă supa de legume într-o cratiță mare și dă-o în clocot. Adaugă restul ingredientelor și pătrunjelul și lasă amestecul să fiarbă la foc mic timp de 10 minute.
Separă supa în șase porții puse în castroane de sticlă sau de ceramică termorezistente și sparge un ou în fiecare dintre ele. Pune apoi bolurile în cuptorul încins și lasă-le până când se coace oul.
Spală bine bucățile de broccoli și taie-le în bucăți mici.
Așază broccoli și morcovii pe o farfurie adâncă, amestecând cele două ingrediente.
Amestecă iaurtul, zahărul și zeama de lămâie și folosește preparatul ca dressing pentru salată. Presară semințe de susan deasupra. Adaugă puțin ulei de măsline și decorează preparatul cu nucile tocate.
Taie-le în bucăți de dimensiuni medii pentru a încăpea în blender. Adaugă apa și procesează amestecul până obții o băutură omogenă.
Sucul de mai sus este unul dintre cele mai bune preparate care cresc numărul trombocitelor. Acesta este detoxifiant și hrănitor și trebuie consumat înainte de micul dejun. Sucul cu trei arome oferă, de asemenea, o doză considerabilă de vitamine și minerale.
Spală lintea și pune-o într-o cratiță cu apă, apoi adaugă frunza de dafin, boiaua și sarea. Lasă ingredientele să fiarbă la foc mic.
Între timp, taie mărunt ceapa și usturoiul și prăjește-le în ulei de măsline până devin maro-aurii. Adaugă-le apoi peste amestecul cu linte.
În aceeași tigaie, călește ardeii în ulei și pune puțină sare. Adaugă apoi morcovul curățat și tăiat și lasă preparatul să fiarbă câteva minute. După ce au fiert legumele, ia vasul de pe foc.
Lintea ar trebui să se înmoaie după aproximativ 30 de minute, moment în care trebuie să iei mâncarea de pe foc și să o lași să se răcească înainte de a o servi.
Această supă este bogată în fier și vitamine, neputând lipsi de pe lista de preparate care cresc numărul trombocitelor din sânge.
p>Aniversări, sărbători, cumetrii sau simple reuniuni familiale… Toate au loc de obicei în jurul mesei. Meniul este cu siguranță eroul acestor întruniri, iar unul dintre cele mai așteptate preparate pentru copii și adulți deopotrivă este desertul. Iată trei rețete de…
p>Dacă te confrunți cu probleme legate de menținerea unei alimentații sănătoase și echilibrate, încearcă aceste salate de ananas preparate cu diferite ingrediente, numai bune de consumate la cină. O alimentație echilibrată nu trebuie să însemne doar sacrificii, deoarece există o…
p>O cremă pentru prăjituri este foarte ușor de preparat, deoarece nu conține foarte multe ingrediente și nu implică etape lungi și complicate. Dimpotrivă, poți obține un rezultat foarte bun cu ușurință. Din acest motiv, multe persoane folosesc crema pentru a-și…
p>Secretul din spatele rețetelor de chipsuri din legume constă în alegerea legumei și a condimentelor. Cu toate că sunt foarte ușor de preparat, este important să știi ce opțiuni ai în materie de legume și condimente. Chipsurile pot fi mai…
p>În general, leguminoasele sunt asociate cu feluri de mâncare consumate în anotimpul rece, fiindcă acestea sunt utilizate, de exemplu, la prepararea supelor, a tocanelor, a zacuscăi, etc. Cu toate acestea, delicioasele salate de leguminoase constituie o variantă excelentă și revigorantă…
p>Ovăzul este un tip de cereale recomandat datorită conținutului său ridicat și variat de substanțe nutritive. Prin urmare, te invităm să descoperi 3 rețete delicioase cu ovăz ușor de preparat. Află în cele ce urmează cum să prepari brioșe, clătite…