4 remedii pentru epuizarea provocată de căldură - Doza de Sănătate
 

4 remedii pentru epuizarea provocată de căldură

Epuizarea provocată de căldură este cauzată de o expunere prea lungă la soare, fără protecția corectă. Te afectează rapid căldura? Descoperă câteva remedii naturiste care te vor ajuta să îți calmezi simptomele.
4 remedii pentru epuizarea provocată de căldură
Sergio Alonso Castrillejo

Verificat și aprobat de farmacistul Sergio Alonso Castrillejo.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Uneori expunerea la soare poate avea beneficii pentru sănătate, atât timp cât o faci cu atenție. Cu toate acestea, atunci când razele soarelui sunt prea intense și temperatura este ridicată, poate apărea epuizarea provocată de căldură.

Nu trebuie să petreci mult timp la plajă sau sub soare pentru a fi victima epuizării provocate de căldură. Această afecțiune poate apărea pur și simplu după ce ai stat la soare, fără să te protejezi suficient.

În cele ce urmează, îți vom oferi patru opțiuni pentru a trata acasă epuizarea provocată de căldură.

4 remedii pentru epuizarea provocată de căldură

Înainte de a-ți prezenta remediile naturale, este important să clarificăm câteva lucruri. În primul rând, nu confunda epuizarea provocată de căldură cu insolația. Insolația este mult mai gravă și poate provoca chiar pierderea cunoștinței.

Epuizarea provocată de căldură este un tip mai ușor de insolație, care poate include arsuri superficiale, vene vizibile la nivelul picioarelor, transpirație intensă, crampe și multe altele. Deși poate fi gravă, de obicei, poate fi tratată acasă.

Cu toate acestea, este important să menționăm că epuizarea provocată de căldură poate necesita îngrijire medicală atunci când simptomele sunt grave. Prin urmare, dacă ai arsuri severe, stare de slăbiciune prelungită sau semne de deshidratare, cel mai bine este să mergi la spital în loc să încerci să te tratezi acasă.

Acum, după ce am explicat acest lucru, notează-ți următoarele tratamente naturiste pentru a ameliora rapid simptomele epuizării provocate de căldură.

Încearcă doar un remediu odată. În acest fel, poți preveni orice reacții adverse nedorite.

1. Remediu pentru epuizarea provocată de căldură: sucul de roșii

Suc de roșii pentru epuizarea provocată de căldură

Fără îndoială, sucul de roșii este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru epuizarea provocată de căldură. Conține o mulțime de vitamine, minerale și antioxidanți, fiind excelent pentru organism și piele. De fapt, este ideal pentru restabilirea nivelurilor lichidelor și sărurilor pe care corpul le pierde în căldură.

Ce trebuie să faci?

 • În caz de epuizare provocată de căldură, poți bea două sau trei pahare de suc de roșii în fiecare zi. Pentru acest lucru, combină roșii proaspete cu apă și suc de lămâie. Apoi, bea acest amestec rece.
 • În plus, poți aplica sucul de roșii pe arsuri minore de suprafață. Lasă-l să acționeze timp de 20 de minute, apoi clătește-l.

2. Iaurtul natural

Aplicarea iaurtului pe tegument poate ameliora unele dintre efectele epuizării provocate de căldură asupra pielii tale. Compușii săi probiotici ajută la restabilirea nivelului de pH al pielii tale. În plus, iaurtul este util în procesul de regenerare cutanată. Acesta ajută la eliminarea celulelor moarte și previne apariția cicatricilor și a petelor.

Ce trebuie să faci?

 • Întinde un strat subțire de iaurt simplu pe zona afectată.
 • Apoi, așteaptă 20 de minute.
 • Clătește-te cu apă rece.
 • Repetă procesul pentru a ține sub control disconfortul.

3. Sucul de castravete

Suc de castravete proaspăt stors

Un alt suc de legume minunat pentru a atenua efectele epuizării provocate de căldură este cel de castravete.

După cum bine știi, această legumă conține 96% apă. În plus, are o mulțime de minerale esențiale, vitamina C și fibre. Prin urmare, ajută la tratarea deshidratării și a arsurilor.

Ce trebuie să faci?

 • Mai întâi, toacă un castravete și amestecă-l în blender cu apă și suc de lămâie. Strecoară sucul și consumă-l rece. Poți bea două sau trei pahare pe zi.
 • Dacă vrei, poți aplica castravetele chiar pe pielea arsă de soare. Acesta ameliorează arsurile.

4. O baie relaxantă cu ovăz

Făina de ovăz este un ingredient relaxant care are un uz terapeutic interesant. În acest caz, este unul dintre cele mai eficiente remedii naturale pentru epuizarea dată de căldură. Acest lucru se datorează faptului că ajută la reducerea oboselii cauzate de căldură, la ameliorarea arsurilor cutanate și la evitarea deshidratării.

Ce trebuie să faci?

 • Mai întâi, adăugă o cană de făină de ovăz într-o cadă cu apă caldă sau rece.
 • Apoi, înmoaie-ți corpul în apă timp de 15 sau 20 de minute.
 • Repetă acest tratament două sau trei zile la rând, până când apare o îmbunătățire.

În concluzie, nu uita că cel mai bun lucru pe care poți să-l faci este prevenirea epuizării provocate de căldură. Prin urmare, dacă este foarte cald afară, aplică-ți pe piele produse de protecție solară de cel puțin trei ori pe zi. De asemenea, poartă haine lejere și vaporoase care îți acoperă pielea cât mai mult posibil.

Nu uita nici de hidratarea corectă, consumând cel puțin 6 – 8 pahare de apă în fiecare zi.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.