Logo image
Logo image

4 rețete de dulciuri vegane delicioase

5 minute
Ești vegan, iar oamenii îți pun la îndoială alegerea. Cel mai probabil pentru că percep acest tip de mâncare ca fiind anost. Deci, cum ar fi să-ți surprinzi familia și prietenii cu niște dulciuri vegane foarte gustoase?
4 rețete de dulciuri vegane delicioase
Ultima actualizare: 09 august, 2022

Există o mare varietate de rețete de dulciuri vegane gustoase, iar unele dintre ele sunt chiar ușor de preparat. Cu siguranță vei surprinde pe toată lumea cu oricare dintre următoarele rețete. Poți face prăjituri, brioșe, plăcinte…

4 rețete de dulciuri vegane

Principalul factor în selecția acestor rețete este calitatea. Nu necesită ouă, lapte, unt sau alte produse de origine animală.

1. Cheesecake vegan

Some figure
Pentru acest cheesecake se folosește brânză vegană sau iaurt de soia în loc de lactate și are un gust grozav!

Ei bine, să spunem că acesta este mai degrabă un tort cu iaurt, deoarece am scos brânza și am înlocuit-o cu iaurt de soia. Desigur, ai putea să-ți faci propria brânză vegană și să o folosești în această rețetă.

Ingrediente

  • 210 ml de lapte vegetal
  • 350 ml de iaurt de soia
  • 1 lingură de pulbere de agar-agar
  • 3 linguri de lămâie
  • 12 biscuiți graham
  • 2 linguri de margarină
  • Gem (la alegere, după gust)

Mod de preparare

  • În primul rând, prepară crusta. Pentru a face acest lucru, strivește biscuiții cu un sucitor sau robot de bucătărie și pune-i deoparte.
  • Apoi, topește margarina în cuptorul cu microunde și pune-o peste biscuiți. Amestecă bine.
  • Unge un vas și așază amestecul de biscuiți și margarină în interior pentru a construi baza prăjiturii.
  • Dizolvă pulberea de agar-agar în lapte rece și pune-o la foc mediu, amestecând în timp ce fierbe.
  • Adaugă iaurtul și sucul de lămâie și apoi bate bine totul până când obții un amestec fin.
  • Toarnă crema deasupra crustei de biscuiți și dă prăjitura la frigider cel puțin o jumătate de oră.
  • În cele din urmă, acoperă suprafața prăjiturii vegane cu gemul și pune-o la loc în frigider. Este gata!

Citește și:

Principalele surse de proteine în dieta vegană

2. Brioșe vegane

Some figure
Folosește ulei de măsline extravirgin pentru a înlocui untul și a face brioșe vegane.

Pentru această rețetă, vom folosi lapte de migdale pentru a crea brioșe vegane pufoase. Desigur, poți adăuga chipsuri de ciocolată sau stafide dacă vrei.

Ingrediente

  • 120 ml de lapte de migdale
  • 4 banane coapte
  • 320 g de făină de grâu integrală
  • 1 ½ linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 100 g de zahăr de cocos
  • 60 ml de ulei de măsline extravirgin
  • 1 linguriță de esență de vanilie (opțional)
  • 100 g de chipsuri de ciocolata sau stafide (opțional)

Mod de preparare

  • Preîncălzește cuptorul la 180 °C.
  • Amestecă făina și bicarbonatul de sodiu, cerne-le și pune totul deoparte.
  • Amestecă laptele de migdale și bananele.
  • Adaugă amestecul de lapte și banane în castronul cu făină și amestecă totul.
  • Încorporează uleiul, zahărul și esența de vanilie, apoi amestecă bine.
  • Pe o formă de brioșă unsă, toarnă aluatul în fiecare gaură, nu mai mult de 2/3 din capacitate.
  • Adaugă chipsuri de ciocolată sau stafide dacă vrei.
  • În cele din urmă, coace brioșele vegane timp de aproximativ 20 de minute.

3. Fursecuri cu  ovăz și căpșuni

Some figure
Fursecurile cu fulgi de ovăz sunt o gustare clasică.

Această rețetă de fursecuri cu fulgi de ovăz și căpșuni este una dintre preferatele noastre. Sunt foarte ușor de făcut și sunt pur și simplu delicioase. Trebuie să le încerci!

Ingrediente

  • 60 g de fulgi de ovăz
  • ½ banană
  • 5 căpșuni mari
  • 2 linguri de unt de arahide
  • 1 lingură de miere

Mod de preparare

  • În primul rând, preîncălzește cuptorul la 200 °C.
  • Pune banana într-un castron și amestec-o cu untul de arahide.
  • Adaugă mierea.
  • Adaugă ovăzul și amestecă-l în aluat.
  • Apoi, taie căpșunile cuburi și adaugă-le în aluat.
  • Pregătește un vas pentru cuptor și pune pe el hârtie de copt.
  • Fă bile mici de aluat și aplatizează-le pe o suprafață antiaderentă.
  • Coace-le timp de 15 minute până devin aurii.

Citește și:

Ce trebuie să faci înainte de a adopta o dietă vegană

4. Plăcintă cu mere

Some figure
Această plăcintă cu mere este perfectă pentru a-ți răsfăța copiii. Este foarte hrănitoare și nu conține zahăr rafinat.

Ultima noastră sugestie este o plăcintă vegană cu mere cu aluat crocant și umplutură suculentă. Mirosul te va înnebuni!

Ingrediente pentru aluat

  • 130 g de făină de grâu integrală
  • 65 g de făină albă
  • 60 ml de ulei de măsline extravirgin
  • 100 l de apă călduță
  • ½ linguriță de sare

Ingrediente pentru umplutură

  • 4 mere roșii
  • ¼ linguriță scorțișoară măcinată
  • 2 linguri de făină integrală de grâu
  • 2 linguri de zahăr brun
  • Zahăr brun pentru topping (opțional)
  • Lapte de migdale (opțional, utilizează doar cât este nevoie)

Pregătirea crustei

  • Preîncălzește cuptorul la 200 °C.
  • Apoi, amestecă ingredientele uscate și cerne-le.
  • Adaugă uleiul de măsline si amestecă cu mâinile pentru a obține un aluat granulat.
  • Adaugă apa și continuă să frămânți până când obții un aluat moale.
  • Apoi, împarte-l în două.
  • Alege o formă de 20 cm. Unge-o cu margarină și tapeteaz-o cu făină.
  • Întinde aluatul și pune-l în formă.

Umplutura

  • În primul rând, spală, curăță și taie merele în cuburi mici.
  • Apoi, adaugă scorțișoara, zahărul și făina și amestecă totul.

Asamblarea plăcintei vegane cu mere

  • În primul rând, pune umplutura deasupra crustei.
  • Întinde a doua jumătate a aluatului pe care l-ai păstrat anterior și acoperă plăcinta cu el.
  • Poți, de asemenea, să o rulezi și să o tai în benzi sau să faci un design simplu (cum ar fi cel din imaginea de mai sus).
  • Unge plăcinta cu lapte de migdale și apoi presară deasupra zahăr brun.
  • Coace plăcinta vegană timp de aproximativ 50 de minute până când devine crocantă și aurie.

Deci, ce părere ai despre lista noastră cu rețete de dulciuri vegane? Există multe rețete vegane gustoase. Care ți-a atras atenția?


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Fundación Española de Nutrición. Aceite de oliva. http://www.fen.org.es/MercadoAlimentosFEN/pdfs/aceiteoliva.pdf
  • Fundación Española de Nutrición. Avena. https://www.fen.org.es/storage/app/media/PUBLICACIONES%202017/INFORME%20AVENA_FEN_v2_2017.pdf
  • Fundación Española de Nutrición. Fresas. http://www.fen.org.es/mercadoFen/pdfs/fresa.pdf

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.