6 uleiuri care ameliorează durerile provocate de artrită - Doza de Sănătate
 

6 uleiuri care ameliorează durerile provocate de artrită

Datorită proprietăților lor antiinflamatoare și analgezice, anumite uleiuri pot fi folosite pentru a combate durerile provocate de artrită. În plus, acestea oferă și alte beneficii minunate!
6 uleiuri care ameliorează durerile provocate de artrită
José Gerardo Rosciano Paganelli

Verificat și aprobat de medicul José Gerardo Rosciano Paganelli.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Durerile provocate de artrită sunt printre cele mai intense dureri. Această boală duce la inflamarea articulațiilor, adică a punctelor de legătură dintre oase.

Artrita apare în urma deteriorării cartilajelor. În vederea combaterii sale, sunt folosite tratamente medicamentoase care pot avea efecte toxice asupra mucoasei gastrice. Prin urmare, ameliorarea unei dureri duce la apariția alteia.

Din fericire, nu trebuie să alegi între dureri articulare și de stomac. Încearcă următoarele uleiuri naturale cu proprietăți extraordinare. 

1. Ulei de mușețel

Uleiul de mușețel ameliorează durerile provocate de artrită

Mușețelul are numeroase beneficii. Printre acestea, se remarcă următoarele:

 • Mușețelul are proprietăți hipoalergenice. Prin urmare, această plantă este recomandată persoanelor care suferă de rinită sau febra fânului.
 • Ajută la vindecarea rănilor și reduce riscul de formare a cicatricelor cheloide.
 • Hidratează pielea.
 • Are efecte antiinflamatoare.

Datorită proprietăților sale antiinflamatoare, uleiul de mușețel ameliorează multe tipuri de dureri, cum ar fi:

 • Durerile musculare
 • Spasmele
 • Lumbago
 • Durerile de cap
 • Durerile menstruale
 • Durerile provocate de artrită

Pentru a te bucura de beneficiile sale incredibile, aplică uleiul de mușețel pe zona afectată printr-un masaj, până se absoarbe complet. 

2. Ulei de rozmarin

Rozmarinul este o plantă aromatică. Aceasta aparține familiei Lamiaceae, la fel ca menta, și provine din regiunea mediteraneană.

Rozmarinul este folosit ca ingredient în numeroase rețete, însă este și baza unuia dintre cele mai utilizate uleiuri în aromaterapie. Uleiul de rozmarin se remarcă prin proprietățile sale terapeutice, oferind numeroase beneficii:

 • Combate problemele asociate bolii Alzheimer.
 • Îmbunătățește agilitatea mintală, capacitatea de concentrare și memoria.
 • Întărește sistemul imunitar.
 • Ameliorează durerile de cap și durerile musculare, cum ar fi cele cauzate de artrită.

Pentru a te bucura de beneficiile incredibile ale acestui remediu, trebuie doar să masezi zona afectată cu ulei de rozmarin. 

3. Ulei de ghimbir

Uleiul de ghimbir are un gust diferit, asemănător cu al piperului. Consumul acestui produs ajută la ameliorarea inflamațiilor. Prin urmare, este recomandat să consumi puțin ghimbir în fiecare zi.

Cu toate acestea, știm că multe persoane nu agrează gustul de ghimbir. Dacă te numeri și tu printre ele, este indicat să folosești ulei de ghimbir pentru a ameliora durerile provocate de artrită. Acest extract acționează ca un înlocuitor al antiinflamatoarelor nesteroidiene.

4. Ulei de maghiran

Uleiul de maghiran ameliorează durerile cauzate de numeroase afecțiuni, printre care răceală, febră, inflamații sau dureri de coapse. Acest ingredient se remarcă, printre altele, pentru proprietățile sale antispasmodice care ajută la vindecarea spasmelor musculare și a convulsiilor.

În plus, uleiul de maghiran este un produs antiseptic pe care îl poți folosi la dezinfectarea rănilor, pentru a grăbi vindecarea lor.

Pentru a te bucura de beneficiile sale, aplică puțin ulei de maghiran pe zonele în care simți dureri articulareAi grijă ca uleiul să fie la temperatura camerei sau încălzește-l puțin pentru a fi plăcut la atingere.

5. Ulei de mentă

Uleiul de mentă ameliorează durerile provocate de artrită

Uleiul de mentă este obținut din frunzele acestei plante și este folosit, de obicei, ca remediu pentru dureri de stomac, musculare sau de cap.

Menta are proprietăți analgezice, stimulatoare, tonice, antispasmodice și antiinflamatoare, ajutând, de asemenea, la reducerea cantității de mucus.

Uleiul de mentă conține o doză bogată de minerale, printre care mangan, fier, magneziu și calciu, dar și acizi grași omega 3 și vitamine.

6. Ulei de curcuma

Pe lângă faptul că adaugă savoare preparatelor culinare, curcuma are și beneficii incredibile. Dacă nu îți place gustul acestei mirodenii, dar ai probleme inflamatoare, îți recomandă să folosești ulei de curcuma.

Pentru a întări efectele sale, poți combina uleiul de curcuma cu oricare dintre celelalte uleiuri enumerate mai sus.  Durerea va dispărea în câteva minute, iar viața ta va deveni mult mai ușoară.

Cum se folosesc uleiurile care ameliorează durerile provocate de artrită?

Poți folosi aceste uleiuri separat sau le poți combina pentru a le întări efectele. În orice caz, este important să nu aplici întotdeauna uleiurile direct pe piele. În schimb, poți să le amesteci cu uleiuri vegetale, cum ar fi uleiul de măsline, de jojoba sau de migdale. Acestea previn iritarea pielii.

Poți aplica uleiurile în trei moduri diferite: 

 • Direct pe zona afectată cu masaje circulare.
 • Cu o compresă rece pe care să o ții 10 – 15 minute.
 • Cu o compresă caldă pe care să o lași să acționeze maxim 20 de minute.

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.