7 modalități naturale de a reduce sensibilitatea sânilor
 

7 modalități naturale de a reduce sensibilitatea sânilor

Deși poate părea contraproductiv, exercițiile fizice ne ajută să eliminăm toxinele și favorizează purificarea deșeurilor, astfel că ne vor ajuta să atenuăm durerile mamare și sensibilitatea sânilor.
7 modalități naturale de a reduce sensibilitatea sânilor
Nelton Abdon Ramos Rojas

Verificat și aprobat de medicul Nelton Abdon Ramos Rojas.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

În timpul ciclului menstrual, sensibilitatea sânilor crește din cauza unei serii de modificări ale activității hormonale. Deși acest simptom nu reprezintă o problemă importantă de sănătate, uneori poate fi atât de grav, încât întrerupe activitățile zilnice. Vă prezentăm 7 modalități naturale de a reduce sensibilitatea sânilor!

Cu aproximativ 7 sau 10 zile înainte de menstruație, este frecvent ca sensibilitatea să crească și să provoace un anumit disconfort. Din punct de vedere medical, creșterea este cunoscută sub numele de boală fibrochistică și se caracterizează prin modificări ale țesuturilor mamare. Afecțiunea dispare după menopauză, deși nu toate femeile o percep la fel. Unele nici măcar nu o simt. Este important să rețineți că, dacă devine frecventă, trebuie să consultați un specialist.

Deși nu există nicio soluție care să ajute la dispariția completă a acestui disconfort, există câteva remedii și obiceiuri care ajută la reducerea sa. Vă împărtășim 7 modalități naturale de a reduce sensibilitatea sânilor.

7 modalități naturale de a reduce sensibilitatea sânilor

1. Evitați consumul de alcool și cofeină

Băutură pe bază de cafea

 

Evitați pe cât posibil băuturile alcoolice sau cele cu cofeină. Ambele conțin substanțe stimulatoare care dilată vasele de sânge, crescând presiunea și sensibilitatea. De asemenea, duc uneori la acumularea de lichide în țesutul mamar, agravând durerea.

2. Faceți modificări dietetice

Obiceiurile alimentare influențează reapariția acestei afecțiuni. Consumul excesiv de sare, zaharuri și grăsimi provoacă retenție de lichide și toxine, două cauze principale ale dezechilibrelor proceselor inflamatorii.

Alegeți alternative mai sănătoase, cum ar fi fructele, legumele și carbohidrații complecși. Pentru acest caz particular, este benefic să consumați mai multă vitamină B și acizi grași esențiali Omega 3.

3. Consumați suc de merișoare

Sucul de merișoare reduce sensibilitatea sânilor

 

Consumul de suc de merișoare înainte și în timpul menstruației ajută la reducerea inflamației cauzate de retenția de lichide. Compușii săi antioxidanți, vitaminele și mineralele joacă un rol relevant în echilibrul hormonal, un alt factor care influențează acest simptom. Desigur, aceste efecte se obțin numai atunci când sucul este de origine naturală. Sucurile procesate nu au aceleași proprietăți.

4. Evitați să purtați sutiene strâmte

Un sutien care este prea strâmt va pune presiune pe țesuturile mamare și, în unele cazuri, va îngreuna circulația. Pentru a reduce durerea și senzația de greutate, purtați sutiene de dimensiunea corectă pe tot parcursul lunii și, când apare sensibilitatea, optați pentru bustiere din bumbac.

5. Faceți mișcare

Mersul pe jos reduce sensibilitatea sânilor

 

Mișcarea cel puțin 30 de minute pe zi menține stresul și acumularea de deșeuri în sânge la distanță. Mersul pe jos, yoga sau ciclismul sunt câteva dintre activitățile pe care le puteți face pentru a reduce sensibilitatea sânilor.

6. Aplicați comprese cu oțet de mere

Compresele calde cu oțet de mere sunt un bun remediu natural pentru durerile de sâni. Căldura ajută la relaxarea țesutului și stimulează circulația. La rândul său, oțetul de mere are calități antiinflamatorii și decongestionante care generează o senzație de ușurare.

Lucruri necesare

  • 2 comprese absorbante
  • ¼ cană de oțet de mere (60 ml)
  • 2 căni de apă (500 ml)

Instrucțiuni

  • Încălziți apa până ajunge la o temperatură suportabilă pentru piele.
  • Scufundați compresele în lichidul fierbinte, scurgeți-le și înmuiați-le în oțetul de mere.
  • Puneți o compresă peste fiecare sân și așteptați să se răcească.
  • Repetați același proces dacă este necesar.

7. Faceți un masaj cu ulei de primula seara

Remediu natural din plante

 

Un masaj simplu va îmbunătăți circulația și va reduce tensiunea care însoțește acest disconfort. Dacă utilizați ulei de primula, veți obține un rezultat mai bun, deoarece acizii grași și agenții antiinflamatori vor atenua durerea.

Cum se folosește?

  • Turnați câteva picături de ulei în palmele mâinilor și frecați-le pe sâni cu mișcări circulare ușoare.
  • Folosiți uleiul de două ori pe zi până când simți că acesta reduce sensibilitatea sânilor.

Obiceiurile menționate mai sus sunt de mare ajutor pentru a trata acest simptom enervant; totuși, rețineți că efectele sale variază  și nu apar atinse imediat. În plus, mersul la medic ar trebui să fie întotdeauna prima opțiune imediat ce apare un simptom neplăcut sau ciudat.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.