7 obiceiuri de evitat pentru prevenirea lăsării sânilor - Doza de Sănătate
 

7 obiceiuri de evitat pentru prevenirea lăsării sânilor

Te îngrijorează gândul că sânii tăi se vor lăsa prea devreme? Află care sunt cele 7 obiceiuri pe care trebuie să le eviți dacă vrei să previi lăsarea sânilor. 
7 obiceiuri de evitat pentru prevenirea lăsării sânilor

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Îți vom spune ce poți face pentru prevenirea lăsării sânilor, un proces natural care se manifestă în urma pierderii graduale a elasticității fibrelor de la nivelul pielii sânilor. Nu este o problemă de ordin medical, ci estetic, mai ales dacă se produce la o vârstă tânără.

Lăsarea sânilor este  frecventă în cazul femeilor cu sânii mari, dar nici cele cu sânii mici nu sunt ferite de această neplăcere.

Forța gravitațională, schimbările care au loc în timpul alăptării și fluctuațiile constante de greutate sunt factori care influențează aspectul sânilor

Totuși, există anumite obiceiuri care pot deteriora structurile interne care mențin sânul ferm. Chiar dacă aceste obiceiuri nu afectează în mod egal toate femeile, ele pot influența în mod semnificativ declanșarea procesului de lăsare a sânilor înainte de împlinirea vârstei de 30 de ani.

Să vedem care sunt acestea!

1. Evită fumatul pentru prevenirea lăsării sânilor

Evită fumatul pentru prevenirea lăsării sânilor

Fumatul  nu are efecte negative numai la nivelul organelor interne. Acest obicei provoacă și deteriorarea pielii și a musculaturii.

Toxinele din tutun accelerează pierderea elasticității și a fermității pielii, deoarece reduc producția de colagen și afectează circulația sanguină. În timp, aceste substanțe nocive grăbesc procesul de îmbătrânire și provoacă lăsarea pielii, inclusiv în zona sânilor.

Te-ar putea interesa și:

6 trucuri pentru a avea sânii fermi

2. Faptul că porți sutiene cu o mărime nepotrivită

Chiar dacă pare un lucru inofensiv, faptul că obișnuiești să porți sutiene cu o mărime nepotrivită duce la pierderea fermității sânilor.

Deși sutienele sunt fabricate din materiale flexibile care se adaptează la forma corpului, un sutien care nu îți vine bine mărește tendința de lăsare a sânilor. 

În plus, când sutienul este prea strâmt, afectează circulația sanguină, ligamentele lui Cooper și mușchii pielii.

3. Postura greșită a corpului

Menține-ți o postură corectă a corpului pentru prevenirea lăsării sânilor

O postură greșită a corpului provoacă dureri musculare, are un impact la nivel estetic și accelerează lăsarea sânilor.

Dacă toate femeile ar adopta permanent o postură corectă, acest lucru ar duce la prevenirea lăsării sânilor,. Dacă stai pe scaun sau în picioare într-o poziție incorectă, sânii își pierd poziția lor naturală, întrucât sunt afectate fibrele care îi sprijină.

4. Un stil de viață sedentar

Un stil de viață sedentar are multe efecte negative asupra corpului, atât la nivel intern, cât și extern. Sedentarismul crește riscul de boli cronice, obezitate și alte afecțiuni care îți diminuează calitatea vieții.

În plus, întrucât glandele mamare sunt neglijate în urma lipsei activității fizice, în timp sânii își pierd fermitatea și elasticitatea. 

Există multe exerciții și antrenamente special concepute pentru a întări această parte a corpului.

5. Faptul că nu folosești o cremă de protecție solară

Aplică o cremă de protecție solară pentru prevenirea lăsării sânilor

Știm cu toții că este foarte important să folosim o loțiune de protecție solară pentru a preveni deteriorarea prematură a pielii. Totuși, multe persoane nu țin cont de acest aspect și se expun direct efectelor negative ale razelor ultraviolete.

Ceea ce puțini știu este că razele solare accelerează și pierderea fermității sânilor, întrucât aceștia sunt ținta impactului direct al soarelui. Prin urmare, scade nivelul de colagen și de elastină, două substanțe care mențin pielea suplă și tânără. Așa că ai încă un motiv în plus pentru a aplica o cremă de protecție solară – prevenirea lăsării sânilor.

6. O dietă foarte strictă

Curele de slăbire foarte drastice, numite și „diete miraculoase,” afectează în mod semnificativ sănătatea mușchilor și a pielii. Prin urmare, dacă adopți aceste regimuri alimentare, mărești considerabil riscul ca sânii tăi să se lase cu mult înainte de perioada bătrâneții.

Dietele extrem de stricte provoacă diverse carențe nutriționale, care duc la scăderea bruscă în greutate și la pierderea masei musculare. Evită aceste diete extreme pentru prevenirea lăsării sânilor.

Este foarte important să adopți o dietă adecvată și echilibrată, care să includă surse sănătoase de:

  • Acizi grași esențiali
  • Vitamine
  • Minerale
  • Proteine
  • Fibre
  • Antioxidanți

7. Consumul excesiv de alcool

Evită consumul excesiv de alcool pentru prevenirea lăsării sânilor

Un pahar de vin roșu pe zi oferă multe beneficii pentru sănătate. Totuși, consumul excesiv de băuturi alcoolice provoacă numeroase efecte secundare nedorite.

Pe lângă dificultățile cauzate la nivel metabolic și hepatic, excesul de alcool afectează în mod direct elasticitatea pielii. Prin urmare, acest obicei dăunător mărește riscul de îmbătrânire prematură și accelerează pierderea fermității sânilor.

Este necesar să menționăm că toate obiceiurile enumerate mai sus sunt factori care pot influența lăsarea sânilor, însă nu sunt întotdeauna cauze directe ale acestui proces. Totuși, este bine să le eviți și să adopți un stil de viață sănătos pentru prevenirea lăsării sânilor cât mai mult timp.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.