Remedii pentru varice și vene în pânză de păianjen - Doza de Sănătate
 

Remedii pentru varice și vene în pânză de păianjen

Pentru a preveni apariția sau agravarea varicelor și a venelor în pânză de păianjen, evită sedentarismul și încearcă să remediezi problema cât mai rapid.
Remedii pentru varice și vene în pânză de păianjen

Ultima actualizare: 25 mai, 2022

Varicele și venele în pânză de păianjen reprezintă vene dilatate care nu permit sângelui să circule spre inimă. În articolul de azi te invităm să descoperi șapte dintre cele mai eficiente remedii pentru varice și vene în pânză de păianjen. Citește în continuare și ia aminte!

În general, aceste probleme afectează membrele inferioare și apar atunci când există un factor ce împiedică circulația corectă a sângelui.

De ce apar varicele și venele în pânză de păianjen?

Varicele și venele în pânză de păianjen apar atunci când valvele venoase nu se închid în mod corespunzător, ceea ce produce o acumulare a sângelui ce dilată venele. Iată câțiva factori de risc ai acestei probleme, ce afectează în general femeile adulte:

Obezitatea

Dacă picioarele sunt nevoite să susțină greutate în exces, volumul de sânge care circulă prin artere și vene crește, depășind deseori capacitatea normală a acestor vase.

Sedentarismul

Varicele pot fi agravate de sedentarism

Dacă petreci foarte multe ore din zi stând jos, mușchii picioarelor tale nu vor pompa sângele în mod corect. Acest lucru poate cauza o acumulare excesivă a sângelui la nivelul venelor, suprasolicitând valvele venoase și producând apariția varicelor și a venelor în pânză de păianjen.

Statul excesiv în picioare

Asemenea sedentarismului, statul în picioare pentru perioade de timp îndelungate poate împiedica circulația sângelui către inimă, acesta fiind nevoit să lupte permanent împotriva forței gravitaționale.

Pilulele contraceptive

Pilulele contraceptive pot cauza retenție de apă și slăbirea valvelor de la nivelul venelor reticulare. Femeile care folosesc aceste contraceptive orale pot experimenta schimbări la nivelul picioarelor, printre care se numără varicele și venele în pânză de păianjen.

Factorii genetici

Varicele pot fi însoțite de durere

Este posibil să ai un istoric familial de varice, vene în pânză de păianjen, tromboză venoasă profundă sau alte probleme circulatorii ale membrelor inferioare.

Alți factori de risc

Fumatul, hipertensiunea arterială și hipercolesterolemia pot cauza probleme venoase.

Cele mai bune remedii pentru varice și venele în pânză de păianjen

Varicele și venele în pânză de păianjen trebuie „atacate” imediat ce le observăm prezența, atunci când venele au început să se dilate. Vei împiedica astfel problema să avanseze la stadiul 2 (disconfort, senzație de greutate și crampe), stadiul 3 (schimbări la nivelul pielii și al țesutului subcutanat) și stadiul 4 (durere extremă și infecții).

Cele mai bune remedii pentru varice și venele în pânze de păianjen aflate în faze timpurii sunt:

Coacăzele

Coacăzele te ajută să tratezi varicele

Aceste mici fructe albastre susțin circulația adecvată a sângelui datorită efectului lor vasodilatator ce fortifică pereții venelor. De asemenea, coacăzele sunt bogate în vitamina C și flavonoide.

Le poți servi ca desert sau gustare și îți poți prepara un ceai folosind o lingură de coacăze și o cană de apă (te sfătuim să bei cel mult două căni pe zi).

Remedii pentru varice cu aloe vera

Persoanele care vor să trateze varicele și venele în pânză de păianjen în mod natural apelează deseori la acest remediu. Secționează pe lungime o frunză de aloe vera, extrage gelul acesteia și aplică-l pe regiunile afectate.

Poți amesteca gelul de aloe vera cu câteva linguri de morcov ras și oțet de mere. Lasă remediul să acționeze timp de 20 de minute.

Te-ar putea interesa și:

Scapă de durerea cauzată de varice!

Iarba de coada-calului

Iarba de coada-calului te ajută să remediezi varicele

Există numeroase ierburi ce susțin circulația sanguină, prevenind astfel varicele și venele în pânză de păianjen. Printre acestea se numără și iarba de coada-calului, ce oferă numeroase beneficii semnificative pentru vene și artere.

De fapt, consumul de coada-calului poate face varicele să dispară. Însă acest ingredient nu este recomandat gravidelor, persoanelor care suferă de probleme cardiace sau celor care suferă de tromboflebită.

Remedii pentru varice cu gălbenele

O altă plantă cu abilitatea de a îmbunătăți sănătatea venoasă este gălbeneaua, ce poate preveni deteriorarea venelor cauzată de îmbătrânire. Un simplu ceai de gălbenele poate repara țesuturile lezate, reducând inflamațiile de la nivelul membrelor inferioare și ameliorând durerea.

De asemenea, ai la dispoziție și crema de gălbenele, pe care o poți achiziționa sau prepara tu însuți. Nu trebuie decât zdrobești câteva flori de gălbenele și să le amesteci cu apă. Combină soluția obținută cu loțiunea de corp pe care o folosești de obicei și aplică crema rezultată pe piele în fiecare noapte, înainte de culcare. Nu te clăti.

Uleiurile esențiale

Există diverse uleiuri esențiale utile pentru a trata varicele

Masajele sunt un remediu eficient pentru a ameliora durerea produsă de varice și pentru a preveni complicațiile asociate sedentarismului sau statului prea mult în picioare.

Fă-ți un masaj circular pornind de la glezne și urcând ușor spre coapse. Pentru a stimula circulația sanguină și a preveni formarea cheagurilor, poți utiliza ulei de măsline. Nu uita să-l încălzești înainte de a te masa.

Chiparosul

Scoarța chiparosului are diverse proprietăți utile pentru a trata problemele circulatorii, inclusiv varicele și venele în pânză de păianjen.

Ingrediente

  • 2 lingurițe (20 g) de frunze și scoarță de chiparos
  • 1 l de apă

Mod de preparare

  • Încălzește apa până la punctul de fierbere și adaugă frunzele și scoarța de chiparos.
  • Lasă amestecul să dea în clocot timp de 10 minute, apoi lasă-l să se răcească și strecoară-l.
  • Consumă șapte linguri de ceai în fiecare zi.

De asemenea, poți să înmoi puțină vată în ceai și să o aplici ca tratament topic, direct pe regiunile afectate.

Castanul

Această infuzie de castan te ajută să tratezi varicele

Castanul este considerat a fi unul dintre cele mai utile remedii naturiste pentru a trata varicele și venele în pânză de păianjen. În plus, datorită faptului că susține circulația sanguină, acest ingredient este recomandat celor care suferă de flebită. Castanul are abilitatea de a restaura funcționarea venelor și a valvelor venoase.

Ingrediente

  • 5 linguri (50 g) de scoarță de castan
  • 1 l de apă

Mod de preparare

  • Dă apa în clocot și adaugă scoarța de castan. Lasă totul să fiarbă timp de 10 minute.
  • Strecoară lichidul și consumă-l cald.
  • Servește această infuzie în fiecare dimineață și seară.

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.