Tratament pentru varice cu 2 ingrediente - Doza de Sănătate
 

Tratament pentru varice cu 2 ingrediente

Pe lângă folosirea acestui tratament pentru varice, este foarte important să faci exerciții fizice regulate și să ai o alimentație corespunzătoare.
Tratament pentru varice cu 2 ingrediente
Carlos Fabián Avila

Verificat și aprobat de medicul Carlos Fabián Avila.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Ai nevoie de un tratament pentru varice pentru a le ameliora aspectul sau a le îndepărta definitiv? Dureroase și inestetice, varicele sunt cauzate în general de anumite stiluri de viață și obiceiuri zilnice nocive.

Multe persoane sunt nevoite să recurgă la intervenții chirurgicale pentru a remedia această problemă, însă avem la dispoziție numeroase remedii naturiste pentru a ameliora aspectul varicelor. Citește în continuare pentru a afla cum poți realiza acest lucru!

Cum putem prepara un tratament pentru varice?

Nevoia de a folosi un tratament pentru varice

Varicele apar în general la nivelul picioarelor. Cauza principală a apariției acestora este circulația sanguină deficitară, mai exact insuficiența venoasă produsă de o alterare enzimatică a pereților vaselor sanguine, sângele fiind incapabil să se întoarcă în mod corespunzător la inimă.

De cele mai multe ori, apariția varicelor este determinată de factori ereditari, însă dezvoltarea acestei probleme poate fi facilitată de sedentarism și de urmarea unei diete nesănătoase. Sângele stagnează în regiunea gambelor unde pot apărea furnicături, crampe sau senzație de greutate.

Pentru a ameliora aspectul varicelor este nevoie de multă voință. Nu există niciun „leac-minune”, dar avem la dispoziție diverse medicamente care previn formarea cheagurilor și îmbunătățesc circulația sanguină.

Dacă varicele sunt foarte proeminente, este indicat să optăm pentru o intervenție chirurgicală pentru a evita complicațiile. Dacă acestea nu au un aspect extrem, următorul tratament pentru varice îți poate fi de ajutor. Citește în continuare și vei afla cum îl poți prepara.

Care sunt ingredientele necesare?

Tratament pentru varice cu aloe vera

Acest tratament pentru varice este foarte ușor de preparat. Este esențial să îl aplici în mod consecvent. Ingredientele pe care trebuie să le achiziționezi nu sunt deloc costisitoare, iar compoziția obținută este foarte eficientă pentru a îndepărta varicele. Așadar, care sunt ingredientele necesare?

 • 1 morcov
 • Aloe vera (o cantitate egală cu cea a morcovului)
 • ½ cană de oțet de mere

Cum se prepară masca?

Picioare pe care s-a aplicat un tratament pentru varice
 • Pentru a prepara masca, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să procesezi morcovul într-un robot de bucătărie, astfel încât să obții un lichid omogen.
 • Acum adaugă gelul de aloe vera. Cantitatea de gel necesară este egală cu cea a morcovului. Pentru a obține gelul, îndepărtează spinii unei frunze de aloe vera, apoi secționeaz-o transversal. Scoate gelul cu ajutorul unei linguri.
 • Următorul pas este să adaugi oțetul de mere. Cantitatea de oțet folosită trebuie să fie suficientă pentru a obține o pastă omogenă.
 • Pentru a obține o cremă fină, procesează toate aceste ingrediente într-un robot de bucătărie. Aplică pasta prin masaj de la glezne spre gambe, folosind mișcări circulare.
 • Las-o să acționeze asupra varicelor timp de o jumătate de oră, apoi îndepărteaz-o cu apă caldă.
 • Poți alica acest tratament pentru varice cu oțet de mere și aloe vera în fiecare zi, atunci când te întorci acasă de la serviciu. Dacă nu ai timp suficient sau îți lipsesc anumite ingrediente, poți să înmoi șervețele în oțet de mere și să le aplici pe varice timp de 20 de minute. Și acest remediu este foarte eficient.
 • Nu uita să urmezi o dietă sănătoasă și echilibrată și să faci mișcare. Este suficient să faci o plimbare de 30 de minute în fiecare zi. Nu te costă nimic, iar acest obicei îți va îmbunătăți sănătatea!

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Atik D, Atik C, Karatepe C. The Effect of External Apple Vinegar Application on Varicosity Symptoms, Pain, and Social Appearance Anxiety: A Randomized Controlled Trial. Evidence-based Complement Altern Med. 2016;
 • Hamdan A. Management of varicose veins and venous insufficiency. JAMA – Journal of the American Medical Association. 2012.
 • Cleanthis M, Lees T. Varicose veins and chronic venous insufficiency. In: Postgraduate Vascular Surgery: The Candidate’s Guide to the FRCS. 2011.
 • Paiva SAR, Russell RM. β-Carotene and Other Carotenoids as Antioxidants. J Am Coll Nutr. 1999.
 • Figueroa, M., & Universidad Cayetano Heredia. (2017). CONOCIMIENTO SOBRE VÁRICES Y MEDIDAS PREVENTIVAS EN MIEMBROS INFERIORES ENELPROFESIONALENFERMERODE CENTRO QUIRÚRGICO DE UNACLÍNICA PRIVADA. Recuperado 11 de abril de 2020, de http://repositorio.upch.edu.pe/bitstream/handle/upch/922/Conocimiento_FigueroaPerez_Melissa.pdf?sequence=1&isAllowed=y
 • Diaz Fabre, G., & Universidad de Guayaquil. (2014). ESTUDIO DE LOS PRINCIPIOS ACTIVOS DEL GINKGO BILOBA (ALOE VERA) MEJORAN LA INSUFICIENCIA VENOSA EN MIEMBROS INFERIORES DE LAS MUJERES EN EDADES DE 25 A 50 AÑOS EN EL SUROESTE DE LA CIUDAD DE GUAYAQUIL. Recuperado 11 de abril de 2020, de http://repositorio.ug.edu.ec/bitstream/redug/7993/1/BCIEQ-%20T-%200012%20D%C3%ADaz%20Fabre%20Guisella%20Priscilla.pdf
 • Arcos, F., & Antony, I. (2019). Estudio Etnofarmacológico del aloe vera” sábila” y su actividad antioxidante en relación al perfil fitoquímico.
 • Abbas, F. M., Shnawa, A. F., & Hameed, I. H. (2019). Daucus carota: In vitro Antimicrobial Activity and Bioactive Compounds of Methanolic Fruit Extract Using FTIR Spectroscopic Analysis. Indian Journal of Public Health Research & Development, 10(1), 948-953.
 • Vallejo, L., & Pontificia Universidad Católica del Ecuador. (2016). DISEÑO DE PROCEDIMIENTOS OPERACIONALES ESTANDARIZADOS DE SANITIZACIÓN (POES)PARA LA PRODUCCIÓNDE VINAGRE DE MANZANA “VINATU”EN LA CIUDAD DE QUITO EN LAEMPRESA BASE DE ESTUDIOV.R. INDUSTRIA NATURISTA S.C.C. Recuperado 11 de abril de 2020, de http://repositorio.puce.edu.ec/bitstream/handle/22000/11592/Tr%C3%A1bajo%20de%20titulaci%C3%B3n%20-%20Liliana%20Vallejo.pdf?sequence=1&isAllowed=y

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.