7 sfaturi pentru a asorta un choker
 

7 sfaturi pentru a asorta un choker

Chokerele sunt piese cu puterea de a transforma complet look-ul. Modelele simple și cele extravagante folosite în anii '90 au revenit la modă.
7 sfaturi pentru a asorta un choker

Ultima actualizare: 18 aprilie, 2023

Chokerele sunt accesorii care pot schimba complet aspectul ținutei. Sunt mereu la modă și pot fi combinate în diferite moduri. Există chokere din metal, piele, plastic, strasuri, etc. Articolul poate fi purtat singur sau în combinație cu diverse lanțuri. Descoperiți 7 sfaturi pentru a asorta un choker!

Secretul pentru a obține aspectul corect este alegerea chokerului potrivit și integrarea lui în ținută; a fi prea creativ este contraproductiv. Să vedem cum să profităm de acest tip de colier!

Ce este un choker?

Glosario de la moda  afirmă faptul că chokerele sunt coliere scurte care se poartă strâns în partea mijlocie sau inferioară a gâtului. Aceste piese datează din anii ’90, motiv pentru care sunt numite accesorii vintage.

Los ciclos de la moda ne arată că dinamica de acceptare a chokerelor denotă un produs clasic, ce rezistă pe piață în ciuda trecerii anilor. Chokerele adaugă farmec oricărei ținute. De fapt, au un caracter monarhic, întrucât fac parte din bijuteriile preferate de femeile din familiile regale.

Recomandări pentru alegerea unui choker

Fete care știu cum pot asorta un choker
Alegeți chokerul în funcție de restul ținutei.

Chokerele nu sunt ușor de asortat. Pentru a crea ținute speciale, este necesar să țineți cont de diferite aspecte. Unul dintre elementele de luat în considerare este ocazia: în funcție de aceasta, veți alege stilul chokerului.

Decolteul este important în alegerea chokerului. Topurile fără bretele se potrivesc cu chokere subțiri și mari. Dacă aveți o bluză cu decolteu în V, folosiți un lanț simplu și lung și un choker care ajunge sub decolteu.

Pentru decolteul rotund sau pătrat, chokerele scurte cu pietre sunt cele mai potrivite. La bluzele fără decolteu, sărați peste acest accesoriu.

Părul strâns este coafura ideală pentru a scoate în evidenta chokerele.

7 sfaturi pentru a asorta un choker

Cheia combinării unui choker este moderația. Să trecem în revistă mai multe alternative de utilizare a acestui accesoriu!

1. Perlele pentru romantism

Pentru subtilitate, puteți profita de un choker „fantomă”, adică din nailon transparent cu o perlă sau un pandantiv. Funcționează perfect cu decolteuri deschise în tonuri nude și cercei discreți.

Dacă vreți să folosiți și alte piese, luați în considerare lanțurile de aur sau argint foarte subțiri.

2. Chokerele și rockul

Blugii rupți, jachetele de piele și cizmele se îmbină perfect. Alegeți chokerele răsucite de mai multe ori în jurul gâtului. Pentru un stil super rocker, adăugați coliere metalice sau negre.

3. Dantela

O modalitate de a înfrumuseța hainele uni este alegerea chokerelor din dantelă. Sunt neobișnuite datorită unicității țesăturii ornamentale.

4. Chokerele infinit

Acesta este numele dat colierelor care se răsucesc de mai multe ori în jurul gâtului. Cele care sunt confecționate din material textil au o fundiță la mijloc. Rochiile scurte și evazate sunt potrivite pentru aceste piese.

5. Plasa clasică

Alături de tradiționala piele de căprioară neagră, chokerele din plasă de plastic sunt cele care evocă direct moda anilor ’90. Se găsesc pe toate culorile și sunt perfecte la petreceri.

Choker verde
Există numeroase modele de chokere.

6. Argintul sau aurul

Chokerele din aur sau argint se potrivesc cu pandantive minimaliste. Sunt potrivite pentru ținute formale.

7. Pietrele

Pentru ocazii speciale, chokerele cu pietre prețioase evidențiază ținuta și echilibrează aspectul. Rochiile fluide impun utilizarea chokerelor cu pietre, perle și cristale.

Panglica: un alt fel de choker

În fiecare zi apare o nouă tendință. Chokerele pot fi adaptate pentru orice ținută. Au apărut chiar și bluze, crop topuri sau cămăși cu o panglică în partea de sus, care se leagă în jurul gâtului pentru a simula un choker. Chokerul este un accesoriu care nu se demodează niciodată.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.