8 trucuri pentru protejarea și hrănirea unghiilor - Doza de Sănătate
 

8 trucuri pentru protejarea și hrănirea unghiilor

Unghiile sănătoase au o suprafață dreaptă și fină, fără șanțuri sau striații. Nuanța și consistența lor trebuie să fie uniforme, fără pete sau porțiuni decolorate.
8 trucuri pentru protejarea și hrănirea unghiilor

Ultima actualizare: 28 iulie, 2022

Dacă ți se rup des și nu ști ce să faci pentru hrănirea unghiilor, continuă să citești acest articol. Unghiile fragile, casante și chiar galbene reprezintă o problemă pentru multe femei. Nu-ți face griji, în rândurile de mai jos îți prezentăm câteva trucuri simple pentru a-ți hrăni și proteja unghiile în mod corespunzător.

Trucuri simple pentru protejarea și hrănirea unghiilor

1. Baie cu ulei de măsline sau ricin

Ulei de ricin pentru hrănirea unghiilor

Acesta este un truc foarte simplu și eficient pentru protejarea și hrănirea unghiilor. Poți să prepari acasă un remediu ușor și economic. Uleiul de măsline hrănește, hidratează și întărește unghiile fragile datorită conținutului său ridicat de vitamine.

Toarnă ulei de măsline într-o cană, înmoaie o bucată de vată în el și aplică-l pe unghii. Lasă-l să acționeze pentru cel puțin 20 de minute, apoi spală-te pe mâini cu apă și săpun. Dacă repeți acest tratament de 3 ori pe săptămână, vei observa o diferență. Dacă dorești, poți să folosești ulei de ricin în loc de ulei de măsline. Acesta este, de asemenea, foarte eficient.

2. Vitamina E

Vitamina E pentru hrănirea unghiilor

Vitamina E este esențială pentru corpul nostru. Aceasta întărește organismul, oasele, părul, unghiile și hidratează pielea, apărând-o împotriva radicalilor liberi.

Cel mai bine este să cumperi capsule de vitamina E pentru hrănirea unghiilor din farmacii și magazine naturiste. Toarnă conținutul unei capsule într-un lac de unghii transparent. Încearcă să-ți aplici pe unghii cât mai des acest amestec și vei observa că, puțin câte puțin, acestea vor deveni mai sănătoase.

3. Usturoi

Usturoi pentru hrănirea unghiilor

Usturoiul este un antibacterian excelent. Acesta protejează unghiile de ciuperci și de substanțe toxice ce le-ar putea afecta sănătatea.

Taie în jumătate un cățel de usturoi și masează-ți seara unghiile și cuticulele. Spală-te apoi cu un săpun delicat, cum ar fi cel pentru bebeluși, întrucât acesta conține componente antimicrobiene. Nu-ți face griji, dacă te speli bine, mirosul de usturoi va dispărea complet.

4. Mască pentru întărirea unghiilor

Hrănirea unghiilor în mod natural

Aceasta este o mască pentru hrănirea unghiilor extrem de eficientă. Pune într-un castron o linguriță de papaya, un gălbenuș, puțină lămâie și cinci lingurițe de lapte. Amestecă bine toate ingredientele și ține degetele în această mască pentru cel puțin 10 minute. Vei obține rezultate minunate dacă repeți tratamentul de două ori pe săptămână.

5. Coada-calului

Infuzie de coada calului

Acesta este un remediu excelent pentru întărirea, îngrijirea și hrănirea unghiilor. Fierbe patru tulpini de coada-calului într-o cană de apă. Lasă planta la infuzat, iar atunci când lichidul se răcește, ține degetele în el pentru cel puțin 15 minute. Repetă tratamentul de două ori pe săptămână.

6. Lămâie și ulei de migdale

Ulei d emigdale pentru hrănirea unghiilor

Iată un alt remediu simplu și eficient. Nu uita că găsești lapte de migdale în magazinele naturiste. Pentru a prepara această mască pentru hrănirea și întărirea unghiilor, stoarce într-o cană zeama unei jumătăți de lămâie și adaugă o lingură de zahăr.

Înmoaie-ți vârfurile degetelor în acest amestec timp de zece minute. Ia apoi o bucată de vată, umezește-o cu puțin ulei de migdale și aplică-l pe unghii. Este foarte eficient!

7. Truc pentru albirea unghiilor

Manichiură realizată acasă

Uneori unghiile se îngălbenesc sau se închid la culoare. Dacă te confrunți și tu cu această problemă, apelează la următorul remediu simplu pentru albirea lor. Ține degetele în oțet alb timp de 5 minute. Un alt truc constă în tamponarea unghiilor cu o bucată de vată îmbibată în apă oxigenată. În acest fel își vor recăpăta nuanța naturală.

8. Sfaturi pentru a menține sănătatea unghiilor

  • Nu îți roade unghiile. Acest obicei le face mai fragile și le dă un aspect neplăcut, iar tu te poți îmbolnăvi.
  • Nu fă abuz de lacurile de unghii. Unghiile tale au nevoie să respire, așa că trebuie să le acorzi câte un răgaz din când în când.
  • Nu îți folosi unghiile pe post de unelte. Evită să zgârii diverse obiecte sau să deschizi recipiente cu ajutorul unghiilor.
  • Folosește mănuși de protecție atunci când speli ceva. Detergenții, balsamurile de rufe și săpunurile conțin chimicale ce deteriorează unghiile.

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.