Accidentul lui Jeremy Renner cu plugul de zăpadă
 

Accidentul lui Jeremy Renner cu plugul de zăpadă

Jeremy Renner a fost rănit acasă în Lake Tahoe în timp ce folosea plugul de zăpadă. Cum evoluează starea sa?
Accidentul lui Jeremy Renner cu plugul de zăpadă
Leonardo Biolatto

Scris și verificat de medicul Leonardo Biolatto.

Ultima actualizare: 14 ianuarie, 2023

Știrile despre accidentul cu plugul de zăpadă al lui Jeremy Renner și rănile acestuia sunt actualizate în mod constant. Actorul Marvel, recunoscut pentru rolul Hawkeye în franciza Avengers, trece prin momente delicate.

În timp ce curăța zonele din jurul proprietății sale din Lake Tahoe, a fost zdrobit de plugul pe care îl folosea. Rapoartele preliminare ale poliției locale nu precizează motivul pentru care plugul s-a răsturnat.

Ceea ce îi ține pe fani în suspans este evoluția tabloului clinic. În prezent, actorul este internat la un spital din Nevada, în secția de terapie intensivă.

Familia lui Jeremy vrea să-și exprime aprecierea față de medicii și asistentele incredibile care îl îngrijesc și față de pompierii care l-au salvat.

Ce știm despre accidentul lui Jeremy Renner cu plugul de zăpadă?

Duminică, 1 ianuarie, un apel de urgență a ajuns la biroul șerifului din Washoe. Cineva a solicitat asistență pentru un accident petrecut pe Rose Highway (Reno, Nevada).

Era vorba despre accidentul lui Jeremy Renner cu plugul de zăpadă. Pe proprietatea sa, actorul curăța tot timpul zăpada. Pe rețelele de socializare există mai multe videoclipuri și fotografii care exemplifică sarcina pe care actorul o îndeplinește în mod regulat în timpul șederii sale în Lake Tahoe.

De data aceasta, plugul a cedat. Nu este clar cum s-a întâmplat, dar plugul s-a răsturnat peste actor. Acesta a suferit un traumatism toracic și o fractură de membru inferior.

Jeremy Renner a fost ajutat, în primă instanță, de un medic din zonă. Acesta i-a aplicat un garou pe piciorul accidentat, deoarece sângerarea era abundentă.

La ora locală 9:50, un elicopter a sosit și l-a dus actorul din seria Avengers la spital. Poliția a confiscat plugul de zăpadă drept probă, pentru a analiza cauzele producerii accidentului.

Accidentul lui Jeremy Renner cu plugul de zăpadă
Există diverse modele de pluguri de zăpadă. De obicei, acestea au mecanisme de siguranță pentru prevenirea accidentelor.

Cât de grav este traumatismul toracic?

Una dintre problemele lui Jeremy Renner este traumatismul toracic contondent. Aceasta înseamnă că o forță externă a lovit toracele, dar nu a pătruns în el. Este posibil să existe o deteriorare internă, fără o leziune care să comunice cu interiorul.

Se estimeazăaproape un sfert din decesele cauzate de accidente au la bază acest tip de traumă. Această statistică este foarte îngrijorătoare în rândul persoanelor sub 40 de ani.

Vestea bună este că multe leziuni toracice contondente nu necesită intervenții chirurgicale majore. Acestea sunt abordate de multe ori prin incizii minore sau tratamente medicamentoase.

În contextul politraumatismelor, scenariul se schimbă. Accidentul lui Jeremy Renner cu plugul de zăpadă este încadrat în această categorie, prognosticul fiind mai puțin favorabil.

Ce răni există?

În general, o traumă toracică contondentă poate afecta două tipuri de structuri din piept:

  1. Oasele sau țesuturile dure
  2. Țesuturile moi, cum ar fi plămânii, mușchii sau pleura

Fracturile costale sunt cele mai frecvente. Până la 40% dintre traumatismele toracice implică o leziune costală. Dacă pacientul este în vârstă, riscul de deces crește.

O parte a coastei se întoarce spre interior și perforează plămânul. Această situație este gravă. Pe termen mediu, poate genera o complicație infecțioasă, cu pneumonie.

O leziune derivată este pneumotoraxul traumatic închis, adică acumularea de aer în pleură. De asemenea, este posibil ca o leziune a esofagului sau ruptura unei bronhii din cauza impactului să ducă la pătrunderea aerului în interiorul pleurei.

Pericol de contuzie cardiacă

Afectarea inimii nu poate fi subestimată. Tabloul clinic se numește contuzie cardiacă. Detectarea nu este ușoară. Întârzierea diagnosticului crește mortalitatea, care se ridică la aproximativ 76%.

Contuzia cardiacă poate varia de la ușoară, asimptomatică sau autolimitată, până la ruptura mușchiului cardiac. Este posibil ca pacientul să experimenteze aritmie sau să sufere un atac de cord.

Bărbat cu dureri costale
Fracturile coastelor pot duce la complicații interne, care afectează plămânii.

La ce să ne așteptăm?

Rănile lui Jeremy Renner au necesitat intervenție chirurgicală. Deși nu există prea multe informații despre proceduri, până acum au fost existat două intervenții. Una a fost la piciorul afectat.

Prima acțiune asupra acestei extremități a fost cea a medicului vecin. Acesta a aplicat un garou. Metoda constă în a pune presiune asupra vaselor de sânge rupte la membrele inferioare sau superioare.

Potrivit jurnalului Asociației Medicale Americane JAMA și studiilor lui King și colab., orice material textil disponibil poate servi acestui scop. În mod ideal, materialul folosit pentru realizarea garoului ar trebui să aibă aproximativ 7 centimetri lățime.

După aplicare, garoul nu trebuie slăbit înainte de sosirea echipajului de intervenție. Fără alte instrumente disponibile, medicul vecin a salvat membrul actorului.

Vedeta este în continuare la terapie intensivă. Purtătorul de cuvânt al familiei a anunțat că evaluarea leziunilor continuă.

Putem confirma faptul că Jeremy a suferit traumatisme toracice și leziuni ortopedice. A fost operat astăzi. A ieșit din operație și rămâne în secția de terapie intensivă în stare critică, dar stabilă.

~ Purtătorul de cuvânt al lui Jeremy Renner, 2 ianuarie 2023 ~

Fanii și colegii din film și televiziune cer să fim solidari cu actorul. Diferite publicații discută despre accident, în timp ce rapoartele privind starea acestuia sunt actualizate constant.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Cantos Vinces, Juan Carlos y Solís Moreira, Ayrton David (2018). “Estudio de caso: Criterios radiológicos de un neumotórax cerrado causado por un traumatismo directo”. Revista Caribeña de Ciencias Sociales (mayo 2018). En línea: https://www.eumed.net/rev/caribe/2018/05/criterios-radiologicos-neumotorax.html
    //hdl.handle.net/20.500.11763/caribe1805criterios-radiologicos-neumotorax
  • Carriquiry, Guillermo M., and Julio Trostchansky. “Manejo actualizado de las fracturas costales.” Revista argentina de cirugía 112.4 (2020): 380-387.
  • Cortés Valerio, Asdrúbal, et al. “Alteraciones electrofisiológicas y/o bioquímicas del trauma cardíaco.” Medicina Legal de Costa Rica 36.1 (2019): 62-67.
  • González, Roberto, et al. “Traumatismo torácico contuso.” Revista chilena de enfermedades respiratorias 35.2 (2019): 96-103.
  • King, David Richard, Andreas Larentzakis, and Elie P. Ramly. “Tourniquet use at the Boston Marathon bombing: lost in translation.” Journal of trauma and acute care surgery 78.3 (2015): 594-599.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.