Apa cu miere - beneficii pentru organism - Doza de Sănătate
 

Apa cu miere - beneficii pentru organism

Știai că un pahar de apă caldă cu miere pe stomacul gol te „trezește” mai repede decât cafeaua? În plus, acest amestec îți detoxifică organismul. 
Apa cu miere - beneficii pentru organism

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Numeroase persoane din întreaga lume consumă miere. Aceasta este un produs preparat de albine din nectarul florilor și secrețiile părților vii ale plantei.Apa cu miere are numeroase beneficii pentru sănătate, fiind o sursă importantă de enzime, antioxidanți si zaharuri naturale.

Mierea este un produs 100% organic, cu proprietăți extraordinare pentru sănătatea corpului uman. În plus, mierea de albine are proprietăți antiseptice, antiinflamatoare și laxative care previn și combat diverse afecțiuni.

Având o valoare nutrițională atât de bogată, mierea este unul dintre cele mai utilizate ingrediente în medicina alternativă și în prepararea produselor cosmetice naturiste. Puțini oameni știu însă că efectele sale sunt mai puternice dacă o combini cu puțină apă caldă. 

Acest remediu tradițional este folosit ca supliment alimentar de milioane de oameni, datorită beneficiilor pe care le are asupra organismului.

În articolul de azi, îți prezentăm toate avantajele oferite de consumul de apă cu miere, în speranța că nu vei ezita să introduci și tu acest lichid delicios în dieta ta.

Apa cu miere previne infecțiile urinare

Apa cu miere previne infecțiile urinare

Proprietățile diuretice și antibacteriene ale amestecului de apă caldă cu miere de albine ajută la curățarea tractului urinar și reduce riscul apariției unor infecții neplăcute, precum cistita.

Datorită vitaminelor și mineralelor din compoziția sa, această combinație crește numărul de anticorpi, prevenind atacurile virale.

Apa cu miere – beneficii pentru digestie

Enzimele din miere îmbunătățesc funcțiile hepatice și contribuie la o digestie mai bună.

Consumul de miere de albine îți protejează flora bacteriană și facilitează absorbția nutrienților, valorificând la maxim fiecare masă servită.

În plus, mierea are un efect ușor laxativ care reglează tranzitul intestinal și previne constipația.

Te ajută să slăbești

Apa cu miere te ajută să slăbești

Mii de oameni au decis să adauge apa cu miere în dieta zilnică, deoarece au observat că această combinație stimulează pierderea în greutate.

Mierea conține zaharuri naturale care reprezintă o sursă naturală de energie. Acestea reduc poftele alimentare și stimulează arderea caloriilor.

Întărește sistemul imunitar

Această băutură este bogată în nutrienți care întăresc sistemul imunitar. Ea conține enzime, vitamine și minerale care ajută la combaterea agenților patogeni dăunători.

Apa cu mierea are ca beneficiu efectul său antibacterian, ce ucide microorganismele care au pătruns în organism sau care nu reacționează la antibioticele convenționale.

Apa cu miere – beneficii pentru alergii

Apa cu miere întărește sistemul imunitar

Consumul de miere organică reduce sensibilitatea la polen și la alte particule din mediu care provoacă reacții alergice.

Fiind expectorantă, mierea facilitează eliminarea mucusului și curăță căile respiratorii.

Oferă energie

Așa cum am menționat deja, glucidele din miere reprezintă o sursă naturală de energie, îmbunătățindu-ți performanțele fizice și mentale.

Dacă încerci să bei apă cu miere dimineața, în loc de cafea, vei scăpa de acea senzație de oboseală și de moleșeală. În plus, îți hidratezi întregul corp, optimizând toate funcțiile organismului care sunt activate dimineața.

Combate tusea și durerile în gât

Apa caldă cu miere este o băutură tonică naturală care lubrifiază căile respiratorii uscate și elimină excesul de flegmă. Aceasta are proprietăți calmante și antiinflamatoare care îmbunătățesc sănătatea plămânilor și previn acele crize supărătoare de tuse care irită gâtul.

Detoxifică organismul

Apa cu miere detoxifică organismul

Dacă adaugi și puțină zeamă de lămâie în apa fierbinte cu miere, obții o băutură detoxifiantă și digestivă. Aceasta reglează tranzitul intestinal și facilitează eliminarea toxinelor acumulate în sânge, ficat și colon. 

Lămâia conține acid citric, un nutrient care optimizează funcțiile enzimelor conținute de miere, îmbunătățind digestia grăsimilor și contribuind la detoxifierea organismului.

Apa cu miere – beneficii asupra colesterolului

Persoanele care beau acest lichid o dată pe zi își pot reduce nivelul de colesterol cu până la 10% în doar două ore.

Un nivel normal al colesterolului scade riscul dezvoltării bolilor circulatorii și cardiovasculare.

Cum se prepară apa caldă cu miere?

Apa cu miere se prepară foarte ușor

Apa caldă cu miere îți oferă o doză de sănătate, dacă o consumi în mod regulat. Deși unele efecte apar chiar de prima dată când bei acest amestec, majoritatea beneficiilor devin vizibile în timp. 

Ingrediente

  • 1 linguriță de miere (7,5 g)
  • 1 cană de apă caldă (200 ml)

Instrucțiuni

  • Diluează o linguriță din mierea preferată într-o cană cu apă caldă și bea amestecul pe stomacul gol.
  • Repetă procedeul de cel puțin trei ori pe săptămână pentru a te bucura de toate beneficiile oferite.

Încă nu ai adoptat obiceiul sănătos de a consuma acest remediu în fiecare zi? Acum știi că ai mai multe motive pentru a consuma apă caldă cu miere dimineața, așa că nu ezita să încerci și tu acest amestec terapeutic.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.