Apa cu miere – beneficii și preparare - Doza de Sănătate
 

Apa cu miere – beneficii și preparare

Mierea de albine este un remediu străvechi folosit în întreaga lume. Aceasta oferă multe beneficii pentru sănătate. Află din acest articol cum o poți consuma zilnic pentru a te bucura de proprietățile sale terapeutice. 
Apa cu miere – beneficii și preparare
Renata Sylwia Kosierb Fernández

Verificat și aprobat de nutriționistul Renata Sylwia Kosierb Fernández.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Probabil că deja ai auzit câte ceva despre beneficiile mierii pentru sănătate și frumusețe. Dar ce-ai zice dacă ți-am spune că ar fi bine să o consumi cu puțină apă? Mai multe studii au demonstrat că apa cu miere este foarte benefică pentru sănătate. 

Consumând această băutură dulce și bună, ai ocazia să profiți de componentele benefice ale ambelor ingrediente.

În acest articol îți vom prezenta principalele motive pentru care apa cu miere este o băutură atât de minunată pe care ar trebui să consumi în fiecare zi.

6 motive pentru care apa cu miere este sănătoasă

Apa cu miere te ajută să slăbești

Mierea este un aliment foarte sățios, care te poate ajuta să îți ții apetitul sub control. Nu trebuie decât să dizolvi o lingură de miere în apă, iar pierderea în greutate nu te va mai stresa ca înainte.

Te vei simți mai sătulă, iar mecanismul din creier responsabil pentru pofta de zahăr va fi inhibat.

Apa cu miere te ajută să tratezi artrita

Apa cu miere combate artrita și durerile articulare

Un studiu realizat de către Universitatea din Copenhaga a demonstrat că apa cu miere poate ameliora durerile provocate de artrită în doar câteva minute. Apelează la acest remediu simplu și eficient de fiecare dată când artrita îți dă de furcă.

Apa cu miere reduce nivelul de colesterol

Un alt studiu a descoperit că atunci când bem apă cu miere, colesterolul scade cu până la 10% în numai două ore. În plus, această combinație poate preveni bolile cardiace și problemele circulatorii.

Pentru a putea obține toate aceste beneficii, nu trebuie decât să consumi 2 linguri de miere cu 450 ml de apă.

Apa cu miere întărește sistemul imunitar

Mierea are proprietăți antibiotice și antibacteriene, care o fac să fie foarte utilă împotriva bacteriilor și virusurilor care provoacă infecții.

Dacă vrei să-ți întărești sistemul imunitar și să-ți aperi organismul împotriva gripei și răcelilor, pur și simplu bea puțină apă cu miere pe stomacul gol.

Apa cu miere te scapă de oboseală

Apa cu miere are un efect energizant

Dacă te simți obosită, nu trebuie decât să dizolvi puțină miere în apă, iar oboseala și simptomele acesteia nu te vor mai deranja pentru mult timp. Acest amestec îți va reda vitalitatea de care ai nevoie, îmbunătățindu-ți activitatea cerebrală și ajutându-te să fii mai activă.

Apa cu miere îți oferă energie

Apa cu miere are un efect energizant foarte puternic, ceea ce o transformă într-o băutură ideală pentru cei care vor să-și îmbunătățească randamentul fizic.

Deși în zilele noastre avem la dispoziție o gamă variată de băuturi energizante, acestea conțin deseori compuși nocivi pentru sănătate.

Deci, te sfătuim să pui deoparte băuturile energizante și să optezi în schimb pentru apa cu miere. Aceasta este o sursă naturală de energie și conține un număr mare de substanțe hrănitoare importante.

6 beneficii adiționale ale apei cu miere

Apa cu miere elimină toxinele din organism
  • Este utilă dacă vrei să tratezi „intestinul leneș”.
  • Este o opțiune bună pentru combaterea bronșitei, astmului și altor probleme respiratorii.
  • Ajută la eliminarea toxinelor acumulate în organism.
  • Ajută la curățarea tractului digestiv și eliminarea paraziților.
  • Grație proprietăților sale antibacteriene, este utilă pentru curățarea organismului.
  • Îmbunătățește funcțiile intestinale. 

Cum se prepară apa cu miere?

Dizolvă o lingură de miere organică într-un pahar de apă caldă și bea acest amestec pe stomacul gol. Gustul apei cu miere este foarte plăcut, iar printre beneficiile acesteia se numără și ameliorarea problemelor emoționale, cum ar fi stresul.

Și nu uita…

Pentru a-ți proteja sănătatea și a profita la maxim de beneficiile pe care ți le pune la dispoziție, bea apa cu miere pe stomacul gol în fiecare dimineață.

Pe de altă parte, dacă vrei să-ți îmbunătățești funcțiile renale, consumă băutura înainte de culcare, astfel încât aceasta să acționeze în timp ce dormi.

Apa cu miere este foarte benefică pentru stomac și piele. Consumată pe stomacul gol, această băutură previne îmbătrânirea prematură și degradarea celulară, ceea ce reprezintă un mare avantaj atât pentru îngrijirea pielii cât și pentru protejarea organelor vitale.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.