Apa cu miere – beneficii și preparare

· 8 decembrie 2015

Probabil că deja ai auzit câte ceva despre beneficiile spectaculoase pe care mierea ni le pune la dispoziție în ceea ce privește frumusețea. Mierea este un aliment foarte sănătos, care are anumite proprietăți ce ne pot îmbunătăți în mod semnificativ sănătatea și proteja împotriva mai multor afecțiuni.

Dar ce-ai zice dacă ți-am oferi o lingură de miere amestecată cu puțină apă? Mai multe studii au demonstrat că această combinație este foarte benefică pentru sănătatea noastră și este o modalitate excelentă de a profita de toate proprietățile acestor două componente incredibile.

În acest articol îți vom prezenta principalele motive pentru care apa cu miere este o băutură atât de minunată, de ce ar fi bine să încercăm s-o consumăm în fiecare zi și cum o putem prepara pe aceasta.

6 motive pentru care apa cu miere este sănătoasă

Apa cu miere te ajută să slăbești

Mierea este un aliment foarte sățios, care ne poate ajuta să ne ținem apetitul sub control. Nu trebuie decât să dizolvi o lingură de miere în apă, iar pierderea în greutate nu te va mai stresa ca înainte—te vei simți mai sătulă, iar mecanismul din creier tău care este responsabil de pofta de zahăr va fi inhibat.

Apa cu miere te ajută să tratezi artrita

Apa cu miere ameliorează durerile articulare

Un studiu realizat de către Universitatea din Copenhaga a demonstrat că apa cu miere poate ameliora durerile provocate de artrită în doar câteva minute. Astfel, te sfătuim să-ți prepari această combinație de fiecare dată când artrita îți dă de furcă.

Apa cu miere îți va reduce nivelul de colesterol

Un alt studiu a descoperit că atunci când bem apă cu miere, colesterolul scade cu până la 10% în numai două ore. În plus, această combinație poate preveni bolile cardiace și problemele circulatorii. Pentru a putea obține toate aceste beneficii, nu trebuie decât să consumi 2 linguri de miere cu 450 ml de apă.

Apa cu miere îți întărește sistemul imunitar

Mierea are proprietăți antibiotice și antibacteriene, care o fac să fie foarte utilă împotriva bacteriilor și virușilor ce provoacă infecții. Dacă vrei să-ți întărești sistemul imunitar și să-ți aperi organismul împotriva gripei și răcelilor, pur și simplu bea puțină apă cu miere pe stomacul gol.

Apa cu miere te scapă de oboseală

Apa cu miere ca tratament pentru frumusețe

Dacă te simți obosită, nu trebuie decât să dizolvi puțină miere în apă, iar oboseala și simptomele acesteia nu te vor mai deranja pentru mult timp. Acest amestec îți va reda vitalitatea de care ai nevoie, sporindu-ți activitatea cerebrală și ajutându-te să fii mai activă.

Apa cu miere îți dă mai multă energie

Apa cu miere are un efect energizant foarte puternic, ceea ce o face să fie o băutură ideală pentru cei care vor să-și îmbunătățească performanța fizică. Deși în zilele noastre avem la dispoziție o gamă variată de băuturi energizante, acestea conțin deseori compuși nocivi pentru sănătatea noastră.

Deci te sfătuim să pui deoparte băuturile energizante și să optezi în schimb pentru apa cu miere. Aceasta este o sursă naturală de energie și conține un număr mare de substanțe hrănitoare importante.

6 beneficii adiționale ale apei cu miere

Apa de miere combate toxinele acumulate în organism

  • Este utilă dacă vrei să tratezi un „intestin leneș”.
  • Este o opțiune bună pentru combaterea bronșitei, astmului și altor probleme respiratorii.
  • Ajută la eliminarea toxinelor acumulate în organism.
  • Ajută la curățarea tractului digestiv și uciderea paraziților.
  • Grație proprietăților sale antibacteriene, este utilă pentru curățarea organismului.
  • Îmbunătățește funcția intestinală.

Cum se prepară apa cu miere?

Dizolvă o lingură de miere organică într-un pahar de apă caldă și bea acest amestec pe stomacul gol. Gustul apei cu miere este foarte plăcut, iar printre beneficiile acesteia se numără și ameliorarea problemelor emoționale, cum ar fi stresul.

Și nu uita…

Pentru a-ți proteja sănătatea și a profita la maxim de beneficiile pe care ți le pune la dispoziție, bea această de băutură pe stomacul gol în fiecare dimineață. Pe de altă parte, dacă vrei să-ți îmbunătățești funcția renală, bea apă cu miere înainte de culcare, astfel încât aceasta să acționeze în timp ce dormi.

Apa cu miere este foarte benefică pentru stomac și piele. Consumată pe stomacul gol, această băutură previne îmbătrânirea prematură și degradarea celulară, ceea ce reprezintă un mare avantaj atât pentru îngrijirea pielii cât și pentru protejarea organelor vitale.