Atleții fac donații pentru lupta contra coronavirusului - Doza de Sănătate
 

Atleții fac donații pentru lupta contra coronavirusului

Lupta împotriva coronavirusului se dovedește mai grea decât am bănuit inițial. De aceea, mai mulți sportivi donează bani pentru a ajuta personalul medical să facă față acestei pandemii. Sportivii din întreaga lume și din diferite discipline ajută, donând milioane pentru a lupta împotriva coronavirusului. Campaniile de strângere de bani, donații și conștientizare sunt câteva dintre metodele pe care aceștia le aleg. Îți vom spune totul despre acest subiect în articolul de mai jos.
Atleții fac donații pentru lupta contra coronavirusului

Ultima actualizare: 10 mai, 2020

Sportivii din întreaga lume fac donații pentru lupta contra coronavirusului. Campaniile de strângere de bani, donații și conștientizare sunt câteva dintre metodele pe care aceștia le aleg. Îți vom oferi mai multe detalii despre acest subiect în alineatele următoare.

Cine sunt atleții care fac donații pentru lupta contra coronavirusului?

Se știe că sportivii de elită câștigă mulți bani. Unii dintre aceștia profită de situația lor materială pentru a manifesta solidaritate. În lumea fotbalului, întâlnim adesea sportivi care își donează o parte din salarii spitalelor.

De exemplu, jucătorul lui Liverpool, Sadio Mané, a oferit 45.000 de euro Senegalului, țara sa natală, pentru a ajuta în lupta contra coronavirusului. Această țară africană are puține cazuri de COVID-19 până în acest moment. În plus, echipa sa a donat aceeași sumă (în lire sterline) băncilor de alimente din orașul britanic.

În Manchester, cele mai mari două echipe – City și United – vor face împreună o donație de 100.000 de lire sterline (în jur de 115.000 de dolari) pentru a ajuta persoanele afectate de coronavirus din acest oraș.

Chelsea și-a oferit hotelul pentru a-i caza pe cei afectați de COVID-19. Acesta va fi folosit în cazul în care este necesar transferul pacienților de la spitalele supraaglomerate din Londra.

Solidaritate în Italia

Italia este țara cea mai afectată de coronavirus. Dar există și vești bune de la jucătorii care donează bani pentru a ajuta sistemul național de sănătate. De exemplu, jucătoarea din Torino, Simone Zaza, a strâns 30.000 de euro, iar fotbalistul din Napoli, Lorenzo Isigne, a strâns 100.000 de euro.

Între timp, clubul de fotbal AC Milan a făcut donații unei fundații numite AREU, întrucât Milano este unul dintre cele mai afectate orașe din țară. Unul dintre cei mai importanți jucători ai săi, Zlatan Ibrahimovic, a lansat o campanie numită Let’s Kick the Coronavirus. Acesta a strâns deja 100.000 de euro prin intermediul acestei campanii.

Fotbalist care face donații pentru lupta contra coronavirusului

Cealaltă echipă din Milano, Inter, a donat 300.000 de măști și produse de protecție personală către Protecția Civilă și spitalele locale. Proprietarii echipei Juventus, familia Agnelli, au făcut o donație de 10 milioane de euro pentru lupta contra coronavirusului în orașele Piedmont și Torino.

Jucători care au făcut donații pentru lupta contra coronavirusului în Spania

Continuând cu exemple de donații din lumea fotbalului, în Liga Spaniei, Clubul Almería va distribui alimente în valoare de 1.200.000 de euro celor care au nevoie. Aceasta include sprijinirea personalului medical și a voluntarilor care lucrează pentru a preveni răspândirea coronavirusului în această țară.

Antrenorul echipei Atlético Madrid, Diego Simeone, a demarat o campanie pe rețelele de socializare pentru a strânge fonduri pentru Crucea Roșie. Saúl și Álvaro Morata s-au alăturat lui Sergio Busquets (de la echipa din Barcelona) într-o inițiativă numită „Well Go Out Together” pentru a sprijini comercianții și companiile mici care se vor confrunta cu o criză economică din cauza coronavirusului.

Deoarece vorbim despre clubul catalan, merită menționat și faptul că Lionel Messi a decis să doneze 1 milion de euro. Această sumă va fi împărțită între două spitale, unul din Barcelona și altul din Argentina.

În cele din urmă, în Bundesliga, jucătorii echipei Bayern Munchen, Joshua Kimmich și Leon Goretzka, au donat 1 milion de euro și au creat o platformă de strângere de fonduri numită We Kick Corona.

Alte exemple de atleți care au făcut donații pentru a opri pandemia de COVID-19

Am văzut fapte bune și în afara lumii fotbalului. Mai mulți jucători ai NBA fac donații. Kevin Love de la echipa Cleveland Cavaliers a oferit lucrătorilor stadionului Quicken Loans Arena – casa Cavalerilor – câte 100 dolari pentru a-și cumpăra cele necesare.

Giannis Antetokounmpo a procedat la fel cu angajații Fiserv Forum, stadionul Milwaukee Bucks. De asemenea, Zion Williamson, de la echipa New Orleans Pelicans, a promis că va plăti salariul pe o lună al tuturor angajaților stadionului Smoothie King Center.

În plus, jucătorul Rudy Gobert de la Utah Jazz – care a testat pozitiv pentru COVID-19 – a donat suma de 500.000 de dolari pentru a ajuta sistemul de sănătate din Statele Unite ale Americii.

Cercetător care ține în mână o fiolă

Baschetul spaniol se alătură tenisului cu doi mari sportivi: Pau Gasol și Rafael Nadal, care au demarat o campanie pentru ca sportivii din diferite discipline să doneze și să strângă 11 milioane de euro, care vor fi folosiți pentru a ajuta peste un milion de oameni.

De asemenea, elvețianul Roger Federer va dona 1 milion de franci elvețieni familiilor cu venituri mici din țara sa.

Concluzii

Fără îndoială, toate aceste acțiuni vorbesc despre solidaritatea și conștiința socială a sportivilor și a semenilor lor care își oferă ajutorul în această situație dificilă. De asemenea, acești sportivi transmit un mesaj de unitate și speranță comunităților din care fac parte.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.