Beneficiile tehnologiei BodyTite pentru pielea flască
 

Beneficiile tehnologiei BodyTite pentru pielea flască

BodyTite este o procedură estetică extrem de inovatoare și eficientă pentru a elimina grăsimea localizată și pielea flască. În ce constă?
Beneficiile tehnologiei BodyTite pentru pielea flască
Diego Pereira

Verificat și aprobat de medicul Diego Pereira.

Ultima actualizare: 30 decembrie, 2022

Grăsimea localizată și pielea flască au fost întotdeauna marile provocări ale medicinei estetice. Combaterea lor nu este o sarcină ușoară. Din fericire, astăzi există o mare varietate de proceduri în care sunt utilizate diverse tehnici. Descoperiți beneficiile tehnologiei BodyTite pentru pielea flască!

BodyTite este o tehnologie inovatoare bazata pe lipoliza cu radiofrecvență, al cărei scop este eliminarea permanenta și non-invazivă a depozitelor de grăsime din diferite zone ale corpului. În acest fel, ajută la definirea și tonifierea corpului.

Ce este BodyTite?

Pierderea fermității pielii înseamnă scăderea colagenului și a elastinei, fie din cauza schimbărilor produse de îmbătrânire, fie din cauza unor factori precum obezitatea și scăderea bruscă în greutate.

BodyTite este o tehnologie nouă care face parte din setul de proceduri estetice folosite pentru a reduce pielea flască și pentru a elimina grăsimea localizată. Constituie un tratament avansat pentru remodelarea corporală și facială.

Se bazează pe lipoliza cu radiofrecvență, adică folosește unde radio de înaltă frecvență în scopuri estetice. Poate remodela corpul și tonifica zonele rezistente le dietă și sport: de exemplu, bărbia dublă, brațele, abdomenul, fesele și șoldurile.

Căldura generată de undele de radiofrecvență stimulează producția de elastină și colagen, extrem de importantă pentru piele, deoarece o menține fermă.

Cum funcționează BodyTite?

Beneficiile tehnologiei BodyTite pentru abdomen
BodyTite seamănă cu liposucția clasică, dar nu este aceeași procedură.

BodyTite este o liposucție asistată cu radiofrecvență. Procedura constă în furnizarea unei anumite cantități controlate de energie direct în țesutul tratat. Acest lucru duce la lichefierea grăsimii, care este apoi aspirată.

Procedura are loc prin introducerea unor canule mici, foarte fine, mai subțiri decât cele folosite în liposucția tradițională. Procedura constă în următoarele:

 • Mai întâi, se aplică anestezie.
 • Apoi, se face o mică incizie, de aproximativ 2 milimetri.
 • Canula se introduce până ajunge în țesutul adipos subcutanat.
 • Cu un electrod intern, trimite semnale termice pentru a „topi” adipocitele (celulele adipoase).
 • Folosind căldura undelor de radiofrecvență, grăsimea este încălzită până se topește.
 • Grăsimea este îndepărtată prin aceeași canulă.

Întreaga procedură durează aproximativ o oră și pacientul poate pleca imediat acasă.

Care sunt beneficiile tehnologiei BodyTite?

Studiile au arătat că BodyTite este o procedură sigură și eficientă pentru liposucție și eliminarea pielii lăsate.

Beneficiile tehnologiei BodyTite

BodyTite oferă mai multe beneficii pentru tratamentul grăsimilor localizate. Cele mai importante sunt:

 • Rezultatele apar din primul moment.
 • Poate ajuta la ameliorarea vergeturilor.
 • Este o tehnologie minim invazivă.
 • Nu necesită sutură și nu lasă în urmă cicatrici.
 • Este un tratament ambulatoriu, fără spitalizare.
 • Recuperarea este imediată; nu necesită odihnă.
 • Este un tratament sigur.
 • Este necesară o singură ședință pe zona tratată.
 • Rezultatele sunt permanente și chiar continuă să se îmbunătățească în următoarele luni.
 • Este o tehnologie compatibilă cu alte tratamente.
 • Efectele secundare sunt ușoare: mici inflamații și vânătăi care dispar în zilele următoare.

Avantaje

În comparație cu alte metode și tehnici, BodyTite are mai multe avantaje. De exemplu, grăsimea localizată profund poate fi tratată cu ușurință. În plus, nu numai că elimină grăsimea, ci stimulează și elastina și colagenul pentru a obține o reducere semnificativă a pielii lăsate.

Procedura folosește canule mult mai fine și mai precise decât liposucția tradițională. Datorită acestui fapt, tratamentul poate fi aplicat pe zone delicate, precum gâtul și bărbia. Este minim invaziv și are un risc mai mic de complicații.

Se spune că BodyTite are rezultatele unei intervenții chirurgicale, dar fără bisturiu.

Îngrijire și precauții

Medic care discută cu o pacientă
Este important să cereți sfatul unui bun profesionist din domeniul sănătății. Este esențial să cereți acreditări și să vedeți rezultatele anterioare.

Tratamentul BodyTite este minim invaziv, are puține efecte secundare și recuperarea este aproape imediată.

 • Specialistul poate prescrie folosirea unor articole de îmbrăcăminte compresive pentru o perioadă de timp, în timp ce pielea se tonifică.
 • Se recomanda evitarea practicării sportului și a activității fizice intense în zilele de după tratament.
Nu există contraindicații. Persoanele de orice vârstă pot apela la BodyTite, inclusiv cele la care liposucția este contraindicată.

Ce altceva trebuie luat în considerare?

Așa cum ar trebui să se întâmple cu orice tratament, se recomandă ca procedura să fie efectuată de un chirurg plastician cu experiență.

Deși studiile sugerează că BodyTite este eficient în combaterea grăsimii localizate, are anumite limitări. De exemplu, nu este un tratament indicat în caz de obezitate. Rezultatele sunt permanente doar dacă apar modificări în stilul de viață. Cei mai buni aliați sunt o alimentație corectă și exercițiile fizice regulate.

 


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Chia C, Theodorou S. 1,000 consecutive cases of laser-assisted liposuction and suction-assisted lipectomy managed with local anesthesia. Aesthetic Plast Surg. 2012; 36 (4):795-802.
 • Cohen S, Dominsky O, Artzi O, Dayan E, Eckstein J. Deep Layer Radiofrequency Thermo-coagulative Technology for Cervicofacial Contouring: Sonographic and Clinical Results. Plast Reconstr Surg Glob Open. 2020; 8(12): e3286. doi: 10.1097/GOX.0000000000003286.
 • Dayan E, Rovatti P, Aston S, Chia CT, Rohrich R, Theodorou S. Multimodal Radiofrequency Application for Lower Face and Neck Laxity. Plast Reconstr Surg Glob Open. 2020; 8(8): e2862. doi: 10.1097/GOX.0000000000002862.
 • Galván H. Uso de radiofrecuencia y cavitación. Prevención de complicaciones. Act Terap Dermatol 2012; 35: 202-206.
 • Ion L, Raveendran S, Fu B. Body-contouring with radiofrequency-assisted liposuction. J Plast Surg Hand Surg. 2011; 45(6): 286-293.
 • Leal-Silva H, Carmona-Hernández E, López-Sánchez N, et al. Reducción de grasa subcutánea, técnicas invasivas y no invasivas. Dermatol Rev Mex. 2016; 60(2): 129-141.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.