9 sfaturi pentru arderea grăsimii de pe față
 

9 sfaturi pentru arderea grăsimii de pe față

Pare dificil să obținem o față conturată fără a trece printr-o intervenție chirurgicală. Arderea grăsimii de pe față este ușor de realizat?
9 sfaturi pentru arderea grăsimii de pe față
Leonardo Biolatto

Verificat și aprobat de medicul Leonardo Biolatto.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Arderea grăsimii de pe față necesită un angajament riguros dacă vreți să folosiți metode naturale. Rezultatele depinde de stilul de viață pe care îl adoptați. În caz contrar, nu vor exista modificări faciale vizibile.

Fața este una dintre cele mai complicate zone ale corpului când vine vorba de pierderea în greutate. Cu siguranță există accesorii sau remedii care sunt de ajutor. De asemenea, puteți merge în sala de operație pentru a obține rapid efectul dorit.

Există însă și alte modalități, deși puțin laborioase, de a reduce rotunjimea feței. Înainte de a ști care sunt metodele, este important să cunoaștem originea acestei acumulări de grăsime.

De ce se acumulează grăsimea pe față?

Din cauza geneticii, există țesuturi care tind să se formeze mai mult în unele zone decât în altele. În cazul feței, depozitele de grăsime apar pe pomeți și fălci.

Principalul factor legat de acest tip de rotunjime facială este excesul de greutate, produs al obiceiurilor nesănătoase. Deși unii oameni se simt confortabil cu aspectul de plinătate în obraji, alții preferă să-și sculpteze fața, dar fără a fi supuși unor proceduri cosmetice.

9 sfaturi pentru arderea grăsimii de pe față și definirea chipului

Arderea grăsimii de pe față și definirea acesteia fără intervenție chirurgicală este posibilă, concentrând efortul pe remodelarea întregii siluete și nu doar a feței. În acest scop, trebuie aplicate următoarele sfaturi.

1. Pierdeți în greutate

Este clar că grăsimea de pe față este o consecință a creșterii în greutate. Pentru a combate aspectul umflat, este necesară pregătirea fizică.

Rutinele cu exerciții aerobe accelerează metabolismul și oferă un rezultat favorabil. Unele activități care încurajează pierderea de grăsime facială și corporală sunt următoarele:

  • Alergare
  • Dans
  • Înot
  • Mers cu bicicleta

Păstrați o greutate adecvată pentru a reduce șansele de a acumula grăsime facială.

2. Mâncați echilibrat

Alimentația sănătoasă influențează pierderea de grăsime. Alimentele prăjite, zahărul și carbohidrații procesați nu sunt potriviți pentru dietă.

Legumele și fructele se remarcă printre produsele benefice pentru controlul acumulării de țesut gras, atât pe față, cât și pe corp.

În favoarea unei alimentații sănătoase, revista Nutrients menționeazăun aport mai mare de cereale integrale este asociat cu un risc mai scăzut de creștere în greutate. În consecință, acumularea de grăsime în zone precum fața este minimizată.

Dietă pentru arderea grăsimii de pe față

3. Odihniți-vă suficient

Cei care nu dorm suficient se confruntă cu diverse consecințe, cum ar fi creșterea nivelului de cortizol, o tendință mai mare la obiceiuri alimentare proaste și alterarea metabolismului.

Somnul odihnitor este benefic pentru arderea grăsimilor. Încercați să dormiți între 6 și 8 ore, astfel încât procesul de pierdere a grăsimii faciale să fie întărit.

În plus, odihna adecvată ajută la definirea feței, deoarece elastina și colagenul natural sunt produse în timpul somnului. De asemenea, somnul previne cearcănele și pielea arată mai fină.

4. Urmăriți aportul de sodiu

Organizația Pan Americană a Sănătății (PAHO) indică faptul că aportul mediu zilnic de sare depășește cantitatea maximă sugerată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS): 5 grame pe zi. Prin sare, ingerați sodiu.

Evitați alimentele sărate, alimentele fast food, carnea procesată, sosurile, condimentele care nu sunt naturale și gustările sărate. Dozele mari de sodiu provoacă inflamații ale corpului și ale feței, deoarece duc la o retenție suplimentară de apă.

Nivelurile excesive de sare din organism se reflectă și în patologii mai grave, așa cum a afirmat Asociația Americană a Inimii.

5. Reglați aportul de alcool

Limitați consumul de alcool. Dacă beți alcool frecvent, va fi mai greu să pierdeți grăsimea de pe față și de pe restul corpului. Alcoolul este lipsit de nutrienți. Deși veți urina mai des, puteți suferi de retenție de apă și deshidratare.

Alcoolul este legat de riscul de inflamație sistemică. Biblioteca Națională a Statelor Unite a publicat un articol în care susține că există două moduri în care alcoolul duce la creșterea în greutate:

  • Din cauza conținutului ridicat de calorii
  • Din cauza deciziile alimentare proaste pe care le luăm atunci când consumăm alcool

6. Reduceți stresul

Food Alliance subliniazăstările de stres necontrolate duc la adoptarea de practici nutriționale dăunătoare, cum ar fi alimentația excesivă.

Pentru a scăpa de tensiune, antrenați-vă. În acest fel, creșteți nivelul de endorfine și lăsați grijile în urmă, după cum a raportat Clinica Mayo. În plus, dedicați câteva ore din zi unui hobby care vă distrage atenția de la pofte.

7. Efectuați exerciții faciale

Aesthetic Surgery Journal explică faptul că gimnastica facială implică forța, mișcarea sau manipularea mușchilor feței. Deși sunt necesare dovezi mai puternice, exercițiile faciale sunt recomandate pentru a tonifica fața, pentru a arde grăsimea și pentru a avea un chip mai conturat.

De exemplu, deschiderea și închiderea gurii ca și cum am mesteca funcționează foarte bine. Faceți 15 seturi a câte 20 de secunde fiecare. Înainte de a începe, relaxați-vă fața.

Exerciții pentru arderea grăsimii de pe față

8. Hidratați-vă suficient

Potrivit Frontiers in Nutrition, există dovezi ce arată că a bea multă apă duce la pierderea în greutate. Prin urmare, ardeți și grăsime.

Când vă hidratați corespunzător, alungați foamea, îmbunătățiți circulația și minimizați inflamația. Consumul redus de apă face ca organismul să stocheze cât de lichid poate, chiar și în pomeți; acest lucru contribuie la îngroșarea feței.

9. Masați-vă cu creme de fermitate

Masajele pe față ajută circulația sângelui. Răsfățați-vă cu mișcări circulare pe bărbie și obraji, profitând de beneficiile cremelor de fermitate. Nu uitați de bărbia dublă.

Când ardeți grăsimi și pierdeți în greutate, apare pielea lăsată. Ca să fiți cu un pas înainte, hidratați permanent pielea feței.

Alte tehnici pentru a pierde grăsimea și a defini fata

Pe lângă trucurile naturale pentru arderea grăsimii de pe față, există și proceduri cosmetice minim invazive. Aceste alternative trebuie aplicate de către un profesionist autorizat în medicină estetică.

Coolsculpting® îndepărtează grăsimea localizată și reduce aspectul de bărbie dublă. Injecțiile cu toxină botulinică ajută la definirea feței. Liftingul obrajilor cu acid hialuronic se încadrează în aceeași categorie. Combinarea acestor opțiuni cu obiceiuri sănătoase garantează rezultate și bune.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.