Scăpați de bărbie dublă fără operație! - Doza de Sănătate
 

Scăpați de bărbie dublă fără operație!

Aveți pielea lăsată pe gât și gușă sau bărbie dublă? Aflați cum să scăpați de această problemă inestetică fără operație!
Scăpați de bărbie dublă fără operație!

Ultima actualizare: 28 iulie, 2022

Gâtul este partea corpului pe care uităm să o îngrijim până în momentul în care trecerea anilor ne atrage atenția asupra aspectului său neplăcut. Există mulți factori care duc la apariția problemelor inestetice. Însă este posibil să scăpați de neplăcuta bărbie dublă fără operație!

În acest articol, veți descoperi câteva sfaturi naturiste pentru a scăpa de gușă sau bărbia dublă. Este vorba despre câteva exerciții simple și schimbări ale stilului de viață care vă vor ajuta să vă îmbunătățiți starea generală de sănătate și dispoziție.

Scăpați de bărbie dublă fără operație!

Sunteți o persoană supraponderală?

Bărbia dublă se formează mai ales din cauza creșterii în greutate. Așadar, primul pas în reducerea aspectului neplăcut de gușă este slăbirea. Adoptați o dietă echilibrată și reduceți porțiile de mâncare la masa de seară.

Dacă sunteți o persoană supraponderală, bărbia dublă se va observa cel mai bine atunci când deschideți gura.

Iată câteva sfaturi care vă vor ajuta să slăbiți, fără prea multe sacrificii:

 • Mâncați mai multe fibre: fructe, legume, cereale integrale, fructe uscate, semințe și nuci.
 • Evitați alimentele prăjite, zahărul, produsele lactate dulci, carnea grasă sau mezelurile și produsele se patiserie.
 • Mâncați o salată la fiecare masă.
 • Beți un pahar de apă cu o jumătate de oră înainte de fiecare masă.
 • Savurați mâncarea în timp ce mestecați foarte bine. În acest fel, vă veți sătura mai repede.
Alimente care te scapă de bărbie dublă fără operație

Aveți pielea lăsată?

În alte cazuri, bărbia dublă apare din cauză lăsării pielii de pe față sau gât, nu din cauza grăsimii. Acest lucru se poate întâmpla după ce slăbiți brusc, atunci când înaintați în vârstă sau din cauze genetice. În orice caz, vă sfătuim să mâncați mai multe proteine. Acestea pot fi atât de origine animală (carne, pește, ouă, lactate fermentate), cât și de origine vegetală (legume, fructe uscate, ciuperci, spirulină și altele).

Folosiți și un supliment alimentar natural care să redea fermitatea țesuturilor pielii. Nu numai gâtul are nevoie de fermitate, ci și musculatura. În acest sens, puteți apela la fluorura de calciu D6. Aceste pastile se țin sub limbă de trei ori pe zi, între mese. Trebuie să evitați băuturile și alimentele cu arome puternice, precum mentolul (inclusiv guma de mestecat sau pasta de dinți). Puteți urma o cură de două luni. După ce faceți pauză o lună, puteți relua tratamentul timp de încă două luni.

Saci cu leguminoase

Hidratare și exfoliere

Indiferent de situația în care vă aflați, este important să hidratați, să exfoliați și să hrăniți în profunzime zona gâtului, să îndepărtați celulele moarte și să ajutați pielea să devină mai fermă.

 • Exfolierea se poate face o dată pe săptămână cu produse naturale precum sarea, zahărul sau bicarbonatul de sodiu. Umeziți pielea și frecați ușor cu vârful degetelor cu mișcări circulare timp de un minut. Clătiți, uscați și hidratați pielea.
 • Pielea trebuie hidratată o dată sau de două ori pe zi, folosind uleiuri vegetale: ulei de nucă de cocos, migdale, primula, jojoba sau altele. Masați ușor pielea pentru a scăpa de aspectul de bărbie dublă. Masajul trebuie realizat vertical cu degetul mare și arătătorul, strângând foarte ușor pielea.
Exfoliante care vă ajută să scăpați de bărbie dublă fără operație

Exerciții pentru a scăpa de bărbia dublă fără operație

În cele din urmă, indiferent de motivul pentru care aveți bărbie dublă, cheia reducerii ei sunt exercițiile. Este de ajuns să le practicați timp de 10 minute pe zi.

 • Stați jos sau în picioare și îndreptați-vă capul și privirea către tavan, ridicând bărbia. În timp ce întindeți capul pe spate cât de mult puteți, țuguiați-vă buzele timp de câteva secunde. Veți simți cum zona de sub bărbie se întinde.
 • Întoarceți ușor capul într-o parte, stați așa câteva secunde, apoi întoarceți-l în partea opusă.
 • Puneți o minge de tenis între bărbie și piept. Apăsați bărbia pe minge cu putere. Pentru un efect mai evident, repetați exercițiul de mai multe ori.
 • Un exercițiu foarte ușor, dar neașteptat de eficient este mestecatul de gumă. Mestecați doar gumă fără zahăr. Acest proces va tonifia mușchii bărbiei.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.