6 sfaturi esențiale pentru a trata bărbia dublă care funcționează
 

6 sfaturi esențiale pentru a trata bărbia dublă care funcționează

Descoperiți exerciții ușoare pentru întărirea zonei inferioare a bărbiei, cu care veți scăpa de bărbia dublă sau gușă!
6 sfaturi esențiale pentru a trata bărbia dublă care funcționează
Elisa Morales Lupayante

Scris și verificat de pedagogul în educație fizică și nutriționistul Elisa Morales Lupayante.

Ultima actualizare: 07 februarie, 2022

Bărbia dublă sau gușa este o problemă ce afectează multe persoane care, deși nu sunt supraponderale, ar dori să elimine grăsimea care se acumulează în partea inferioară a bărbiei. De aceea, vă oferim 6 sfaturi esențiale pentru a trata bărbia dublă care funcționează!

Ce este bărbia dublă?

Gușa sau bărbia dublă este un strat gros de grăsime care atârnă sub bărbie; poate varia ca mărime în funcție de mai multe aspecte: supraponderalitate, țesuturi lăsate, vârstă, etc.

Pe lângă operațiile estetice, există exerciții pentru a preveni și trata bărbia dublă. Cu toate acestea, trebuie să aveți multă răbdare. Soluția este să dedicați 10 minute pe zi acestor exerciții și, bineînțeles, să adoptați obiceiuri sănătoase.

Exerciții pentru a trata bărbia dublă

1. Mișcări ale gâtului

Femeie care își ascunde bărbia

 

Cele mai simple exerciții și cele care ne vor ajuta să ameliorăm eventualele dureri de gât sau cervicale, sunt:

  • Stând pe scaun, privim în jos coborând bărbia. Când suntem la limită, vom strânge buzele, menținând poziția pentru câteva secunde. Apoi, vom întinde tot gâtul.
  • Înclinăm ușor capul într-o parte și menținem presiunea câteva clipe. Apoi înclinăm capul în partea opusă.

2. Exercițiu cu minge

Vom pune o minge de tenis sub bărbie și o vom ține strâns în piept. Vom apăsa și vom elibera presiunea. Astfel, vom putea întări zona flască.

3. Gumă de mestecat

Guma de mestecat este un exercițiu simplu care ne poate ajuta să ne întărim mușchii. Putem face acest lucru zilnic, mobilizând zona și deschizând gura (dacă nu avem pe nimeni în preajmă care să ne deranjeze). Se recomandă guma fără zahăr, deoarece nu vrem să contribuim la supraponderalitate sau probleme dentare.

4. Dieta potrivită

Remedii naturale pentru a trata bărbia dublă

 

Dacă bărbia dublă este o problemă genetică (o au și părinții sau bunicii), începeți aceste exerciții cât mai curând posibil și fiți consecvenți.

Bărbia dublă este strâns legată de excesul de greutate. Prin urmare, pe lângă exerciții, trebuie să avem o dietă sănătoasă și echilibrată.

Nu trebuie să consumați grăsimi nocive (prăjeli, produse de patiserie, carnați, etc.), ci doar grăsimi benefice (uleiuri presate la rece, avocado, nuci, pește, gălbenuș de ou).

De asemenea, ar trebui să evitați modificările bruște ale greutății, deoarece acestea provoacă lăsarea țesuturilor.

5. Întărirea gâtului

Masaj pentru a trata bărbia dublă

 

P entru a avea pielea fermă sub bărbie, trebuie să vă hidratați gâtul cu o cremă naturală (la fel ca și tenul).

O dată pe săptămână, faceți un peeling natural pentru a elimina excesul de celule moarte și pentru a promova reînnoirea pielii. Puteți prepara peeling-uri de casă cu ingrediente pe care le aveți deja: vor fi naturale și ieftine!

6. Evitarea luminii excesive a soarelui

O expunere exagerată la soare — în perioadele de radiație maximă și pentru perioade lungi de timp — determină distrugerea colagenului și elastinei, provocând îmbătrânirea pielii și pierderea fermității.

Evitați expunerea la soare la amiază, folosiți întotdeauna cremă protectoare și stropiți-vă continuu cu apă. Puteți avea un bronz perfect, dar mai sănătos.

Ce părere aveți despre aceste sfaturi pentru a trata bărbia dublă?

Imagini oferite de WildBeauty, cottonseedoil și Tina :O)


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.