Bolul prosperității: cum să-l faci și ce rol are
 

Bolul prosperității: cum să-l faci și ce rol are

Vreți să aveți o gospodărie prosperă? Puteți folosi feng shui pentru a face bolul prosperității. Vă arătăm pașii necesari!
Bolul prosperității: cum să-l faci și ce rol are

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Cei mai mulți dintre noi vor să fie prosperi. Pentru a realiza acest lucru, trebuie să ne creăm obiceiuri și să fim disciplinați. Unii apelează și la practicile feng shui, precum bolul prosperității. Știți cum să-l faceți și pentru ce este? Este ideal pentru a avea noroc!

Să fim sinceri: pe lângă eforturile noastre, un ajutor astral nu este rău deloc. Aceste boluri sunt create cu intenția de a capta energia pozitivă și de a atrage banii. Vă vom spune cum să creați acest instrument al abundenței.

Cum se face bolul prosperității?

Filosofia feng shui vorbește despre importanța amenajării spațiilor în unele zone ale casei sau ale biroului cu piese strategice, pentru a realiza armonia între persoane și mediul lor. Este cazul bolurilor prosperității, care pot ajuta la activarea fluxului de bani.

Bolul prosperității și fântână Feng Shui

Ritualul este important

Acest pas nu trebuie subestimat. Rețineți că nu este suficient să aveți toate elementele aranjate într-un vas; ritualul este cel care activează bolul prosperității.

Nu uitați că toate ritualurile încearcă să creeze oportunități, dincolo de bani. Diferența dintre vaza bogăției și bolul prosperității este faptul că acesta din urmă poate fi plasat la vedere, iar oferta de obiecte este foarte bogată.

De ce anume aveți nevoie?

Este permisă încorporarea de obiecte ce pot pune în valoare bolul. Câteva opțiuni sunt după cum urmează:

 • 1 bol verde, auriu, de culoarea cuprului sau din sticlă transparentă
 • Monede, indiferent de valoare sau dimensiune
 • Tămâie
 • Cristale, de preferință pirită și citrin. Puteți folosi și lapislazuli, ametist, cuarț roz sau o bijuterie.
 • Frunze de dafin și eucalipt
 • Ierburi aromatice și uleiuri esențiale la alegere
 • Batoane de scorțișoară. Puteți folosi și guavele dulci, anasonul stelat sau cuișoarele.
 • O lumânare verde, aurie sau argintie
 • Hârtie și stilou pentru a face decretul de prosperitate

În decret, scrieți cu mintea limpede și cu dorință din inimă tot binele pe care urmează să-l obțineți pentru gospodărie. La sfârșit, scrieți numele propriu și „Decret”.

Asamblați bolul prosperității

Odată ce ați ales bolul, sunteți gata să asamblați acest instrument de prosperitate. Bolul trebuie să fie plăcut ca formă, culoare, dimensiune și material.

Pașii pentru a asambla bolul sunt următorii:

 1. Ungeți lumânarea cu uleiul esențial și puneți-o alături împreună cu tămâia.
 2. Puneți toate celelalte articole în bol fără o ordine anume. Unii adaugă orez sau linte sau chiar un amestec din ambele. Totul depinde de tine.
 3. Aveți un Buddha auriu? Adăugați-l în bol, în mijlocul celorlalte elemente. Va întări ritualul.
 4. Este totul gata? Introduceți lumânarea împreună cu tămâia și să aprindeți-le.
 5. Citiți cu voce tare și ferm decretele pe care le-ați scris. Îndoiți apoi hârtia, ardeți-o și, când hârtia și tămâia s-au consumat, puneți resturile pe fundul vasului.
 6. Găsiți un loc sigur pentru vas. Este recomandat ca acesta să fie aproape de ușa principală a casei sau a biroului.

Continuați să alimentați ritualul

Puteți face acest lucru adăugând niște monede sau reînnoind ierburile sau orice alt element care s-a consumat/deteriorat.

Această reînnoire va menține energia în flux continuu. Elementele naturale, ierburile, rășinile sau pietrele pe care le înlocuiți trebuie returnate pământului.

Când ar trebui să completați bolul? Simplu: veți simți nevoia să o faceți. Ghidați-vă după instinct.

Ametistul poate fi pus în bolul prosperității

Feng Shui și ritualurile abundenței

Feng Shui este cunoscut pentru promovarea ritualurilor aducătoare de prosperitate și energie pozitivă. Printre acestea se numără bolul prosperității. Urmând pașii de mai sus, puteți face cu ușurință unul. Nu uitați să-l puneți într-un loc sigur, departe de accesul copiilor și lângă ușă.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.