Căderea părului în alăptare - Doza de Sănătate
 

Căderea părului în alăptare

Căderea părului în timpul alăptării este cauzată de ceva prin care toate femeile trec după sarcină. Îți vom arăta câteva trucuri pentru a o combate!
Căderea părului în alăptare
Leidy Mora Molina

Verificat și aprobat de asistenta Leidy Mora Molina.

Scris de Ana Luzardo

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Femeile se pot confrunta cu căderea părului în alăptare. Cu toate acestea, alăptarea în sine nu provoacă problema, ci mai degrabă un proces care coincide cu alăptarea. Perioada postpartum sau puerperiul este adevăratul vinovat pentru căderea masivă a părului pe care o experimentează unele femei.

În mod normal, pierzi între 50 și 100 de fire de păr în fiecare zi. În primele 3 luni după nașterea unui copil, pierzi mult mai mult păr. Prin urmare, acest fenomen este pus adesea pe seama alăptării.

Căderea părului în alăptare: care sunt cauzele?

Este firesc ca părul să cadă. De fapt, acest lucru face parte din ciclul natural al părului. Creșterea durează între 2 și 3 ani și este asincronă, ceea ce înseamnă că nu tot părul crește în același timp și nici nu cade simultan. În timpul ciclului, 90% din păr crește și între 10% și 15% se află într-o fază de repaus. Când părul în repaus cade, alte fire noi încep să crească.

Deci, este normal ca părul să cadă. Cu toate acestea, în timpul sarcinii și postpartum, există o schimbare în ciclul normal al creșterii părului. Hormonii pe care corpul îi secretă în timpul sarcinii produc o creștere accelerată a părului, făcându-l să cadă mai puțin.

Apoi, după ce naști, vei pierde părul care nu a căzut în timpul sarcinii. Acest fenomen, cunoscut în medicină sub numele de efluviu telogen, este normal și reversibil.

Trucuri pentru a reducere căderea părului în alăptare

Deși nu poți opri căderea părului în alăptare, deoarece este un proces normal,o poți reduce urmând câteva sfaturi pentru a-ți îngriji podoaba capilară în mod natural.

1. Ia vitamina B

Vitamina B6 este un mare aliat al părului. De fapt, potrivit lui Palafox Virgil, administrarea orală a vitaminei B6 ajută la reducerea căderii părului. Cu toate acestea, medicul este cel care ar trebui să-ți prescrie aceste suplimente.

Nu uita că vitamina B este un grup care include vitamina B1 (tiamină), B2 (riboflavină), B3 (niacină), B5 (acid pantotenic), B6 (piridoxină) și B7 (biotină). De asemenea, B9 este acidul folic, iar B12 este cobalamina.

B6, B7 și B12 sunt cele mai utile pentru îngrijirea părului. În plus, toate îndeplinesc roluri importante în organism, cum ar fi obținerea de energie din alimente.

Vitamine pentru căderea părului în alăptare

2. Mănâncă mai bine

Pentru a reduce căderea părului, este important să acorzi o atenție specială dietei. Fără a lua niciun fel de suplimente sau pastile, poți crește consumul de vitamina B prin includerea acesteia în dietă. Există o mulțime de alimente care conțin vitamina B. Peștele conține o cantitate mare de vitamina B12. Unele dintre cele mai recomandate specii sunt sardinele, cu 8,9 micrograme de vitamina B12 la 100 g.

Leguminoasele (linte, fasole și fasole lima) conțin între 444 și 482 micrograme de vitamina B9 sau acid folic la 100 g. În condiții normale, se recomandă consumul a aproximativ 400 micrograme în fiecare zi.

Ficatul și alte organe de vită, cum ar fi rinichii, conțin o mulțime de vitamine din grupul B. De fapt, în 100 g de ficat, există 80 de micrograme de vitamina B12.

3. Masează-ți pielea capului

Asigură-te că faci acest lucru corect. În primul rând, trebuie să știi ce tip de păr ai, fie uscat, fie gras. Masându-l, poți stimula glandele sebacee, care ajută la menținerea pielii lubrifiate.

Dacă ai păr gras care produce mult sebum, ar trebui să te masezi cu palma, astfel încât să nu stimulezi glandele. Dacă ai părul uscat, fă-ți un masaj cu vârfurile degetelor. Apoi, masează scalpul în cercuri, ușor, timp de 2 sau 3 minute.

Femeie care se confruntă cu căderea părului în alăptare

4. Ce zici de tratamentele de înfrumusețare?

În această perioadă, cel mai bine este să folosești produse blânde și prietenoase cu părul, cu pH neutru. Dacă vrei să-ți vopsești părul, cel mai bine este să discuți cu un specialist despre asta. Nu uita că scalpul tău trece printr-o fază delicată, iar coloranții, șampoanele și balsamurile conțin substanțe chimice care pot afecta sănătatea podoabei capilare.

Căderea părului în timpul alăptării este temporară

Oricum ar fi, aceasta ar trebui să fie o fază trecătoare și normală pentru toate femeile aflate în perioada postpartum. Cu toate acestea, dacă crezi că se întâmplă de prea mult timp și dacă pierderea părului este excesivă, poți programa o vizită la dermatolog.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.