Beneficiile cafelei pentru frumusețe - Doza de Sănătate
 

Beneficiile cafelei pentru frumusețe

În general, privim cafeaua doar ca pe un ingredient al acelei băuturi minunate care ne motivează să ieșim cu prietenii, să prelungim cina cu o rundă de conversații și să ne trezim dimineața. Dar cafeaua are și alte proprietăți pe care de multe ori le trecem cu vederea.
Beneficiile cafelei pentru frumusețe

Ultima actualizare: 25 mai, 2022

În ceea ce privește utilizările externe ale cafelei, toată lumea este de acord că aceasta reprezintă un aliat important pentru frumusețe, fiind folosită în tratamente cosmetice, creme și loțiuni. Află din articolul următor care sunt beneficiile cafelei pentru frumusețe. 

Proprietățile și beneficiile cafelei pentru frumusețe

În general, privim cafeaua doar ca pe un ingredient al acelei băuturi minunate care ne motivează să ieșim cu prietenii, să prelungim cina cu o rundă de conversații și să ne trezim dimineața.

Dar cafeaua are și alte proprietăți pe care de multe ori le trecem cu vederea. Conținutul ridicat de cofeină stimulează arderea grăsimilor, contribuind la pierderea în greutate și la combaterea celulitei.

Proprietățile și beneficiile cafelei pentru frumusețe

Cafeaua este un exfoliant natural extraordinar, întrucât zațul stimulează regenerarea celulelor. Aceasta are proprietăți antiinflamatoare ce ameliorează aspectul pielii înroșite și iritate. Are un efect astringent care elimină mirosurile neplăcute și contribuie la curățarea în profunzime.

Cafeaua este un antioxidant natural care protejează pielea de acțiunea negativă a radicalilor liberi ce provoacă îmbătrânirea prematură.

Există mai multe teorii cu privire la cantitatea zilnică recomandată. Unii susțin că este indicat să bem trei cești pe zi  pentru a ne îmbunătăți capacitatea de concentrare, atenția și memoria. Se consideră că ajută și la combaterea depresiei, oferind energie și bună-dispoziție.

Utilizările și beneficiile cafelei pentru frumusețe

În industria cosmetică este folosită în scopuri estetice, mai ales pentru femei. Boabele de cafea reprezintă un ingredient principal al multor terapii.

Unele saloane de înfrumusețare oferă „terapii pe bază de cafea” pentru revitalizarea pielii. Se aplică măști de față exfoliante ce conțin cafea. Rezultatul este o piele moale, împrospătată, hidratată și întinerită.

Beneficiile cafelei pentru frumusețe și celulită

Majoritatea terapiilor care utilizează cafeaua ca ingredient principal vizează tratarea unei probleme ce afectează numeroase femei din întreaga lume: celulita. Cofeina facilitează descompunerea celulelor adipoase care se acumulează sub suprafața pielii.

În plus, cafeaua stimulează circulația, crește nivelul de enzime care ard grăsimile, are un efect lipolitic excelent și multe altele. Din aceste motive, cafeaua este unul dintre cele mai eficiente tratamente anticelulitice.

Beneficiile cafelei pentru frumusețe și pentru celulită

Multe dintre gelurile pentru slăbit care se găsesc în prezent pe piață conțin cafea. Cu toate acestea, cofeina nu face minuni de una singură – sunt necesari și alți factori, cum ar fi hotărârea, dedicarea, mișcarea fizică, o dietă sănătoasă și consumul a doi litri de apă pe zi.

Dacă produsele menționate mai sus nu sunt disponibile în zona ta, poți să-ți prepari acasă propriul tratament pentru slăbit pe bază de cafea. Aplică zațul rămas de la cafea direct pe coapse, fese, brațe, abdomen sau pe orice altă zonă a corpului afectată de celulită.

Folosește întotdeauna o mișcare circulară de jos în sus pentru a stimula circulația, iar în cele din urmă neplăcutele gropițe vor dispărea.

O altă opțiune este să amesteci zațul cu puțină apă, să-l aplici pe piele și să-l acoperi cu o folie de plastic pentru a fi absorbit în piele în decurs de câteva minute, după care să îl clătești.

Cafeaua elimină cearcănele

S-a dovedit că, pe lângă proprietățile prezentate mai sus, cafeaua poate reduce cearcănele de sub ochi, îmbunătățind aspectul feței. Motivul este același ca și în cazul celulitei: faptul că activează circulația sanguină.

Cearcănele apar deoarece sângele nu circulă corespunzător ca urmare a lipsei somnului, consumului de alcool, alimentației precare, suprasolicitării, etc.

Beneficiile cafelei pentru frumusețe și pentru cearcăne

Cofeina are un efect pozitiv asupra întregii zone din jurul ochilor. Poți să faci comprese cu cafea pe care să le aplici sub ochi, lăsându-le să acționeze timp de câteva minute. Profită de ocazie pentru a te odihni puțin, fă o baie caldă sau ascultă muzică relaxantă. Multe anticearcăne și corectoare de pe piață au cafeaua ca ingredient principal.

Beneficiile cafelei pentru frumusețe și exfoliere

Aplicarea zațului pe corp pe post de exfoliant ajută la eliminarea celulelor moarte. Măștile pentru față și corp pe bază de cafea sunt foarte ușor de preparat și au rezultate extraordinare. Nu uita să folosești o mișcare circulară pentru a masa pielea dacă vrei ca aceasta să devină mai moale, strălucitoare și curată.

O opțiune ideală pentru o mască naturală pe bază de cafea constă în a amesteca două linguri de iaurt simplu cu o lingură de zahăr și una de zaț de cafea. Aplică amestecul pe piele de jos în sus, cu o mișcare circulară, lasă-l să acționeze timp de 15-20 de minute, apoi clătește cu apă caldă.

Acum știi: nu trebuie să arunci zațul de cafea. Folosește-l pentru a reduce celulita și cearcănele, a elimina pielea moartă și a exfolia tenul.

 


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


    • Vinson JA. (2005). Coffee is number one source of antioxidants.
      eurekalert.org/pub_releases/2005-08/acs-cin081905.php
    • Herman, A., & Herman, A. P. (2012). Caffeine’s mechanisms of action and its cosmetic use. Skin Pharmacology and Physiologyhttps://doi.org/10.1159/000343174 
    • Devasagayam, T. P. A., Kamat, J. P., Mohan, H., & Kesavan, P. C. (1996). Caffeine as an antioxidantInhibition of lipid peroxidation induced by reactive oxygen speciesBiochimica et Biophysica Acta – Biomembraneshttps://doi.org/10.1016/0005-2736(96)00040-5 

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.