Tratament pentru cârcei în câteva secunde - Doza de Sănătate
 

Tratament pentru cârcei în câteva secunde

Pentru a scăpa de cârcei, trebuie să masați ușor picioarele și să le întindeți. În acest mod puteți preveni și apariția lor.
Tratament pentru cârcei în câteva secunde
Nelton Abdon Ramos Rojas

Verificat și aprobat de medicul Nelton Abdon Ramos Rojas.

Ultima actualizare: 29 decembrie, 2022

Puteți avea cârcei atunci când se contractă mușchii, după un efort intens sau după o perioadă lungă de repaus. Această senzație supărătoare poate dispărea rapid sau poate dura mai mult, făcând degetele de la picioare să se încovoaie și provocând disconfort. Vă prezentăm un tratament pentru cârcei ce ameliorează disconfortul în numai câteva secunde!

Unele persoane au cârcei rar, dar altele pot avea crampe musculare în mod regulat. Persoanele afectate de cârcei în mod repetat au probleme cu circulația sângelui, sunt deshidratate, au o dietă nepotrivită sau suferă de boli ale sistemului nervos.

Nu este cazul să mergeți la medic; însă, dacă această senzație apare foarte des și sunteți îngrijorați, mergeți la un specialist care poate determina cauza acestor cârcei.

Unele afecțiuni pot avea simptome ce includ cârcei la picioare sau gambe. Dar, dacă nu este ceva grav, vă recomandăm să încercați un tratament pentru cârcei natural.

Sfaturi pentru a scăpa de cârcei

Talpă pe care se aplică un tratament pentru cârcei
  • Dacă aveți cârcei la un singur picior, lăsați-vă cu toată greutatea pe acesta timp de câteva secunde. Pe celălalt țineți-l ridicat, fără să atingă pământul.
  • Dacă purtați pantofi închiși la vârf sau șosete, descălțați-vă și lăsați picioarele să se relaxeze câteva minute.
  • Strângeți-vă degetele de la picioare, ridicați membrul care are cârcei și sprijiniți-l doar pe călcâi. Mișcați ușor degetele și repetați acest exercițiu până dispare durerea.
  • Mișcați-vă degetele de la picioare înainte și înapoi și, dacă durerea nu dispare, trageți ușor de ele.
  • Pentru a preveni viitoarele crampe și dureri, mergeți la plimbare imediat ce ați scăpat de cârcei.
  • Dacă spasmele continuă timp de câteva minute, aplicați căldură pe acea zonă, folosind o cârpă umedă și caldă.
  • Puteți scăpa de cârcei prin presopunctură, folosind degetul mare și pe cel arătător pentru a crea presiune asupra buzei superioare timp de aproximativ 30 de secunde.
  • Un alt loc de presopunctură se află între degetul mare de la picior și următorul. Exercitați o presiune în acel loc timp de 30-40 de secunde.

Tratament pentru cârcei

Dacă sfaturile de mai sus nu v-au ajutat, puteți încerca și următoarele remedii:

Masaj

Dacă ați avut o zi lungă și picioarele vă sunt obosite, masajul este un mod minunat pentru a preveni și a reduce orice cârcei. Masați piciorul pentru a relaxa mușchii și a reduce spasmele neplăcute. Continuați până la vârful degetelor pentru a ajuta sângele să circule.

Dacă vă este teamă să nu aveți cârcei noaptea, puteți preveni apariția acestora printr-un masaj al picioarelor înainte de culcare.

Exerciții de întindere

Tratament pentru cârcei prin masarea tălpilor

Exercițiile de întindere sunt un mod sigur de a reduce crampele musculare în câteva secunde. Potrivit Academiei Americane a Chirurgilor Ortopezi (AAOS), întinderea ușoară a picioarelor și masajul musculaturii vă pot ajuta să scăpați complet de cârcei. Puteți efectua întinderi în mod regulat pentru a preveni apariția crampelor, mai ales atunci când faceți și alte exerciții fizice.

Ginkgo Biloba

Ceaiul de ginkgo biloba vă ajută să scăpați de cârcei în mod rapid. Fierbeți trei linguri cu frunze de ginkgo biloba într-o cană cu apă timp de 10 minute. Lasați ceaiul la infuzat timp de 5 minute și consumați-l imediat.

Uleiuri esențiale

Ulei esențial folosit ca tratament pentru cârcei

Căldura poate relaxa zona afectată de cârcei și este foarte eficientă pentru a reduce senzația de disconfort. Dacă nu vreți să folosiți o pătură electrică, puteți alege un ulei esențial de eucalipt, pin, arbore de ceai, rozmarin sau cimbru, deoarece acestea provoacă o senzație de căldură. Pentru rezultate mai bune, este ideal să vă acoperiți picioarele după ce ați aplicat uleiul.

Ceai de arnică

Arnica este o altă plantă ce are puterea de a stimula circulația sângelui, reducând inflamația și ameliorând durerile musculare și crampele.

Preparați un ceai din rădăcină de arnică și aplicați-l pe zona afectată timp de cinci minute cu ajutorul unei comprese. Acesta este un tratament pentru cârcei foarte eficient. O altă variantă este să adăugați câteva picături de tinctură de arnică într-un vas cu apă fierbinte și să țineți picioarele în acesta timp de 10 minute.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.