Logo image
Logo image

Ceai pentru detoxifiere cu ghimbir și turmeric

2 minute
Turmericul, ghimbirul și ardeiul iute pot fi combinate într-un ceai detoxifiant care sporește proprietățile fiecăruia dintre ingrediente. Vă învățăm cum să-l pregătiți în acest articol!
Ceai pentru detoxifiere cu ghimbir și turmeric
Nelton Abdon Ramos Rojas

Verificat și aprobat de medicul Nelton Abdon Ramos Rojas

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Ardeiul iute, ghimbirul și turmericul sunt trei produse naturale cu multiple proprietăți importante pentru sănătate. Descoperiți cum să le folosiți pentru a prepara un ceai pentru detoxifiere!

Produse detoxifiante

Sistemul excretor și pielea sunt căi de purificare care ne permit să eliminăm deșeurile, toxinele și chiar metalele grele. Pentru a înțelege beneficiile pentru sănătate ale consumului acestui ceai detoxifiant, vom analiza proprietățile fiecăruia dintre ingrediente.

Ardei iute cayenne

Some figure

 

Ardeiul cayenne este rezultatul măcinării ardeiului iute uscat. Se spune că poate stimula receptorii durerii, poate întări sistemul imunitar și poate provoca sentimente de bunăstare și satisfacție. Consumul de ardei cayenne ajută la ameliorarea și prevenirea simptomelor migrenei.

Recomandăm și: Supă cremă de legume cu ciuperci, praz și ghimbir

Curcuma

Some figure

 

Este un ingredient destul de comun în bucătăria indiană și medicina tradițională. Turmericul este un antiinflamator puternic datorită conținutului său de curcumină. Este antioxidant și capabil să inhibe creșterea anumitor tumori maligne, provocând moartea celulelor canceroase și sporind efectul chimioterapiei. Este folosit ca tratament pentru artrită și artrită reumatoidă.

Ghimbir

Some figure

 

Conținutul său de gingerol și vitamina C îl fac un puternic antioxidant, antiinflamator și antibacterian. Ghimbirul îmbunătățește metabolismul, combate greața și calmează durerile articulare.

Cum se prepară acest ceai pentru detoxifiere cu ardei cayenne, ghimbir și turmeric

Ingrediente

  • 2 bucăți de ghimbir proaspăt
  • 2 lingurițe de pudră de turmeric
  • 2 prafuri de ardei cayenne
  • 4 lămâi
  • 2 litri de apă
  • Miere (opțional)

Recomandăm și: Infuzie pentru digestie: boldo, mentă, ghimbir și fenicul

Pregătire

  • Stoarceți sucul din rădăcina de ghimbir și cele 3 lămâi.
  • Amestecați-le într-un vas și adăugați apa, turmericul, ardeiul cayenne și câteva felii de lămâie.
  • Îndulciți după gust cu miere pură sau stevia.
  • Lăsați amestecul să stea 10 minute înainte de a-l consuma, astfel încât toate ingredientele sa fie bine amestecate.
  • Puteți păstra băutura în frigider până la 5 zile.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.