Ceaiuri care combat celulita în mod natural - Doza de Sănătate
 

Ceaiuri care combat celulita în mod natural

Te gândești deja la sezonul costumelor de baie? Atunci a venit momentul să faci ceva pentru a diminua celulita!
Ceaiuri care combat celulita în mod natural
Elisa Morales Lupayante

Scris și verificat de pedagogul în educație fizică și nutriționistul Elisa Morales Lupayante.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Celulita sau aspectul de coajă de portocală al pielii reprezintă coșmarul multor femei. Sunt afectate în special femeile care au luat în greutate, dar celulita poate apărea și la persoanele slabe. În acest articol îți prezentăm câteva ceaiuri care combat celulita în mod natural și eficient.

De ce avem celulită?

Aspectul neplăcut al pielii caracteristic celulitei nu înseamnă că ai probleme de sănătate, dar poate provoca o oarecare jenă dacă zonele afectate nu pot fi ascunse sub haine. Acest lucru poate afecta încrederea în sine a celor care au celulită.

Așadar, celulita este o consecinţă a problemelor legate de circulaţia sanguină și limfatică, afectând mai ales femeile. Pentru a înţelege cauzele apariţiei celulitei, este necesar să-ți oferim câteva informaţii. Există și soluţii pentru tratarea acestei probleme care apare la nivelul pielii, precum anumite ceaiuri care combat celulita.

Cauzei principale a apariţiei celulitei ‒ circulaţia deficitară a sângelui și a limfei ‒ i se pot adăuga și cauze hormonale. Femeile care au probleme hormonale sunt mai predispuse la apariția celulitei.

Mâncarea fast food provoacă celulita

Pe lângă cauzele deja menţionate, celulita poate fi și o consecinţă a consumului de alimente bogate în grăsimi, a lipsei de mișcare și exerciţii fizice, a consumului deficitar de apă, a abuzului de sare, băuturi carbogazoase și tutun, a stresului, a consumului de pilule contraceptive, etc.

În concluzie, printre factorii cei mai importanţi care duc la apariţia celulitei se numără problemele hormonale, cauzele genetice și o alimentaţie nepotrivită. În afară de factorii genetici, celelalte cauze ale apariţiei celulitei pot fi controlate.

Orice luptă împotriva celulitei trebuie să înceapă cu schimbarea alimentaţiei. De asemenea, este necesar un consum optim de apă, pentru a-ţi detoxifia și hidrata organismul. Nu uita că o hidratare incorectă duce la acumularea toxinelor în organism. În mod echivalent, existenţa celulitei poate fi asociată cu constipaţia.

Soluţia în combaterea celulitei este combinarea unei diete potrivite cu exerciţiile fizice, consumul optim de apă și câteva tratamente estetice. Aplicarea unei singure metode nu este suficientă pentru a obţine rezultate bune și de durată.

De asemenea, există câteva ceaiuri care combat celulita. Este vorba despre plante utile în detoxifierea organismului, ce au proprietăţi diuretice care ajută la eliminarea toxinelor și a lichidelor acumulate în organism.

Ceaiuri care combat celulita

Menta

Ceaiuri care combat celulita cu mentă

Menta este o plantă cunoscută pentru eficienţa sa în detoxifierea și curăţarea organismului. Aceasta stimulează circulaţia sanguină. Poţi bea o infuzie de mentă uscată sau un ceai pregătit din plante proaspete pentru a diminua aspectul celulitei.

Coada calului

Și această plantă are proprietăţi diuretice și de curăţare a organismului. Este deseori recomandată în tratamentele de combatere a celulitei.

Coada calului are multe alte beneficii pentru organism. Consumă după masă o infuzie preparată dintr-o linguriţă de plantă uscată la o cană de apă.

Nalba

Dacă bei două căni pe zi de infuzie de flori și frunze de nalbă (o linguriă de plante la o cană de apă), îți vei îmbunătăți circulaţia în zonele afectate de celulită, ceea ce va face ca aspectul pielii tale să fie îmbunătăţit. Acest ceai stimulează circulaţia sângelui și a limfei în zonele cu acumulare de grăsime, ajutând la eliminarea acesteia.

Pentru uz extern

Iedera

Această plantă se poate folosi exclusiv topic. Nu se consumă deoarece este toxică. Folosită extern, iedera stimulează circulaţia sângelui în zonele afectate de celulită.

Pregătește o cataplasmă din frunze strivite de iederă proaspătă. Transformă frunzele în pastă, pune-le pe un tifon și aplică pe zona afectată cu un bandaj.

Plantele prezentate anterior sunt eficiente în lupta împotriva celulitei, dar folosirea lor în mod abuziv poate provoca efecte nedorite pentru sănătate. Este recomandat să ceri sfatul unui medic înainte de a utiliza ceaiuri care combat celulita în caz de sarcină, alăptare sau urmarea unui tratament medicamentos.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Mimica-Dukic, N., & Bozin, B. (2008). Mentha L. Species (Lamiaceae) as Promising Sources of Bioactive Secondary Metabolites. Current Pharmaceutical Design. https://doi.org/10.2174/138161208786404245
  • Sandhu, N. S., Kaur, S., & Chopra, D. (2010). Equietum arvense: Pharmacology and phytochemistry – a review. Asian Journal of Pharmaceutical and Clinical Research.
  • Süzgeç-Selçuk, S., & Eyisan, S. (2012). Herbal medicines in the pharmacies in Turkey. Marmara Pharmaceutical Journal. https://doi.org/10.12991/201216396

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.