Cele mai importante evenimente sportive ale verii europene
 

Cele mai importante evenimente sportive ale verii europene

La mijlocul anului, agenda sportivă este încărcată cu momente grozave. În Europa, există oportunități excelente de a experimenta sportul la maxim. Care sunt evenimentele sportive ale verii europene?
Cele mai importante evenimente sportive ale verii europene

Ultima actualizare: 06 iulie, 2023

Anotimpul cald este sinonim pentru mulți cu vacanțe, odihnă, plajă și relaxare. Dar, pentru sportivii de top și fanii sportului, acum au loc cele mai importante evenimente sportive ale verii europene.

Fie că îți place fotbalul, tenisul sau ciclismul, cu siguranță îți petreci jumătate din an așteptând vara. Există anumite sporturi care atrag atenția tuturor. Datorită istoriei și evenimentelor actuale, aceste concursuri ocupă un loc aparte în planurile tuturor.

Cele mai importante evenimente sportive ale verii europene

1. Finala Ligii Campionilor

Meciul decisiv al UEFA Champions League reprezintă cel mai important meci al fiecărui an la nivel mondial. Deși nu se joacă chiar în vara europeană, întrucât are loc la sfârșitul lunii mai, se poate spune că este evenimentul care deschide perioada de vară.

În 2022, finala Ligii Campionilor se va juca pe Stade de France din Saint-Denis (Franţa), pe 28 mai. În această perioadă, primăvara începe să lase loc verii. Nimic mai bun decât o petrecere după un meci de calitate!

Evenimente sportive ale verii europene în fotbal

2. Roland Garros și Wimbledon

Pentru iubitorii de tenis care trăiesc în Europa, vara este cea mai interesantă perioadă a anului. Acum se joacă două dintre cele mai importante turnee de tenis. Vorbim despre Roland Garros și Wimbledon. Primul se joacă la Paris, între 16 mai și 5 iunie. Cei mai buni jucători de tenis din lume, inclusiv campionul evenimentului (Rafael Nadal), se vor întâlni pe zgura pariziană.

Turneul din Londra, care se joacă pe iarbă, se va desfășura între ultima săptămână din iunie și primele două săptămâni din iulie. Mai exact, din 27 iunie până pe 10 iulie.

3. Marele Premiu F1

Calendarul Formula 1 pentru 2022 înseamnă o vară europeană foarte aglomerată, cu 7 Mari Premii în puțin peste 2 luni. Pe lângă faptul că reprezintă un spectacol de cel mai înalt nivel, conturează evoluția sezonului.

Cursele care au loc în Europa în timpul verii sunt următoarele:

 • GP Marii Britanii pe 3 iulie
 • GP Austriei pe 10 iulie
 • GP Franței pe 24 iulie
 • GP Ungariei pe 31 iulie
 • GP Belgiei pe 28 august
 • GP Olandei pe 4 septembrie
 • GP Italiei pe 11 septembrie

4. Turul Franței

Ciclismul internațional nu putea fi lăsat în afara agendei evenimentelor sportive din vara europeană. În perioada 1-24 iulie 2022 va avea loc celebrul Tur al Franței.

Această cursă acoperă 3.328 de kilometri în nord-estul, estul, sudul și centrul Franței. Aproape toate etapele au aproximativ 180 de kilometri lungime, deși unele chiar depășesc 200.

Ciclist la concurs

5. MotoGP GP

La fel ca F1, MotoGP, cea mai înaltă categorie de motociclism din lume, are loc în mijlocul sezonului în Europa. În acest caz, circuitele care vor primi cei mai buni motocicliști din lume sunt următoarele:

 • GP Catalan pe 5 iunie
 • GP Germaniei pe 19 iunie
 • GP Olandei pe 26 iunie
 • GP Finlandei pe 10 iulie
 • GP Marii Britanii pe 7 august
 • GP Austriei pe 21 august

Unele veri europene sunt mai speciale

Dincolo de evenimentele menționate mai sus, care au loc în fiecare an, există și alte evenimente sportive speciale care adaugă ceva în plus anumitor veri europene. Este cazul Cupei Mondiale de Fotbal și Jocurilor Olimpice, care au loc la fiecare 4 ani în lunile iunie, iulie și august.

În mod similar, în această perioadă a anului se desfășoară și Campionatul European de Fotbal și Cupa Mondială la Baschet. Ambele evenimente au loc în ani impari, așa că nu coincid cu FIFA sau Jocurile Olimpice. Acest lucru asigură o mai mare diversitate a evenimentelor.

Dacă îți place sportul, nu ai cum să te plictisești în timpul verii europene. Urmărește evenimentele la televizor sau vezi unul live!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.