5 sporturi de încercat vara asta
 

5 sporturi de încercat vara asta

Ce planuri aveți pentru vara asta? V-ați gândit să încercați un nou sport? Iată câteva idei mai mult decât interesante!
5 sporturi de încercat vara asta

Ultima actualizare: 28 iulie, 2022

Întotdeauna este o idee bună să ieșiți din convențional și să luați în considerare noi alternative pentru a profita de căldură în aer liber. Vă prezentăm 5 sporturi de încercat vara asta!

Lunile de vară oferă oportunitatea de a încerca lucruri noi. Mai jos, vom vorbi despre câteva sporturi mai puțin convenționale pe care le putem încerca în timpul verii.

5 sporturi de încercat vara asta

Este important să ne amintim că sportul vara necesită anumite măsuri de precauție, cum ar fi folosirea cremelor de protecție solară în aer liber, hidratarea adecvată și evitarea expunerii la soare la orele prânzului. Ținând cont de toate acestea, putem lua în considerare următoarele opțiuni.

1.Acvabiking

Știați că ciclismul indoor se poate practica și… în piscină? Ei bine, asta propune acvabikingul.

Această disciplină se desfășoară cu biciclete speciale care sunt parțial scufundate în apă și permit astfel combinarea beneficiilor ciclismului cu cele ale exercițiilor acvatice.

După cum susține un studiu publicat în Scandinavian Journal of Medicine & Sports, ciclismul este o activitate foarte recomandată pentru menținerea sănătății, mai ales la nivel cardiovascular.

Sporturi de încercat vara în piscină

2. Paddle surfing

Mergem de la piscină la apă deschisă pentru a vorbi despre paddle surfing sau SUP (stand up paddle). Este un sport foarte asemănător cu surfingul clasic, dar se practică în picioare.

Contrar a ceea ce pare, este mai ușor să stăm în picioare pe o placă de surfing. Desigur, nu vom naviga pe valurile mari, deoarece plăcile sunt mai mici și mai late pentru a permite o mai mare stabilitate.

Cu toate acestea, acest sport implică tururi în aval, curse și chiar yoga. Există și plăci gonflabile pe care le poți transporta în rucsac fără probleme.

3. Mersul cu rolele

Când soarele apune, puteți să profitați de orice spațiu din oraș pentru a patina puțin. Această disciplină oferă un amestec perfect între exercițiile cardiovasculare și briza răcoroasă a serii.

Pe lângă faptul că este o modalitate excelentă de întărire a picioarelor, fiecare persoană poate regla intensitatea după bunul său plac. Putem profita de ocazie pentru a invita pe cineva la o plimbare și pentru a elibera tot stresul.

4. Bodyboarding

Mergem la mare, râu sau orice canal de apă pe care îl avem în apropiere. Acesta este un alt sport ce implică o placă, dar de data aceasta se stă culcat.

Pentru bodyboard, este nevoie doar de o placă (sunt mai late și mai scurte decât cele de surfing convențional) și aripioare pentru picioare. Practic, disciplina constă în a te deplasa folosind brațele și picioarele. Putem face tururi în apă liniștită sau putem înota pe valuri.

Sporturi de încercat vara în ocean

5. Tenis de masă

Dacă nu ne place soarele sau temperatura ridicată, aceasta este o opțiune ceva mai tradițională, care poate fi practicată în interior, chiar și cu aerul condiționat pornit!

Tenisul de masă are avantajul că nu trebuie să ieșim din casă. Deci nu va fi necesar să ne supunem căldurii pentru a ajunge într-un anumit loc.

Cu o masa acasă și echipamentul necesar, care nu include altceva decât o plasă, doua palete și mingi, suntem aproape pregătiți. În cazul în care nu găsim un partener cu care să ne jucăm, putem sprijini masa de un perete sau putem lăsa o parte ridicată.

Sportul vara aduce beneficii sănătății

Indiferent de disciplina către care înclinăm, trebuie să știm că încercarea unui nou sport în această vară este foarte benefică pentru sănătate. După cum menționează un articol publicat în Manualele Merck, sportul are următoarele beneficii:

  • Îmbunătățește sănătatea cardiovasculară.
  • Protejează oasele.
  • Reglează greutatea corporală.
  • Crește bunăstarea mintală.

Desigur, pe această listă nu am menționat toate sporturile disponibile. Poate vă puteți gândi la unul care vă place mai mult. Dacă acesta este cazul, nu ezitați și încercați să-l practicați în mod regulat. Probabil veți descoperi un nou hobby și corpul vă va mulțumi!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.