Citate de la John Lennon despre pace, viață și iubire
 

Citate de la John Lennon despre pace, viață și iubire

Citatele acestui artist important sunt esențiale pentru a înțelege această lume și a trăi mai bine. Descoperiți-le!
Citate de la John Lennon despre pace, viață și iubire

Ultima actualizare: 29 aprilie, 2023

John Lennon, prestigiosul cântăreț, a inspirat o mare parte a societății prin citate pline de înțelepciune. El a arătat tuturor că perseverența este cel mai bun aliat pentru a ne împlini visele. Și-a dedicat viața muzicii și a reușit să-și îndeplinească dorința de a deveni unul dintre membrii celei mai iubite trupe din istorie. În plus, a profitat de faima sa pentru promova o lume mai bună.

În afară de a fi artist, a fost un activist înfocat. John Lennon ne-a oferit multe citate despre pace, libertate, justiție, toleranță și respectul pentru drepturile omului. Multe mișcări sociale au afirmat că acest artist a fost cel care le-a motivat să lucreze constant și să genereze schimbări considerabile.

Citate de la John Lennon despre pace, viață și iubire

1. Dragostea este cel mai important lucru

Tot ce îți trebuie este dragostea.

~ John Lennon ~

Dragostea este o binecuvântare pentru că le permite oamenilor să se simtă importanți și să experimenteze cele mai frumoase sentimente din viață. Ea stă la baza relațiilor sociale de calitate care ne motivează.

Artistul John Lennon

 

2. Dacă există speranță, există orice

Ceea ce trebuie să facem este să păstrăm speranța vie, pentru că fără ea ne vom scufunda.

~ John Lennon ~

În viață există o mulțime de obstacole. Cu toate acestea, atât timp cât ființele umane continuă să creadă că au potențialul de a îndeplini tot ceea ce și-au propus, se vor ridica și vor merge atât de departe cât vor.

3. Finalurile sunt întotdeauna fericite

Totul va fi bine. Dacă nu este încă bine, nu este sfârșitul.

~ John Lennon ~

Oamenii trebuie să știe că, oricât de dificil ar fi drumul, viața îi va ajuta să-și satisfacă toate dorințele. Nu trebuie să renunțe sau să se îndoiască de abilitățile lor.

 

4. Toți avem nevoie de pace

Pacea nu este ceva ce îți dorești, este ceva ce creezi, ceva ce faci, ceva ce ești și ceva ce oferi.

~ John Lennon ~

Fiecare ființă umană dorește să trăiască înconjurată de pace. În acea ordine de idei, trebuie să contribuie cu propriul fir de nisip, evitând conflictele.

Citate de la John Lennon din tinerețe

5. Dragostea de sine este fundamentală

Dacă nu ne putem iubi pe noi înșine, nu ne putem deschide pe deplin pentru a-i iubi pe ceilalți.

~ John Lennon ~

A avea o stime de sine puternică este esențial pentru o viață fericită. În caz contrar, vom crede că nu suntem capabili de nimic și că toți ceilalți ne vor judeca. În consecință, posibilitatea de a avea interacțiuni pozitive cu ceilalți va scădea dramatic.

 

6. Dragostea reciprocă este minunată

Totul este mai clar când ești îndrăgostit.

~ John Lennon ~

A avea un partener potrivit înseamnă companie necondiționată. Așa vom trăi cea mai bună etapă a vieții noastre. Vom vedea totul cu pozitivitate și bucurie.

7. Greșelile se repară

O greșeală este doar o greșeală; marea problemă apare atunci când nu este remediată.

~ John Lennon ~

Greșelile fac parte din viață. Mai devreme sau mai târziu, toată lumea le poate comite. Cu toate acestea, dacă învățăm din ele, ne vor oferi lecții fundamentale. În caz contrat, pot declanșa cele mai periculoase crize existențiale.

John Lennon tânăr

 

8. A ne simți confortabil depinde doar de noi

Fericirea este în noi, nu în alte persoane.

~ John Lennon ~

Deși mulți oameni au afirmat că pentru a fi fericiți este esențial să avem un partener, nu este adevărat. Tot ce ne trebuie este să găsim liniștea sufletească, să prioritizăm obiectivele personale și să facem tot posibilul pentru a le atinge.

9. Suntem singurii responsabili de propria viață

Este imposibil să mulțumim pe toată lumea. Trebuie doar să facem ceea ce credem că este cel mai bine.

~ John Lennon ~

Să-i satisfacem mereu pe cei din jur este greșit. Oamenii ajung să se abată de la propriile dorințe și să fie din ce în ce mai nefericiți. Trebuie să știe că pot asculta ce li se spune, dar nu este nevoie să țină cont de părerile altora.

 


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Pérez H. Autoestima, teorías y su relación con el éxito personal [Internet]. México: Universidad Alvart; 2019. [citado 22 de septiembre de 2022].

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.