Logo image
Logo image

Clătite pufoase cu banane, fără gluten

4 minute
Fără gluten și fără lactoză, aceste delicioase clătite pufoase cu banane, cu doar două ingrediente, sunt rețeta ideală pentru un mic dejun energic și hrănitor.
Clătite pufoase cu banane, fără gluten
Ultima actualizare: 10 octombrie, 2022

Îți poți imagina că există un desert delicios cu doar două ingrediente? Și că aceste ingrediente sunt ușor de obținut și nu conțin gluten? Nu rata rețeta de clătite pufoase cu banane, fără gluten, pe care o vom împărtăși în acest articol!

Clătite pufoase cu banane, fără gluten

Clătitele pufoase sunt delicioase, știm asta. Cu toate acestea, multe persoane cu intoleranță la gluten preferă să le evite, la fel și cele care nu consumă produse lactate. În general, clătitele se fac cu făină și lapte.

Rețeta pe care o propunem conține doar două ingrediente: ouă și banane. Prin urmare, este potrivită pentru toată lumea.

Ouă

Some figure
Ouăle sunt o sursă de proteine de calitate, grăsimi sănătoase și substanțe nutritive esențiale.

Un mit popular spune că ouăle conțin mult colesterol, ceea ce înseamnă că nu sunt sănătoase. Însă acest lucru este fals. De fapt, se întâmplă chiar opusul.

Ouăle sunt unul dintre cele mai benefice alimente pe care le poți mânca. De fapt, consumul de până la 2 ouă pe zi este recomandat de medici și nu prezintă absolut niciun risc pentru sănătate.

Unele dintre beneficiile consumului de ouă sunt:

  • Ouăle sunt o sursă de nutrienți esențiali. Deși conțin doar 80 de calorii, oferă proteine, fier și zinc, în special gălbenușul. De asemenea, ouăle sunt bogate în acizi grași omega-3 și vitamine.
  • În plus, gălbenușul este bogat în antioxidanți, cum ar fi luteina și zeaxantina. Poate ajuta la reducerea riscului de probleme oculare.
  • Ouăle sunt o sursă de colină, un aminoacid esențial pentru sistemul nervos. De fapt, stimulează dezvoltarea și funcționarea creierului. Prin urmare, susțin memoria și ne ajută să rămânem atenți.
  • Ouăle promovează sănătatea inimii.
  • Ouăle conțin grăsimi sănătoase. Acestea nu sunt legate de nivelul crescut de colesterol din sânge.
  • Vitamina D și calciul din ouă ajută la întărirea oaselor.

Încearcă și:

Rețetă de prăjitură Tres Leches

Banane

Banana este unul dintre cele mai populare fructe din întreaga lume. Cu toate acestea, datorită faptului că este un fruct caloric și bogat în zaharuri, este un alt aliment pe care mulți oameni încearcă să îl evite. Din fericire, putem spune că banana este un aliment foarte nutritiv. Într-adevăr, printre beneficiile sale, putem evidenția:

  • Acest fruct este o sursă excelentă de potasiu și pectină, un tip de fibră alimentară care susține funcțiile digestive.
  • De asemenea, conține magneziu și vitaminele C și B6, care stimulează sistemul imunitar și îmbunătățesc sănătatea.
  • În plus, datorită potasiului, susține sănătatea inimii, ajutând la scăderea tensiunii arteriale.
  • Ajută la prevenirea unor tipuri de cancer.

Din toate aceste motive, aceste clătite pufoase cu banane, fără gluten, sunt un mod ideal și delicios de a include aceste ingrediente în dieta ta. În plus, clătitele sunt ideale pentru micul dejun. Astfel, îți poți începe ziua reîncărcându-ți corpul cu substanțe nutritive și energie.

Încearcă și:

Clătite franțuzești cu banane (crepes suzette)

Rețetă de clătite pufoase cu banane, fără gluten

Some figure
Această rețetă de clătite pufoase este sănătoasă și potrivită pentru celiaci și persoanele care au intoleranță la lactoză.

Ingrediente

  • 2 ouă (de preferință bio)
  • 1 banană

Opțional

  • Dacă vrei să obții clătite mai pufoase, poți folosi 1/8 linguriță de praf de copt.
  • Sarea este opțională.
  • Pentru a adăuga un pic mai multă aromă, poți folosi 1/4 linguriță de extract de vanilie.
  • Dacă vrei un mic dejun mai hrănitor, poți adăuga o lingură de miere naturală.

Mod de preparare

  • În primul rând, zdrobește banana până când nu mai rămân cocoloașe.
  • Apoi, dacă vrei să adaugi oricare dintre ingredientele suplimentare, acum este momentul. Amestecă-le foarte bine.
  • Bate ouăle foarte bine.
  • După aceea, pune bananele peste ouăle bătute și continuă să amesteci.
  • Totul ar trebui să fie omogen și fără cocoloașe.
  • Apoi, încălzește o tigaie (opțional cu puțin unt bio) și pune o lingură de amestec. Ar trebui să obții o clătită pufoasă.
  • Deoarece aceste clătite nu conțin făină, vor fi mai lichide decât clătitele tradiționale. Din acest motiv, știm că vei avea dificultăți să le întorci în tigaie când vor începe să se rumenească. Pune doar o cantitate mică în tigaie.
  • Când sunt aurii pe ambele părți și au textura potrivită, scoate-le din tigaie și savurează-le!

În plus…

Poți îmbogăți clătitele cu nutrienți, adăugând bucăți de fructe, cum ar fi căpșunile, zmeura sau afinele. Sunt ideale în această combinație de ouă și banane.

De asemenea, nu uita să le savurezi cu sirop deasupra. O opțiune perfectă este mierea. Cu toate acestea, poți opta și pentru gem.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • ShinichiSomeya, YumikoYoshiki, KazuyoshiOkubo, “Antioxidant compounds from bananas (Musa Cavendish)”, Food Chemistry, Volume 79, Issue 3, November 2002, Pages 351-354
  • Miranda, J. M., Anton, X., Redondo-Valbuena, C., Roca-Saavedra, P., Rodriguez, J. A., Lamas, A., … Cepeda, A. (2015). Egg and egg-derived foods: Effects on human health and use as functional foods. Nutrients. https://doi.org/10.3390/nu7010706
  • Steven H. Zeisel y Kerry-Ann da Costa, “Choline: An Essential Nutrient for Public Health”,Nutr Rev. 2009 Nov; 67(11): 615–623.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.