Cum să-ți desfunzi nasul în câteva minute - Doza de Sănătate
 

Cum să-ți desfunzi nasul în câteva minute

Aburul eliberat de apa fierbinte este foarte util pentru a desfunda rapid căile respiratorii și a te simți mai bine.
Cum să-ți desfunzi nasul în câteva minute

Ultima actualizare: 29 decembrie, 2022

Răcelile ne pot afecta oricând, în special în perioadele cu schimbări de temperatură din timpul toamnei și al primăverii. Principalele simptome ale răcelilor sunt o senzație de rău general și celebrul nas înfundat. Află cum să-ți desfunzi nasul în numai câteva minute!

Când ai nasul înfundat, organismul tău nu reușește să primească cantitatea de oxigen de care are nevoie. Din păcate, respiratul pe gură nu este la fel de benefic ca cel pe nas.

Dacă ai răcit, este esențial să știi cum să-ți desfunzi nasul. Vei putea ameliora astfel unul dintre cele mai incomode simptome provocate de răceli.

Așadar, ca să îți desfunzi nasul și să te simți mai bine, nu ezita să încerci următoarele șase trucuri foarte simple.

Cum să-ți desfunzi nasul

1. Consumă alimente picante

Alimentele picante facilitează desprinderea mucusului, desfundând sinusurile în doar câteva minute. Deși acest efect nu este de lungă durată, nu ai niciun motiv să nu profiți de acest beneficiu temporar oferit de ceea ce mănânci.

Asezonează-ți preparatele cu ceapă, usturoi (de preferință crud) și condimente precum wasabi. De asemenea, poți consuma ardei iute crud, inclusiv Serrano sau Jalapeño. Incluzând aceste ingrediente hrănitoare în dieta ta zilnică, nasul tău nu va mai fi mereu înfundat atunci când răcești.

2. Masează-ți sinusurile

Cum să-ți desfunzi nasul și sinusurile

Sinusurile sunt localizate imediat lângă septul nazal. Atunci când răcești, mucusul tinde să se acumuleze din abundență la nivelul sinusurilor. Ca să-ți desfunzi nasul, te sfătuim să-ți masezi sinusurile cu mișcări circulare. Acest truc te va ajuta să ameliorezi presiunea deranjantă pe care o simți.

Instrucțiuni

  • Presează vârfurile arătătoarelor și ale degetelor mijlocii pe spațiul situat imediat sub ochi și masează circular.
  • Efectuează acest masaj pentru 20-30 de secunde. Ai grijă să presezi regiunile apropiate de nas și localizate imediat sub ochi.
  • La final, presează-ți obrajii cu degetele mari și masează-i circular spre exterior.

3. Controlează-ți respirația

Cum să-ți desfunzi nasul și să respiri bine

Ai încercat vreodată să-ți strângi urechile și nasul cu degetele pentru a-ți desfunda sinusurile? Următorul truc este asemănător cu această metodă.

Instrucțiuni

  • Inspiră adânc și strânge-ți nasul cu degetele. Încearcă să expiri puțin aer prin nas în timp ce te miști prin cameră, până când începi să te simți foarte incomod.
  • Acum eliberează-ți nasul și respiră normal. Stai jos și după câteva minute vei realiza că ai învățat cum să-ți desfunzi nasul.

4. Utilizează o soluție salină

Ai două variante: fie achiziționezi o soluție salină din farmacie, fie prepari una la tine acasă. Ambele variante sunt foarte eficiente ca să-ți desfunzi nasul. Te sfătuim însă să optezi pentru varianta complet naturală, în special pentru că este foarte simplu să o prepari.

Nu trebuie decât să fierbi puțină apă cu sare și să lași soluția să se răcească. Introdu lichidul în nări cu ajutorul unei seringi. Soluția acționează ca un solvent, curățând rapid pasajele nazale înfundate.

5. Prepară un remediu cu mentă

Cum să-ți desfunzi nasul cu produse naturale

După cum bine știi, menta este un ingredient utilizat adesea pentru a trata problemele respiratorii. Acest beneficiu se datorează conținutului de acizi acetic și ascorbic al acestei plante.

Acidul acetic și cel ascorbic sunt niște compuși atât de puternici încât este suficient să utilizezi un spray nazal cu mentol sau să aplici un unguent pe bază de mentol în regiunea sinusurilor, iar nasul tău se va desfunda în câteva minute.

6. Fă un duș fierbinte

Vaporii de apă pătrund în sistemul respirator într-un mod ce îndepărtează orice blocaj, facilitând respirația normală. Mai mult, introducerea unei cantități mici de apă caldă în pasajele nazale te poate ajuta să-ți desfunzi nasul.

Nu trebuie să-ți faci griji că dușurile calde ți-ar putea înrăutăți starea. După ce ieși de sub duș, usucă-te bine astfel încât să eviți orice complicații. Nu uita, este esențial să îndepărtezi toți microbii care se pot așeza pe tine din cauza strănuturilor și tusei.

Reține sfaturile pe care ți le-am prezentat în acest articol pentru că, din păcate, fiecare dintre noi va avea nasul înfundat la un moment dat. Cu ajutorul lor învăța cum să-ți desfunzi nasul într-un timp scurt ori de câte ori ai nevoie. Nu ezita să le încerci!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.