Cum să crești un lămâi din semințe - Doza de Sănătate
 

Cum să crești un lămâi din semințe

Dacă vrei să ai mereu la dispoziție fructe proaspete și ecologice, cultivă un lămâi la tine acasă.
Cum să crești un lămâi din semințe

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Mulți oameni cunosc faptul că lămâiul este o plantă care crește în mediul exterior, în special în zonele cu climat cald și însorit. Puțini știu însă cum să crești un lămâi și în casă, la fel ca orice altă plantă de ghiveci.

Dacă poți să faci rost de un butaș de lămâi, îți va fi mai ușor să îl prinzi și va rodi mai repede. Dar trebuie să știi că butașii au nevoie de multă îngrijire. A crește un pom din semințe poate fi o experiență foarte plăcută, dar trebuie să aștepți între 3 și 6 ani până să te bucuri de fructe.

Citricele, deci și lămâile, au numeroase proprietăți benefice pentru sănătate și, în plus, au avantajul că pot fi crescute chiar în casă. Vei avea fructe proaspete, de calitate și fără niciun fel de chimicale. Vrei să înveți cum să crești un lămâi din semințe chiar la tine acasă? Citește acest articol!

Cum să crești un lămâi în ghiveci

O lămâie

lămâi

Este important să iei o lămâie ecologică, pentru că celelalte pot fi sterile. Sunt bune toate tipurile de lămâi, dar dacă locul de plantare sau clima reprezintă o problemă, îți recomandăm să alegi varietatea Meyer. Este un tip de lămâie mai mic, folosit și ca arbust ornamental, fiind ideal pentru plantarea în ghiveci.

Orice tip de pământ de flori este bun, dar îți recomandăm să folosiți un amestec de turbă, perlit, vermiculit și îngrășăminte organice.

Germinarea semințelor

  • Udă pământul. Pune pământul într-o găleată și stropește-l din abundență cu apă.
Conținutul acestei publicații are scop pur informativ. În niciun moment nu ar trebui să faciliteze sau să înlocuiască diagnosticele, tratamentele sau recomandările oferite de către un specialist. Consultă un specialist de încredere dacă ai îndoieli și cere acordul acestuia înainte de a începe orice procedură.