Cum să crești volumul spermei?
 

Cum să crești volumul spermei?

O bună hidratare este esențială pentru a crește volumul spermei. Află mai jos de ce!
Cum să crești volumul spermei?
José Gerardo Rosciano Paganelli

Verificat și aprobat de medicul José Gerardo Rosciano Paganelli.

Ultima actualizare: 12 decembrie, 2022

Există bărbați care, din diverse motive, se întreabă dacă este posibil să crești volumul spermei și cum să faci acest lucru. Ei simt că acest lucru le va oferi mai multă satisfacție atunci când ejaculează.

Pe de altă parte, este posibil ca aceștia să asocieze cantitatea de material seminal cu probabilitatea crescută de a-și lăsa partenera însărcinată. În continuare, îți vom spune cum să crești volumul spermei fără a fi nevoie să apelezi la măsuri extraordinare sau să-ți pui sănătatea în pericol.

Este posibil să crești volumul spermei?

Un material seminal gros și abundent este considerat un semn de sănătate și virilitate. Acesta este motivul pentru care, atunci când sperma este puțină, bărbatul își pierde încrederea în capacitatea sa de a performa sexual.

Scăderea volumului de spermă nu este neobișnuită. Este normal ca aceasta sa apară în anumite momente. Totuși, dacă este observată în mod continuu, este esențial să mergi la medic, întrucât de multe ori are cauze medicale.

Este posibil să crești volumul de material seminal? Da. Pentru a realiza acest lucru, este esențial să ai un stil de viață sănătos și să respecți câteva sfaturi foarte simple.

Sfaturi ca să crești volumul spermei

Pentru a crește volumul de material seminal nu este necesar să cauți remedii extravagante, să oprești masturbarea pentru perioade lungi de timp, să eviți actul sexual cu un partener sau să fac dușuri reci cu gheață.

Cum să crești volumul spermei prin hidratare

 

Volumul materialului seminal este format din peste 90% apă. Din acest motiv, este esențial să consumi suficientă apă în fiecare zi, evitând deshidratarea.

 • Aportul scăzut de lichide afectează negativ performanța sexuală, erecțiile și ejacularea.
 • Ideal este să consumi 6 până la 8 pahare de apă pe zi, ca atare sau cu fructe pentru a diversifica aroma.
 • Băuturile răcoritoare, cafeaua în exces și băuturile alcoolice trebuie evitate. Toate acestea pot duce la deshidratare.

Gestionează stresul

Gestionarea slabă a stresului poate interfera în diferite moduri cu sănătatea sexuală. Nu numai că reduce dorința de a face sex, ci poate altera și activitatea hormonilor.

Expunerea continuă la stres este legată de producția scăzută de testosteron, hormonul sexual care este implicat în producția de spermă. Prin urmare, trebuie să combați mai întâi stresul.

Îmbunătățește-ți alimentația

Alimente care te ajută să crești volumul spermei

 

Cu o dietă bună, organismul poate funcționa corect. Prin urmare, nu este de mirare că pentru a crește volumul de material seminal este esențial să mănânci sănătos.

Dacă un bărbat tinde să se exagereze și, în general, să aibă o dietă proastă, este posibil să nu poată produce atât de multă spermă pe cât și-ar dori. Este indicat să-și îmbunătățească obiceiurile alimentare. Este indicat să se limiteze consumul de:

 • Cafea
 • Cartofi prăjiți
 • Făinuri rafinate
 • Mezeluri procesate
 • Uleiuri și unturi saturate
 • Dulciuri, produse de patiserie și alimente cu zahăr

Ia suplimente

În cazul în care medicul este de acord, ia suplimente alimentare precum:

 • Zinc
 • Vitamina C
 • Acid folic (vitamina B9)
 • Calciu și vitamina D
 • Aminoacizi (L-carnitină, L-arginină si L-lizină)

Evită tutunul

Renunțarea la fumat

Tutunul are multe efecte negative asupra sănătății oamenilor. În cazul bărbaților, unul dintre efectele acestuia este reducerea numărului de spermatozoizi și a lichidului seminal.

Toxinele conținute în tutun scad producția de spermă. Pe termen lung, provoacă disfuncție erectilă din cauza efectului nociv asupra circulației sanguine.

Un stil de viață sănătos ajută la creșterea volumului de spermă

Spre deosebire de ceea ce se spune adesea în sfera populară, NU este necesar să te oprești din masturbare pentru perioade lungi de timp, să faci dușuri reci sau să iei remedii naturale din plante pentru a crește volumul spermei.

De fapt, prin menținerea unor obiceiuri bune de viață și prin încercarea de a aplica instrumente pentru a gestiona stresul, este posibil să sporești sănătatea aparatului reproducător.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Kort, H. I., Massey, J. B., Elsner, C. W., Mitchell-Leef, D., Shapiro, D. B., Witt, M. A., & Roudebush, W. E. (2006). Impact of body mass index values on sperm quantity and quality. Journal of Andrology. https://doi.org/10.2164/jandrol.05124
 • Sørensen, M. B., Bergdahl, I. a, Hjøllund, N. H., Bonde, J. P., Stoltenberg, M., & Ernst, E. (1999). Zinc, magnesium and calcium in human seminal fluid: relations to other semen parameters and fertility. Molecular Human Reproduction. https://doi.org/10.1093/molehr/5.4.331
 • Gaur, D., Talekar, M., & Pathak, V. P. (2010). Alcohol intake and cigarette smoking: Impact of two major lifestyle factors on male fertility. Indian Journal of Pathology and Microbiology. https://doi.org/10.4103/0377-4929.59180
 • Wright, C., Milne, S., & Leeson, H. (2014). Sperm DNA damage caused by oxidative stress: Modifiable clinical, lifestyle and nutritional factors in male infertility. Reproductive BioMedicine Online. https://doi.org/10.1016/j.rbmo.2014.02.004
 • Halson, S. L., Quod, M. J., Martin, D. T., Gardner, A. S., Ebert, T. R., & Laursen, P. B. (2008). Physiological responses to cold water immersion following cycling in the heat. International Journal of Sports Physiology and Performance. https://doi.org/10.1123/ijspp.3.3.331
 • Sharma, R., Harlev, A., Agarwal, A., & Esteves, S. C. (2016). Cigarette Smoking and Semen Quality: A New Meta-analysis Examining the Effect of the 2010 World Health Organization Laboratory Methods for the Examination of Human Semen. European Urology. https://doi.org/10.1016/j.eururo.2016.04.010
 • Munkelwitz, R., & Gilbert, B. R. (1998). Are boxer shorts really better? A critical analysis of the role of underwear type in male subfertility. Journal of Urology. https://doi.org/10.1016/S0022-5347(01)62528-X

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.