Top 8 cele mai incitante și plăcute poziții sexuale
 

Top 8 cele mai incitante și plăcute poziții sexuale

Ce poziții sexuale oferă cel mai mare grad de satisfacție pentru ambii parteneri? În acest articol, vom arunca o privire la unele dintre cele mai bune opțiuni.
Top 8 cele mai incitante și plăcute poziții sexuale
Isbelia Esther Farías López

Scris și verificat de filozoful Isbelia Esther Farías López.

Ultima actualizare: 09 august, 2022

Ce ar fi sexul fără diferitele poziții sexuale incitante și plăcute? O activitate foarte monotonă. Din fericire, nu este cazul. De fapt, o mare parte din atracția sexului constă în posibilitățile de mișcare și distracția pe care o implică schimbarea.

Plăcerea merge mână în mână cu creativitatea și angajamentul. În acest lucru constă importanța pozițiilor sexuale: ele promovează plăcerea prin dorință și pasiune. Cu alte cuvinte: condimentează punctul culminant.

Desigur, comunicarea între îndrăgostiți este secretul succesului. Este important să știm ce poziții îl atrag cel mai mult pe celălalt, care ne plac amândurora și așa mai departe. În acest sens, pentru a obține orgasme grozave, trebuie să îndrăznim să vorbim despre asta. Merită să lăsăm tabuurile în urmă și să ne cunoaștem mai bine.

De ce să încercăm noi poziții sexuale?

Sexul este o sursă de bunăstare; contribuie la sănătatea fizică și psihologică în diferite moduri. De exemplu, ne ajută să ne relaxăm și să scăpăm de stres, ne ajută să adormim și ne îmbunătățește starea de spirit. Cu toate acestea, atunci când relațiile sexuale devin rutină și monotone, interesul se pierde; prin urmare, testarea de poziții sexuale noi și diferite este un mare stimulent.

În acest sens, una dintre principalele referințe este Kamasutra, un text hindus străvechi de care am auzit cu toții și care constituie o adevărată enciclopedie a sexului. Dintre multiplele „arte” sau posturi sexuale propuse în Kamasutra, trebuie să le alegem pe cele care se potrivesc cel mai bine nevoilor noastre de cuplu.

De exemplu, dacă doriți să promovați orgasmul feminin, este important să vă ocupați de stimularea clitorisului. Dimpotrivă, dacă urmăriți o excitare psihologică, puteți încerca opțiuni mai impulsive.

Top 8 cele mai incitante și plăcute poziții sexuale

Deși este adevărat că fiecare persoană este diferită, există mai multe poziții sexuale des folosite în intimitate. Prin erotism, ele aprind flacăra pasiunii.

1. Floare de lotus

Cele mai plăcute poziții sexuale pentru bărbați

 

Floarea de lotus este ideală pentru acei îndrăgostiți care doresc să stabilească un contact vizual pentru o perioadă lungă de timp și, în același timp, să împărtășească un act sexual lent și sincronizat. Fără îndoială, aceasta este atât o poziție picantă, cât și romantică. Ritmul este stabilit de femeie, ceea ce poate fi foarte incitant pentru amândoi.

2. Picioare pe umeri

Această poziție este concepută pentru o penetrare profundă. În funcție de starea și frecvența ritmului pe care îl au îndrăgostiții, poziția picioarelor va oferi un orgasm rapid.

3. Pe marginea patului

Această poziție sexuală foarte plăcută este realizată foarte des pentru că implică o abordare foarte pasională și o experiență intensă. După cum sugerează și numele, cuplul ar trebui să fie poziționat la marginea suprafeței patului. Bărbatul va fi sprijinul, iar femeia va conduce ritmul de penetrare.

4. Lingura

Cuplu care face sex pe la spate

 

Evident, această poziție promovează pasiunea, dar întărește și romantismul. Pentru a putea face celebra poziție, alegeți un pat sau o suprafață confortabilă.

Îndrăgostiții consideră această poziție foarte distractivă pentru ambele părți. Este ideală pentru plăcerea feminină (chiar și pentru femeile însărcinate) deoarece intensifică senzațiile la nivelul clitorisului.

5. Alinierea coitală

Aceasta este o variantă a poziției clasice a misionarului, care permite stimularea intensă a clitorisului. Datorită acestui fapt, și conform mai multor studii, un procent mult mai mare de femei ajung la orgasm în această poziție.

Pentru a o duce la îndeplinire, porniți din poziția misionarului, dar cu bărbatul puțin mai sus (cu pieptul la înălțimea umerilor partenerei). Mișcările trebuie să fie oscilante în sus și în jos, astfel încât partea superioară a penisului să stimuleze clitorisul.

6. În brațe la perete

Tineri care fac sex

 

Cuplul folosește peretele ca punct de sprijin pentru a face sex „în aer”. Desigur, este nevoie ca bărbatul să fie suficient de puternic pentru a-și ține partenera în brațe în timp ce efectuează penetrarea. Experiența este foarte distractivă deoarece bărbatul se simte stăpân pe situație și pe mediu.

7. „În patru labe” sau „capră”

Deși aceasta este una dintre cele mai cunoscute și practicate poziții sexuale, este incitantă și plăcută (mai ales pentru femei). Este, evident, inspirată de copularea animalelor și creează o anumită atmosferă de dominație-supunere care este foarte interesantă. Orgasmele sunt mai mult decât garantate.

Femeia trebuie să se sprijine pe genunchi și să-și pună mâinile pe podea pentru a se sprijini ca și cum ar fi „în patru labe”. Bărbatul pătrunde în femeie în timp ce o ține de talie. De asemenea, el poate să-i dea palme pe fese. Unora le place să țină femeia de păr (fără s-o tragă) pentru a o excita și mai mult.

8. Cowgirl inversat

Aceasta este una dintre cele mai plăcute poziții sexuale, mai ales pentru cei care sunt stimulați vizual. În această poziție, bărbatul stă întins pe spate, cu picioarele întinse, iar partenera stă pe șoldurile lui, cu fața la picioare. Cu sprijin pe genunchi, ea poate controla mișcarea.

Ca sugestie: vă recomandăm să folosiți posturile de yoga numite „vaca” și „pisica”, deoarece favorizează atât plăcerea vizuală, cât și fizică.

Cu aceste poziții sexuale plăcute și excitante, puteți descoperi plăcerea într-un mod sanatos și erotic. Cel mai important lucru este comunicați cu partenerul tău înainte de a vă apuca de treabă. Orgasmele vă vor oferi o experiență fabuloasă.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Vatsyayana, M. (2011). Kama sutra. Nova Fronteira.
  • Eichel, E. W., De Simone Eichel, J., & Kule, S. (1988). The technique of coital alignment and its relation to female orgasmic response and simultaneous orgasm. Journal of Sex & Marital Therapy14(2), 129-141.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.