Cum să faci un spa pentru picioare acasă
 

Cum să faci un spa pentru picioare acasă

Aveți picioarele neîngrijite pentru că nu aveți timp să ajungeți la salon? Nu mai petreceți nicio zi așa! În acest articol, vă spunem cum să faceți un spa care să vă permită să vă îngrijiți picioarele acasă!
Cum să faci un spa pentru picioare acasă
Leidy Mora Molina

Verificat și aprobat de asistenta Leidy Mora Molina.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Odată cu sosirea căldurii, vine vremea sandalelor. Vă învățăm cum să faceți acasă un spa pentru picioare, astfel încât să vă puteți relaxa și, în același timp, să vă îngrijiți corect picioarele.

Există puține senzații care sunt la fel de relaxante precum pusul picioarelor în apă caldă. Una dintre cele mai neplăcute senzații este cea de unghie încarnată. În plus, calusurile și pielea aspră pot fi enervante și chiar dureroase.

Din aceste motive, este important să stabiliți rutine pentru îngrijirea picioarelor. Pe de o parte, vă vor ajuta să vă odihniți și să vă relaxați, iar pe de altă parte să aveți grijă de sănătate.

Importanța îngrijirii picioarelor

Picioarele susțin greutatea corpului. Sunt structuri puternice și rezistente. Știați că au 26 de oase, 32 de articulații, 19 mușchi și peste 100 de ligamente și tendoane? Acest lucru este clarificat de revista Ofarm .

Susținând întreaga greutate a corpului, fiind supuse uitării și purtând încălțăminte nepotrivită din cauza modei, picioarele pot prezenta multe afecțiuni și daune. De fapt, suntem puțin conștienți de valoarea lor. De aceea, este de maximă importanță să avem grijă de ele.

Pași pentru a face un spa pentru picioare acasă

Nu putem să mergem mereu la un estetician profesionist pentru o pedichiură. Totuși, aceasta nu este o cerință esențială pentru a avea picioare bine îngrijite și frumoase.

Băile de picioare stimulează circulația sângelui și reduc riscul de infecții bacteriene. Din acest motiv, sunt o rutină foarte benefică.

Pregătiți picioarele

Înainte de a începe, trebuie să vă pregătiți picioarele. Aceasta înseamnă că, dacă aveți ojă pe unghii, trebuie să o îndepărtați.

De asemenea, vă puteți tăia unghiile înainte de a începe procesul. Dacă aveți un lichid pentru a înmuia calusurile sau cuticulele, citiți instrucțiunile, deoarece multe trebuie aplicate cu câteva minute înainte de a băga picioarele în apă.

Călcâie crăpate

Înmuiați picioarele

Aceasta este cea mai plăcută parte a procesului. Umpleți un vas cu apă caldă și înmuiați-vă picioarele. Trebuie doar să folosiți un vad suficient de mare.

Totuși, dacă vreți ceva mai sofisticat, există vase specializate. Unele chiar încălzesc apa sau fac masaje.

Puteți adăuga puțin ulei esențial cu un parfum relaxant. Sărurile de baie sunt ideale pentru a reduce inflamația.

Faceți pedichiura

Această parte a procesului este obligatorie, dar nu întotdeauna cea mai plăcută. Trebuie să împingeți cuticulele, să curățați interiorul unghiilor și să le piliți. De asemenea, frecați calusurile și zonele în care pielea s-a întărit.

Faceți un scrub

Aici intervine una dintre cele mai relaxante părți ale întregului proces de spa acasă pentru picioare. Aveți mai multe variante.

În primul rând, puteți folosi o cremă specială pentru exfoliere pentru picioare. Cu toate acestea, dacă preferați să vă faceți propriul scrub, nu veți avea nicio problemă. Puteți face unul cu zahăr și ulei de migdale sau cremă de corp. De asemenea, puteți face unul foarte eficient cu ulei de măsline și sare.

Faceți un masaj cu ulei

Încercați să vă rotiți gleznele și să masați partea de jos a piciorului. Pentru a face masajul mai plăcut și pentru a hidrata epiderma, folosiți niște ulei vegetal de portocale, migdale sau struguri.

Colorați unghiile

Deoarece ați folosit mai multe produse uleioase, cel mai bine este să folosiți o dischetă de vată cu alcool pentru a elimina excesul de ulei de pe unghii.

Dacă degetele sunt foarte apropiate, puteți folosi un separator de degete. Dacă nu aveți unul, rulați niște hârtie igienică și puneți-o între degete în zig-zag.

Spa pentru picioare acasă

Cumpărați o trusă pentru picioare

Ca și în alte activități, calitatea intervenției va depinde de instrumentele folosite. Una dintre cele mai bune investiții este propriul kit de pedichiură, cu pilă, clești, forfecuțe de tăiat unghii, o perie, un balsam, o piatră ponce și o spatulă pentru a împinge cuticula.

În plus, dacă mergeți la un centru de manichiură și pedichiură, puteți lua de acasă propriile ustensile.

Dacă aveți tendința de a forma calusuri pe picioare, puteți achiziționa o mașină pentru îndepărtarea lor. De obicei, aceste dispozitive nu sunt foarte scumpe și au un motor care vă ajută să piliți pielea pentru a elimina zonele dure fără durere.

Creați mediul ideal pentru un spa pentru picioare acasă

Pentru ca spa-ul pentru picioare să fie o adevărată relaxare, este esențial să creați mediul potrivit. Purtați haine confortabile și alegeți un loc plăcut din locuință.

Puteți recurge la utilizarea lumânărilor și a muzicii relaxante. Pregătiți toate ustensilele înainte de a băga picioarele în apă. Astfel, nu va trebui să vă ridicați și vă expuneți riscului de accidentare din cauza mersului cu picioarele ude.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.