Cum să organizezi nunta visurilor tale?
 

Cum să organizezi nunta visurilor tale

Plănuiești să te căsătorești și nu știi de unde să începi? Sunt multe lucruri de care trebuie să ții cont atunci când plănuiești nunta visurilor tale. Îți vom oferi un ghid de bază în acest articol.
Cum să organizezi nunta visurilor tale
Isbelia Esther Farías López

Scris și verificat de filozoful Isbelia Esther Farías López.

Ultima actualizare: 09 august, 2022

Când un cuplu decide să-și ducă relația mai departe și să se logodească, partenerii sunt plini de entuziasm și fericire. Cu toate acestea, au și o mulțime de întrebări despre cum să organizezi nunta visurilor tale în cel mai frumos mod posibil.

Evident, sunt încântați să împărtășească vestea familiei și prietenilor. Dar, în multe cazuri, anxietatea începe să câștige bătălia. Casa începe să se umple cu reviste de nuntă și broșuri ale localurilor. Se vorbește despre oaspeți, mese, luna de miere, inele… și nimic nu pare să se termine.

Acum pot fi utile câteva sfaturi despre cum să organizezi nunta visurilor tale!

Sfaturi ca să organizezi nunta visurilor tale

În primul rând, este recomandat ca amândoi să participați activ la organizare și pregătiri. De asemenea, amândoi ar trebui să știți că, la un moment dat, poate fi necesar să delegați sarcini. Apoi, ar trebui să încercați să alegeți niște oameni în care aveți încredere pentru a vă ajuta.

Pentru a preveni ca unul dintre voi să devină prea stresat, cea mai bună opțiune este ca atât mirele, cât și mireasa să împartă diferite sarcini.

1. Stabiliți data și definiți tipul nunții

Cuplu proaspăt căsătorit

 

Alegeți o dată cu câteva luni înainte pentru a avea suficient timp pentru planificare. Deși mulți oameni au o zi specială (cum ar fi o aniversare), există și alți factori de luat în considerare.

În funcție de perioada anului, există lucruri importante de care trebuie să țineți cont, cum ar fi rochia. La urma urmei, o rochie de mireasă de iarnă nu este aceeași cu cea pe care o poți purta la o nuntă de vară. Totul trebuie planificat cu atenție și bine integrat pentru a avea nunta visurilor tale.

De asemenea, este o idee bună să discutați dacă ceremonia va fi doar civilă sau dacă doriți să aveți o ceremonie religioasă.

2. Faceți lista de invitați

Faceți întotdeauna prima schiță a listei de invitați împreună. În mod ideal, lista ar trebui să fie revizuită și de familie și prietenii apropiați. Aceasta este o măsură bună pentru a evita greșelile sau pierderile de memorie care ar putea aduce mari dureri de cap mai târziu.

A avea acest prim proiect finalizat vă permite să mergeți mai departe cu planificarea. Costurile sunt legate de numărul de persoane invitate.

3. Găsiți locul

Trebuie să decideți dacă petrecerea va fi ziua sau noaptea, dacă va fi într-o sală de evenimente sau în aer liber, dacă locația va fi clasică sau tematică, etc. Începeți să vizitați posibilele locații. Cele mai multe sunt suprasolicitate, așa că este necesar să faceți acest lucru cu mult timp în avans.

În această etapă, puteți decide și tipul de catering. În general, locațiile pentru evenimente au deja propriul meniu. Cu toate acestea, în multe cazuri, chiar și decorul poate fi personalizat în funcție de gusturile fiecărui cuplu și de buget.

4. Angajați profesioniști

Cântăreț la nuntă

În unele cazuri, este necesar să se angajeze personal extern pentru anumite sarcini. Dacă acestea nu sunt servicii oferite de sala de recepție, este necesar să găsiți anumiți profesioniști.

Iată câteva exemple:

  • Fotografiere și filmare
  • Muzică și iluminare
  • Machiaj și coafură
  • Spectacole speciale (dacă decideți să aduceți animatori sau o trupă live)
  • Planificatori suplimentari
  • Designer pentru buchetul miresei

5. Alegeți ținuta mirilor

Alegeți un designer pentru costumul mirelui și rochia miresei. Probabil veți vedea mai multe modele. Apoi, vă va lua măsurătorile. Va trebui să vă întoarceți de câteva ori la designer pentru ajustări.

6. Găsiți inelele

Ar trebui să mergeți amândoi și să selectați inelele care vor fi simbolul unirii voastre. Există tot mai multe tipuri de verighete, așa că puteți alege în funcție de buget și gust.

De asemenea, trebuie să decideți cine va fi responsabil de aducerea verighetelor la altar.

7. Realizați invitațiile

Cea mai bună opțiune este să trimiteți invitațiile cu două sau trei luni înainte. Astfel, toți invitații au posibilitatea de a rezerva acea dată pentru a fi alături de voi în ziua cea mare.

Invitația trebuie să conțină toate informațiile necesare. Aceasta include tipul de nuntă, tipul de ținută, ora, locul, etc. O frază frumoasă și romantică este, de asemenea, binevenită și atractivă. În mod ideal, designul ar trebui să se potrivească cu restul detaliilor ceremoniei.

8. Gândiți-vă la oaspeții care vor veni din alte locuri

Cei care călătoresc de departe pentru această zi magică ar trebui să fie luați în considerare în planificare. Rezervați-le cazare și asigurați-vă că șederea lor este plăcută.

Puteți conveni asupra cheltuielilor în funcție de bugetul și gusturile lor.

9. Găsiți un șofer pentru miri

Planuri ca să organizezi nunta visurilor tale

 

În continuare, ar trebui decideți și să planificați transportul pentru miri. În ce vehicul vor ajunge la locație, cine îi va conduce și cum veți decora mijlocul de transport?

Sfaturi suplimentare pentru ca să organizezi nunta visurilor tale

De asemenea, dacă nunta se ține în afara orașului, va trebui să te gândești la modul în care vor ajunge invitații tăi acolo. Dacă la petrecere vor participa mulți copii, puteți angaja animatori pentru distracția lor.

În afară de rude apropiate, nu lăsa în mâinile nimănui sarcina de a face fotografii sau de a pune muzică. Este mai bine angajați un profesionist și să-i lăsați pe invitați să se bucure de eveniment.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.