Rolul nașei în confesiunea catolică spaniolă - Doza de Sănătate
 

Rolul nașei în confesiunea catolică spaniolă

A avea o nașă este o tradiție de nuntă, care este comună în mai multe credințe, cum ar fi confesiunea catolică spaniolă. Nu este un aspect necesar în conformitate cu Legea canonică a Bisericii. Prin urmare, este mai degrabă un mod de a face ca mama mirelui să se simtă specială.
Rolul nașei în confesiunea catolică spaniolă

Ultima actualizare: 29 decembrie, 2022

Știi care este rolul nașei în confesiunea catolică spaniolă? În mod tradițional, nașa este mama mirelui și ajută cu anumite aspecte ale ceremoniei de nuntă. În general, îndatoririle nașei depind de tipul de nuntă. Știi care sunt acestea? Știi de ce acest rol este atât de important?

În acest articol, vom discuta despre principalele sarcinii care îi revin nașei la nuntă în confesiunea catolică spaniolă.

Nașii și Biserica

Cuplu de tineri la nuntă
În mod tradițional, părinții mirilor sunt nași la nunțile spaniole.

Când vine vorba de nunțile tradiționale spaniole, cu toții ne imaginăm o femeie, de obicei mama mirelui, conducându-și fiul pe culoar. Apoi, aceasta rămâne alături de el pe tot parcursul ceremoniei, primind oaspeții, oferindu-și ajutorul ca lucrurile să funcționeze fără probleme, etc. Acesta este rolul nașei în confesiunea catolică spaniolă.

Deși rolul poate părea foarte important din punct de vedere funcțional, este mult mai important din punct de vedere religios. Nașa există și în alte ceremonii, cum ar fi botezul și confirmarea. Nașa este menționată în Dreptul Canonic și servește la „asistare”.

În schimb, rolul nașului nu este important la nuntă. Nașul „ajută” spiritual la inițierea credinței ca figură obligatorie în timpul Botezului și al Sfintei Împărtășanii. Dreptul Canonic nu îl consideră necesar în cadrul ceremoniei de căsătorie. Prin urmare, rolul său este doar simbolic și nu este necesar la nuntă.

În orice caz, cerințele pentru a fi nași, conform Dreptului Canonic, sunt:

  1. Să ai cel puțin 16 ani.
  2. Să fii catolic. De asemenea, trebuie să fii confirmat și să primești Sfânta Împărtășanie.
  3. Să nu fi afectat de o pedeapsă canonică.
  4. De asemenea, nu poți fi nașul celor care sunt botezați, sunt confirmați sau primesc Sfânta Împărtășanie. Din moment ce nașul nu este acceptat din punct de vedere tehnic, este mai degrabă o tradiție de nuntă. Nașii pot fi părinții mirilor. Însă acest lucru nu este neapărat.

Martorul și nașa sunt aceeași persoană?

Cuplu la nuntă
Nașii sunt figuri religioase, în timp ce martorii sunt legali.

Nu. Nu este același lucru. Martorul nu este un personaj religios, ci persoana care, prin lege, trebuie să confirme căsătoria. Prin urmare, la majoritatea nunților este normal ca nașii să fie și martori dacă doresc. Însă martorii pot fi alte persoane.

Deoarece martorii nu trebuie să fie religioși, ei sunt acolo în scopuri legale. Prin urmare, Biserica nu cere ca ei să fie creștini sau botezați. Conform legii, trebuie doar să aibă capacitate juridică (să fie majori) pentru a asista la căsătorie și a semna certificatul.

Rolul nașei în confesiunea catolică spaniolă: 4 sarcini

După cum am văzut, tradiția cere să ai o nașă la nunțile catolice. Nașele au unele îndatoriri importante, deși acestea nu sunt oficiale.

Să aruncăm o privire.

Îl ajută pe mire să-și aleagă costumul

Bărbat în costum de mire
Nașa îl însoțește pe mire în alegerea costumului pentru nuntă.

Ajutarea mirelui să-și aleagă costumul pentru ziua nunții este una dintre cele mai importante îndatoriri ale nașei. De cele mai multe ori, nașa va plăti pentru costum. În orice caz, ea trebuie să-l ajute pe mire să ia decizia corectă.

Dar asta nu este tot. Nașa are un rol cheie la nuntă. Prin urmare, ținuta ei trebuie să îndeplinească standarde specifice. Trebuie să arate elegant și să fie îmbrăcată bine… și să nu poarte niciodată alb sau negru.

Îl conduce pe mire la altar

Desigur, acesta este cel mai emoționant moment. Nașa trebuie să conducă mirele pe culoar, luându-l de braț, liniștindu-l și făcându-l să fie entuziasmat de noua viață pe care urmează să o înceapă cu soția sa.

Se alătură nașului la ieșirea din biserică

Mirele vine la nuntă cu nașa și mireasa cu nașul înainte de a fi anunțați oficial ca soț și soție. Apoi, după ceremonie, proaspeții soți părăsesc biserica împreună.

Din acest motiv, a apărut o nouă tradiție în care nașul și nașa părăsesc biserica împreună, chiar în spatele mirilor. Nașul stă în dreapta nașei și amândoi sunt, de asemenea, felicitați de oaspeți în timp ce pleacă.

Găzduiește nunta

Rolul nașei în confesiunea catlică implică organizare
Nașa este considerată una dintre gazdele principale ale nunții.

În mod tradițional, nașa este un personaj cheie la nuntă – deși nu este la fel de importantă ca mirii, desigur! Prin urmare, ea stă lângă miri la recepție pentru a se asigura că toți oaspeții sunt bine și se distrează.

O altă tradiție este faptul că nașa trebuie să ajute la pregătirea tuturor detaliilor nunții (de la decorul floral, până la petrecere).

Vrei să te căsătorești în biserică? Știi cine va fi nașa ta?


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.