Cum să scapi de lindini în mod rapid

4 martie 2020
Lindinii sunt ouă de păduchi, paraziți care se reproduc foarte rapid în părul uman. Citește mai departe pentru a afla cum să scapi de lindini în mod rapid și eficient!

Vara se apropie, iar temperaturile de afară cresc. În această perioadă apar primele infestări cu păduchi și lindini. Lindinii nu sunt altceva decât ouăle de păduchi depuse în părul gazdei lor. Copiii sunt cei mai predispuși la infestarea cu lindini. Prin urmare, este important să știi cum să scapi de lindini în mod rapid, pentru a împiedica înmulțirea păduchilor.

Ce sunt lindinii și cum se înmulțesc aceștia?

Ouăle depuse de păduchi se numesc lindini. Păduchii depun ouă pe scalp, de obicei în zona cefei, în zonele laterale ale capului sau în spatele urechilor. Acest lucru are loc deoarece aceste zone emană căldura necesară pentru incubația ouălor de păduchi.

Păduchii de sex feminin produc un lipici foarte puternic, care ajută ca lindinii să stea lipiți de scalp. Acest lipici îngreunează spălarea sau îndepărtarea ouălor. În plus, după ce păduchii depun ouăle, este nevoie de numai o săptămână pentru ca ele să eclozeze, în funcție de temperatură și umiditate.

Cum să scapi de lindini și păduchi

Prin urmare, este foarte important să scapi de lindini cât mai rapid posibil, pentru a evita înmulțirea păduchilor și infestarea altor persoane. Păduchii se mișcă atât de repede, încât pot trece de pe părul unei persoane pe părul alteia atunci când acestea se ating.

Îți recomandăm:

6 remedii naturiste pentru păduchi

Cum să scapi de lindini în mod rapid

După ce observi prezența lindinilor, trebuie să iei imediat măsuri. Păduchii provoacă mâncărimi puternice pentru că se hrănesc cu sânge, așadar este posibil să observi că persoana infestată se scarpină frecvent în cap.

Pentru a scăpa de lindini rapid și eficient, trebuie să utilizezi un tratament împotriva păduchilor. De exemplu, poți apela la produse farmaceutice cunoscute, precum FullMarks. Fiind un produs incolor și inodor, acesta nu provoacă niciun fel de disconfort și este potrivit și pentru copii. În plus, are capacitatea de a elimina lindinii și păduchii în numai cinci minute. În acest fel, nu va trebui să apelezi la produse pesticide cu potențial nociv pentru sănătate și mediul înconjurător.

Produs pentru eliminarea lindilor

După ce ai aplicat pe păr un produs pentru eliminarea lindinilor și a păduchilor, trebuie să folosești un șampon special care are aceleași proprietăți terapeutice. În continuare, trebuie să folosești un pieptene special conceput pentru îndepărtarea păduchilor. Acesta trebuie folosit numai pe părul umed, pentru a evita deteriorarea podoabei capilare. Este foarte simplu de utilizat: trece-l pur și simplu prin păr de la rădăcină până la vârfuri.

În plus, trebuie să menționăm faptul că cei mai eficienți piepteni sunt cei realizați din oțel inoxidabil. Aceștia sunt mai eficienți decât cei din plastic și îndepărtează mai ușor păduchii și lindinii.

Încearcă și:

6 remedii naturiste împotriva păduchilor

Sfaturi pentru a ține la distanță lindinii și păduchii

Deși este adevărat că nu există nicio modalitate de a evita 100% infestarea cu păduchi și lindini, verificările periodice ale părului pot ajuta la descoperirea la timp a problemei și înlesnirea tratamentului. În plus, ține cont și de următoarele sfaturi:

  • Pentru a preveni infestarea cu păduchi și lindini, ar trebui să ai întotdeauna la îndemână un pieptene special. Folosește-l măcar o dată pe săptămână, chiar dacă părul tău nu este infestat cu păduchi. Apoi, spală pieptenele bine cu apă fierbinte.
  • Verifică părul persoanelor suspecte de infestare cu lindini cu o lumină puternică. De asemenea, acordă o atenție deosebită celor mai comune zone de infestare: părțile laterale ale capului, ceafa și spatele urechilor.
  • Nu împrumuta accesoriile altor persoane, cum ar pălăriile, căciulile, pieptenele, periile de păr sau prosoapele.
  • Spălă-te pe cap în mod frecvent cu un șampon potrivit tipului tău de păr.

După cum ai putut vedea, nu este greu să scapi de lindini și păduchi. Însă trebuie să utilizezi întotdeauna produsele potrivite și să urmezi instrucțiunile de mai sus. Prevenirea nu necesită mult timp. Acordă o atenție sporită și semnelor de avertizare.