Cum să te bucuri de sex satisfăcător și sigur - Doza de Sănătate
 

Cum să te bucuri de sex satisfăcător și sigur

Află cum să te bucuri de sex fără să-ți faci griji pentru nimic. Aruncă o privire la sfaturile pe care le împărtășim în acest articol pentru a te bucura de o viață sexuală împlinită și sigură!
Cum să te bucuri de sex satisfăcător și sigur
Elisa Morales Lupayante

Verificat și aprobat de pedagogul în educație fizică și nutriționistul Elisa Morales Lupayante.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Te întrebi cum ai putea să te bucuri de sex satisfăcător și sigur în orice moment? Pentru acest lucru, este necesar să urmezi o serie de sfaturi pe care oamenii tind să le uite sau să le treacă cu vederea. Acesta este motivul pentru care am decis să-ți împărtășim cinci sfaturi pentru a te bucura de o viață sexuală cu adevărat împlinită.

Să ai grijă de sexualitatea ta și să te bucuri sănătos de ea este foarte important pentru starea ta psihică. Însă oamenii nu știu uneori ce să facă pentru a realiza acest lucru. Mai jos, descoperă câteva sfaturi de bază pentru a te bucura în siguranță de sex satisfăcător!

Cum să te bucuri de sex satisfăcător și sigur

După cum afirmă numeroase studii, sexualitatea face parte din personalitatea noastră. Din acest motiv, fiecare dintre noi o exprimă în mod diferit. Cu toate acestea, unele sfaturi pot fi aplicate în toate situațiile. Unele dintre ele sunt foarte importante, deoarece lipsa de responsabilitate când vine vorba de sex îți poate pune sănătatea în pericol.

1. Ai grijă de sănătatea ta

Cuplu care desface un prezervativ
Bolile cu transmitere sexuală reprezintă o problemă gravă de sănătate în rândul tinerilor.

Acesta este unul dintre cele mai importante aspecte pentru a te bucura de o viață sexuală împlinită și sigură. Trebuie să te protejezi împotriva posibilelor boli sau infecții cu transmitere sexuală, care afectează în prezent un procent mare din populație.

De fapt, după cum subliniază studiile, HPV sau infecția cu papilomavirusul uman afectează milioane de oameni în fiecare an. Acest lucru este grav, deoarece o tulpină a acestui virus provoacă apariția cancerului de col uterin.

2. Cunoaște-ți corpul ca să te bucuri de sex satisfăcător

Pentru a te bucura de o viață sexuală împlinită, este esențial să-ți cunoști corpul. Acest lucru include organele genitale. Vei fi surprins să afli câți oameni nu s-au privit niciodată dezbrăcați în oglindă și câți nu-și ating singuri organele genitale pentru a descoperi ce anume le provoacă plăcere.

Masturbează-te, atinge-te și vei observa că aceasta este o modalitate sănătoasă de a-ți cunoaște corpul pentru a descoperi ce îți place, ce îți lipsește și ce lucruri noi îți provoacă orgasme. Acest lucru îți va permite să te bucuri mai mult de sex.

3. Folosește metode contraceptive pentru a preveni sarcinile nedorite

Te bucuri de sex satisfăcător când folosești anticoncepționale
Metodele contraceptive sunt modalități de a te bucura de sex într-un mod sigur.

Dacă nu vrei să ai un copil, ci doar să te bucuri de sex satisfăcător și sigur, este esențial să folosești metode de contracepție pentru a preveni apariția unei sarcini nedorite. Pilula contraceptivă este foarte eficientă și, combinată cu un prezervativ (care ajută la prevenirea răspândirii bolilor cu transmitere sexuală), îți va permite să te concentrezi doar asupra senzațiilor plăcute.

Îți recomandăm să te consulți întotdeauna cu medicul cu privire la opțiunea contraceptivă care va funcționa cel mai bine în cazul tău. O metodă poate fi mai bună pentru tine decât alta. În cazul în care vrei să ai un copil, nu mai folosi metoda contraceptivă aleasă.

4. Comunicarea este esențială

Dacă vrei să încerci o altă poziție sexuală sau vrei ca partenerul să te atingă în altă parte sau în alt fel, trebuie să-i comunici acest lucru.

Comunicarea vă va permite amândurora să vă bucurați și mai mult de sex. Dacă știi ce îți place și exprimi asta, lucrurile se vor schimba în bine. În plus, a învăța să exprimi ceea ce dorești va fi, de asemenea, foarte benefic în alte domenii ale relației tale.

5. Joacă-te și experimentează lucruri noi

Jucării sexuale și tub de lubrifiant
Pentru a stimula excitarea sexuală, poți utiliza jucării sexuale sau lubrifianți care cresc libidoul.

Pentru un sex satisfăcător și sigur, este indicat să te joci și să experimentezi lucruri complet noi. Una dintre cele mai ușoare metode de a face acest lucru este să optezi pentru jucării sexuale care pot reaprinde scânteia atât de necesară în orice relație.

Uneori, acest lucru te poate face să te simți rușinat sau nesigur. Dacă acesta este cazul, trebuie să îți analizezi respectul de sine. Unii oameni nu se pot bucura de o viață sexuală împlinită, deoarece nu sunt satisfăcuți de corpul lor. Dacă acesta este și cazul tău, ar trebui să discuți cu un psiholog.

Sperăm că aceste cinci sfaturi pentru a te bucura de o viață sexuală împlinită și sigură te-au făcut să arunci o privire asupra anumitor aspecte pe care probabil le-ai trecut cu vederea. Comunicarea, folosirea prezervativelor, stima de stima de sine și cunoașterea corpului vor garanta o sexualitate sănătoasă.

Te bucuri de o viață sexuală împlinită și sigură? Dintre cele cinci aspecte menționate mai sus, la care nu te-ai gândit niciodată? Descoperă-ți corpul și bucură-te întotdeauna în siguranță de sexualitatea ta, fără bariere și riscuri!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.