Cum se tratează lipsa orgasmului la femei?
 

Cum se tratează lipsa orgasmului la femei?

În marea majoritate a cazurilor, anorgasmia la femei poate fi depășită, deoarece corespunde problemelor psihologice care pot fi tratate de specialiști.
Cum se tratează lipsa orgasmului la femei?
Bernardo Peña

Verificat și aprobat de psihologul Bernardo Peña.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Anorgasmia este una dintre cele mai frecvente disfuncții sexuale la femei, alături de lipsa dorinței sexuale și de vaginism. Este imposibilitatea de a ajunge la orgasm, în ciuda stimulării, dorinței și emoției din timpul actului sexual. Cum se tratează lipsa orgasmului la femei?

Cauzele principale au de-a face cu factori psihologici, dar și cu leziuni ale zonei genitale și obiceiuri de viață necorespunzătoare. Deși unii au clasificat anorgasmia drept boală, este o alterare funcțională care poate fi depășită cu practici sănătoase și cu ajutorul unui specialist.

Problema este că subiectul continuă să fie tabu pentru mulți oameni și, din această cauză, detectarea și tratarea afecțiunii sunt îngreunate. Din acest motiv, dorim să vă explicăm în detaliu ce factori influențează dezvoltarea, cum se distinge și ce se poate face pentru a combate lipsa orgasmului la femei.

Care sunt cauzele anorgasmiei la femei?

Lipsa orgasmului la femei

Factorii interni și externi influențează sexualitatea feminină . De fapt, peste 90% din cazurile de anorgasmie feminină au de-a face cu probleme psihologice și emoționale, în timp ce doar 5% corespund unor cauze fizice.

Pe de altă parte, merită menționat că acest lucru se manifestă adesea din cauza lipsei de educație sexuală și miturilor legate de sex.

Unele dintre cauzele asociate sunt:

 • Traume sexuale
 • Stres, griji sau sentimente de vinovăție
 • Lipsa de interes sau probleme în cuplu
 • Frică sau jenă de a face sex
 • Consumul excesiv de medicamente pentru hipertensiune arterială
 • Consumul de antidepresive sau contraceptive
 • Confuzie în privința identității sexuale
 • Menopauză
 • Consum de droguri

Cum se distinge anorgasmia feminină?

În funcție de simptome și de situațiile în care este declanșată, anorgasmia se clasifică în:

 • Primară: Femeia nu a avut niciodată orgasm, chiar dacă s-a masturbat sau a făcut sex.
 • Secundară: Femeia își pierde brusc abilitatea de a atinge orgasmul, chiar dacă până în acel moment nu a avut probleme.
 • Absolută: Nicio circumstanță și nicio metodă nu îi oferă femeii plăcere.
 • Relativă: Femeia poate ajunge la orgasm numai printr-un anumit tip de stimulare, adică numai vaginală sau numai clitoridiană.
 • Situațională: Orgasmul se produce numai în anumite situații.

Cum se tratează lipsa orgasmului la femei?

Chiar dacă este mai bine să apelați la un specialist pentru a afla cum să procedați în această situație, câțiva pași simpli vă pot ajuta să rezolvați problema.

Explorați-vă trupul

 

Este foarte important să aveți parte de câteva momente de intimitate în care să vă explorezi corpul fără teamă pentru a afla ce vă place și ce nu.

Priviți-vă în oglindă fără haine. Acceptați-vă așa cum sunteți și stimulați acele părți ale corpului care v-ar putea oferi plăcere. Acest obicei va întări încrederea și stima de sine și vă va ajuta să descoperiți zonele erogene pentru ca actul sexual să vă ofere satisfacția dorită.

Cuplu cu probleme sexuale

Spuneți da preludiului

Sexul nu trebuie să se limiteze la penetrare. De multe ori, lipsa orgasmului la femei este rezultatul unui act sexual monoton.

Încercați lucruri noi și bucurați-vă de mângâieri, jocuri și alte gesturi care cresc gradul de excitare.

Utilizați lubrifianți

 

Deși nu sunt un remediu pentru anorgasmie, utilizarea lubrifianților poate fi de mare ajutor. De altfel, există produse a căror compoziție este destinată sporirii orgasmelor. Aceste instrumente relaxează mușchii vaginali și uneori oferă diferite senzații care ajută la atingerea punctului culminant.

Faceți exerciții fizice regulat

Exercițiile care întăresc pelvisul și organele sexuale sunt de mare ajutor atunci când vine vorba de disfuncții sexuale. Acestea îmbunătățesc performanțele sexuale și ajută la relaxare. În plus, exercițiile fizice contribuie la combaterea stresului și anxietății, doi factori emoționali asociați cu lipsa orgasmului la femei.

Evitați gândurile negative

Bărbat preocupat de lipsa orgasmului la femei

A ceda frustrării atunci când lucrurile nu merg așa cum vă așteptați poate duce la anorgasmie. Este necesar să aveți o minte mai deschisă pentru a vă atinge scopul. Frica, rușinea și convingerile false sunt factori care trebuie lăsați deoparte pentru a vă bucura de sex și pentru a ajunge la orgasm.

Sunteți pregătiți să tratați lipsa orgasmului la femei? Informați-vă, țineți cont de recomandările noastre și mergeți la medicul ginecolog!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • West SL, Viniloor LC, Zolnoun D. A systematic review of the literature on female sexual dysfunction prevalence and predictors. Ann Rev Sex Res. 2004;15: 40-172.
 • Cabello-Santamaría F. Disfunciones sexuales femeninas. En Cabello F, Lucas M, editores. Manual Médico de Terapia Sexual. Madrid: Psimática; 2012.
 • Castañeda Sánchez O, Flores García E, López del Castillo Sánchez D, Cortés Gil H. Anorgasmy prevalence in women attended at Familiar Medicine Unit no. 1 in Obregon, Sonora, Mexico. Ginecol Obstet Mex.
  2005; 73: 525-30.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.