Cunoaște 7 beneficii ale squash-ului și începe să-l exersezi
 

Cunoaște 7 beneficii ale squash-ului și începe să-l exersezi

Squash-ul ne ajută să ne antrenăm întregul corp și este considerat unul dintre cele mai sănătoase sporturi. Aflați care sunt beneficiile sale și cum să-l practicați!
Cunoaște 7 beneficii ale squash-ului și începe să-l exersezi

Ultima actualizare: 09 august, 2022

Squash-ul este unul dintre cele mai complete sporturi atunci când vine vorba de a lucra întregul corp. Deși este o practică nu foarte cunoscută, încetul cu încetul câștigă adepți. Descoperiți 7 beneficii ale squash-ului!

Cum se joacă squash?

Este un sport care se practică cu rachete și în care doi adversari se confruntă. Ei lovesc alternativ o minge de cauciuc de un perete. Răspunsul adversarului trebuie să fie înainte ca mingea să sară de două ori pe podea. Pereții laterali pot fi utilizați.

Când unul dintre concurenți ratează, adversarul său câștigă un punct. Meciul este definit atunci când unul dintre sportivi câștigă trei seturi, adică 11 puncte.

Sportul a apărut în Anglia la începutul secolului al XIX-lea. Aparent, a început ca o diversiune pentru condamnații din închisorile din Londra; apoi, s-a jucat în școli și, mai târziu, a fost reglementat și oficializat ca sport. Squash se referă la sunetul mingii atunci când sare.

7 beneficii ale squash-ului

Squash-ul este potrivit și chiar ideal pentru adulți și minori. Este un joc foarte dinamic care va pune tot corpul la încercare.

Rețineți că este un sport intens. Cu toate acestea, are beneficii pentru sănătatea fizică și psihică, pe lângă faptul că ne oferă un moment de distracție.

Rachete de squash

1. Lucrează toți mușchii

Este un sport în care ne folosim tot corpul în mod constant. Lovitura de rachetă exersează brațele, încheieturile și spatele.

Atingerea mingii necesită o mișcare agilă a picioarelor la fiecare intervenție, ceea ce lucrează și fesierii. Exercițiile fizice ajută la creșterea puterii.

2. Îmbunătățește coordonarea și reflexele

Pentru a contracara loviturile adversarului, trebuie să acționați rapid și chiar instinctiv. Viteza cu care se deplasează mingea și nevoia de răspuns imediat activează toți mușchii. Acest lucru ne oferă o mai mare agilitate și flexibilitate și reflexe mai bune.

3. Întărește inima

Squash-ul presupune exerciții cardiovasculare eficiente. Îmbunătățind circulația sângelui, reduce riscul de boli de inimă.

4. Ajută la pierderea în greutate

Mișcarea constantă generează arderi de calorii, prin urmare squash-ul este ideal pentru pierderea în greutate. În fiecare oră de joc, pot fi arse până la 900 de calorii.

5. Acționează împotriva stresului

Acesta este unul dintre sporturile considerate terapeutice, deoarece aduce beneficii sănătății mintale. Concentrarea constantă pe joc nu lasă loc de gândire la problemele cotidiene.

După epuizarea fizică, practica sportivă ne permite o mai bună relaxare și odihnă. Squash-ul este ideal pentru eliberarea tensiunii.

6. Toată lumea îl poate practica

Deși învățarea tehnicii poate dura mai mult timp, sportul este potrivit pentru toate vârstele. În plus, puteți alege să concurați sau să vă distrați.

7. Se poate juca tot anul

Deoarece este un sport de interior, squash-ul nu depinde de condițiile meteorologice. Ploaia, vântul, frigul sau căldura nu sunt factori care condiționează jocul.

Sfaturi de reținut înainte de prima sesiune de squash

Înainte de a începe orice practică sportivă, este important să faceți un control medical. În cazul în care ați suferit leziuni sau aveți probleme cardiovasculare, este esențial să consultați un specialist.

Dacă nu există inconveniente, atunci vom fi în măsură să ne distrăm și să profităm de cele 7 beneficii ale squash-ului!

Iată câteva considerente de care trebuie să țineți cont înainte de a vă juca pentru prima dată:

  • Efectuați un control medical.
  • Hrăniți-vă adecvat.
  • Hidratați-vă corespunzător.
  • Învață regulile de bază ale jocului.
  • Încălziți-vă și întindeți-vă corespunzător corpul.
  • Luați pauze scurte din când în când.
  • Faceți exerciții de întindere după antrenament.
Bărbat ce cunoaște beneficii ale squash-ului

Bucurați-vă de beneficiile squash-ului

Squash-ul este unul dintre cele mai complete și sănătoase sporturi. Este una dintre cele mai bune opțiuni atunci când vine vorba de a experimenta ceva nou, de a vă distra și de a avea grijă de sănătate.

Squash-ul pentru amatori nu necesită echipament greu de găsit. Îmbrăcămintea confortabilă și încălțămintea adecvată vor fi suficiente.

Sălile ne vor pune la dispoziție mingea și rachetele. Provocați un prieten la o partidă de squash!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.