De ce este benefic să pui usturoi sau ceapă în ureche?
 

De ce este benefic să pui usturoi sau ceapă în ureche?

Atât ceapa, cât și usturoiul pot fi eficiente în ameliorarea afecțiunilor urechilor. Dacă aveți îndoieli, consultați un specialist înainte de a aplica tratamentul.
De ce este benefic să pui usturoi sau ceapă în ureche?

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Proprietățile medicinale ale usturoiului și ale cepei sunt de netăgăduit, fiind folosite ca tratament din cele mai vechi timpuri. Sunt preferate ca tratament alternativ, deoarece au o puternică acțiune antibiotică, antioxidantă și antivirală ce poate inhiba activitatea diferitelor microorganisme și agenți toxici. Dar de ce este benefic să pui usturoi sau ceapă în ureche?

În multe părți ale lumii, sunt recunoscute efecte lor în îmbunătățirea circulației, scăderea colesterolului și tratarea sutelor de probleme cronice care compromit starea fizică și mintală.

Care sunt beneficiile acestui remediu cu usturoi și ceapă?

Pentru mulți ar putea părea ridicol și neplăcut să pună usturoi sau ceapă în ureche. Dar adevărul este că acest remediu devine din ce în ce mai popular. Efectele antibiotice și antioxidante acționează pentru a trata afecțiuni frecvente precum infecțiile urechii și ale sistemului respirator.

În plus, ceapa și usturoiul pot îmbunătăți răspunsul imun al organismului, pentru a face față virușilor și bacteriilor care caută să ajungă în organism.

Mai jos, vă împărtășim principalele beneficii ale acestor alimente pentru sănătate și modul corect de utilizare în ureche.

Beneficiile usturoiului

Grăunți de usturoi

 

Usturoiul este o sursă naturală de aminoacizi esențiali, vitamine, minerale și compuși antioxidanți necesari diferitelor funcții ale organismului, cum ar fi:

 • Vitaminele B6 și C
 • Minerale precum potasiu, calciu și fosfor
 • Alicină și quercetină
 • Acid glutaminic
 • Acid aspartic

Grație acestor compuși, usturoiul ajută organismul în mai multe moduri, după cum susține Fundația Spaniolă a Inimii:

 • Întărește sistemul imunitar.
 • Reduce riscul de boli cardiovasculare.
 • Reduce riscul de cancer.
 • Scade colesterolul rău.
 • Îmbunătățește circulația.
 • Reglează tensiunea arterială.

Beneficiile cepei

Ceapă roșie

 

Renumită pentru multiplele sale utilizări în gastronomie, ceapa este o legumă cu o valoare medicinală foarte importantă datorită proprietăților diuretice, antiinflamatorii și antibiotice.

90% din ceapă este apă, iar 10% reprezintă aminoacizi și nutrienți esențiali, cum ar fi:

 • Vitamine din grupul B
 • Vitamina E și C
 • Minerale precum potasiu, magneziu, fosfor, calciu, sodiu și sulf
 • Fibre

La fel ca aliatul său, usturoiul, ceapa poate fi eficientă în ameliorarea patologiilor uşoare sau cronice asociate cu sistemul cardiovascular. De asemenea, are acțiune hipoglicemiantă și ajută la combaterea proliferării bacteriilor pentru a preveni și opri infecțiile.

Datorită proprietăților care îi sunt atribuite, ceapa este recomandată pentru îmbunătățirea apărării organismului și prevenirea răcelilor, bronșitei, faringitei și a altor afecțiuni respiratorii.

Instrucțiuni pentru a folosi usturoi sau ceapă în ureche

Usturoi sau ceapă în ureche

 

Acest remediu natural simplu este o soluție excelentă care ar putea ajuta la atenuarea problemelor asociate urechilor, precum: țiuit, obstrucție din cauza excesului de ceară sau infecții. Cu toate acestea, se crede că ar putea fi bun și pentru îmbunătățirea multor alte aspecte ale sănătății. Cu toate acestea, este important să consultați întotdeauna medicul.

Ce trebuie să faceți?

 • Luați un cățel de usturoi bio, spălați-l și tăiați-l în bucăți mici.
 • Așezați una dintre bucățile de usturoi în ureche (nu adânc în interiorul urechii) și fixați-o cu un bandaj, astfel încât să nu cadă.
 • Lăsați usturoiul să stea peste noapte și, a doua zi, îndepărtați-l.

În mod ideal, ar trebui să simți o ameliorare de la prima aplicare; cu toate acestea, dacă disconfortul persistă, puteți repeta tratamentul.

Pentru o acțiune mai puternică, puteți pune o bucată mică de ceapă lângă usturoi pentru a profita de beneficiile sale antiinflamatorii și antivirale.

Atenție!

Întrucât este un remediu 100% natural, nu există niciun pericol în a-l folosi în mod regulat. Cu toate acestea, dacă după a doua aplicare nu apare ameliorarea așteptată, cel mai bine este să consultați un medic pentru a găsi sursa afecțiunii.

Dacă suferiți sau ați suferit de orice tip de boală cronică a urechii, trebuie să consultați medicul înainte de a utiliza acest tratament!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.