Descoperă care sunt cele mai bune antiinflamatoare naturale
 

Descoperă care sunt cele mai bune antiinflamatoare naturale

Deoarece unele medicamente pot avea efecte secundare, putem profita de beneficiile anumitor alimente care pot funcționa ca antiinflamatoare naturale. În acest fel, putem contribui la tratarea diferitelor afecțiuni.
Descoperă care sunt cele mai bune antiinflamatoare naturale

Ultima actualizare: 25 mai, 2022

Inflamația poate apărea ca urmare a diferitelor afecțiuni sau boli, așa că este foarte frecvent să se recurgă la antiinflamatoare care pot ajuta la tratarea disconfortului. Cu toate acestea, din ce în ce mai mulți oameni caută alte opțiuni decât medicamentele tradiționale pentru a trata astfel de probleme. Descoperă care sunt cele mai bune antiinflamatoare naturale!

Cele mai bune antiinflamatoare naturale

Umflăturile, alergiile sau bolile precum artrita pot provoca inflamații. Aceasta este o reacție a corpului care apare atunci când ceva nu funcționează corect. Vestea bună este că există antiinflamatoare naturale care pot ajuta în caz de inflamație.

1. Turmeric

Pudră și rădăcină de turmeric

 

Acest condiment de origine indiană este unul dintre cele mai bune antiinflamatoare naturale. Acest lucru este indicat de o recenzie publicată în Foods Magazine, care vorbește despre efectele asupra sănătății ale uneia dintre principalele componente ale turmericului: curcumina, substanța responsabilă de culoarea sa portocalie caracteristică.

Pune turmeric în orice preparat vrei pentru a ameliora boli cronice precum artrita. De asemenea, poți face popularul „lapte auriu” cu lapte vegetal. Sau poți lua un supliment.

2. Ananas

Ananasul este un fruct cu proprietăți antiinflamatorii. Acest lucru, conform unei publicații a Biotechnology Research International, se datorează unei enzime numite bromelaină. Prin urmare, merită să consumi câteva felii de ananas în fiecare săptămână în sucuri, salate sau smoothie-uri. De asemenea, poți găsi bromelaină sub formă de supliment.

3. Rozmarin

Rozmarinul este o plantă aromatică ce adaugă savoare alimentelor. După cum spune un articol publicat de Flushing Hospital Medical Center, compușii săi antiinflamatori pot ajuta la stimularea sistemului imunitar și la îmbunătățirea circulației sângelui. Pentru a te bucura de proprietățile sale, cel mai bine este să-l consumi sub formă de infuzie.

Ingrediente

  • 2 căni de apă (500 ml)
  • 2 linguri de rozmarin (poate fi uscat) (20 g)

Pregătire

  • Pentru început, încălzește apa și, când dă în clocot, adaugă rozmarinul.
  • Lasă la infuzat aproximativ 10 minute, ia vasul de pe foc și așteaptă încă 10 minute.
  • Filtrează și, dacă vrei, îndulcește cu miere sau stevia.
  • Bea ceaiul de două ori pe zi.

4. Salcie

Frunzele acestei plante conțin salicină, un antiinflamator foarte asemănător cu aspirina care este folosită pentru durerile articulare și reumatice. O investigație condusă de Central European Journal of Medicine indică faptul că extractele din scoarța acesteia au o eficacitate comparabilă cu cea a dozelor mai mari de aspirină.

Pentru a obține toate beneficiile pe care le oferă salcia, poți bea infuzii sau o poți pune pe zonele afectate, sub formă de compresă.

Ingrediente

  • 1 lingura de frunze uscate de salcie (10 g)
  • 1 cană de apă (250 ml)

Pregătire

  • Pentru început, încălzește apa cu frunzele de salcie și așteaptă 15 minute.
  • Ia vasul de pe foc și așteaptă încă 10 minute.
  • Filtrează și consumă ceaiul sau aplică-l extern, după cum preferi.

5. Coacăze negre

Coacăze negre

 

Frunzele acestei plante sunt foarte utile pentru combaterea reumatismului. Este indicat să consumi suc de coacăze negre în fiecare dimineață. De asemenea, poți pregăti un ceai din frunze. Se spune că acțiunea sa antiinflamatoare se datorează flavonoidelor pe care le conține. Acestea stimulează secreția naturală de substanțe responsabile de reducerea umflăturilor.

Ingrediente

  • 3 linguri de frunze de coacăz negru (30 g)
  • 1 litru de apă

Pregătire

  • În primul rând, încălzește apa timp de aproximativ 15 minute. Când dă în clocot, adaugă frunzele.
  • Apoi, fierbe totul încă 10 minute și ia vasul de pe foc.
  • Se acoperă timp de 5 minute și se filtrează.
  • Bea ceaiul înainte să se răcească.

6. Cardamom

Acesta este un alt condiment cu capacități antiinflamatorii pe care îl poți adăuga în preparate. Poate fi folosit și în cafea (în stil arab). Cardamomul este perfect în tocănițe și prăjituri. De asemenea, există ulei esențial sau suplimente.

7. Coada-calului

Coada-calului este o plantă foarte populară, deoarece este creditată cu anumite proprietăți ce ajută la reducerea acumulării de lichide și la pierderea în greutate. De asemenea, se spune că are efecte vindecătoare și antiinflamatorii. Cu toate acestea, ar trebui consumată cu prudență, deoarece consumul în exces poate provoca reacții adverse.

Ingrediente

  • 1 cană de apă (250 ml)
  • 1 lingură de coada-calului uscată (10 g)

Pregătire

  • Pentru început, se încălzește apa într-o cratiță și, când dă în clocot, se adaugă coada-calului.
  • Fierbe ceaiul 10 minute și așteaptă încă 10.
  • La final, filtrează și, înainte de a bea, îndulcește cu miere.
  • Poți bea ceaiul de 1 sau 2 ori pe săptămână.

8. Ghimbir

Ghimbirul printre cele mai bune antiinflamatoare naturale

 

Această rădăcină este populară în medicina tradițională chineză. Reduce simptomele articulare și are proprietăți antiinflamatorii și de calmare a durerii.

Un studiu clinic publicat în Osteoarthritis and Cartilage afirmă că ghimbirul s-a dovedit a fi mai puternic decât ibuprofenul în ameliorarea durerilor musculare cronice. Prin urmare, profită de beneficiile sale.

Ingrediente

  • 1 linguriță de ghimbir proaspăt (5 g)
  • 1 praf de piper negru
  • 1 cană de apă sau ceai (250 ml)
  • 1 lingură de miere (25 g)

Pregătire

  • Pregătește ceaiul ca de obicei sau încălzește apa.
  • Apoi, adaugă ghimbirul și piperul.
  • Așteaptă câteva minute și îndulcește cu miere.
  • Bea ceaiul fierbinte.

10. Dafin

Foi de dafin

Frunzele de dafin pe care le folosești atât de mult în preparatele culinare te pot ajuta să reduci durerile provocate de reumatism. Această plantă este folosită în cultura populară ca unul dintre cele mai bune antiinflamatoare naturale pentru a trata entorsele de gleznă, sciatica și toate tipurile de inflamații.

În plus, din cele mai vechi timpuri, dafinul a fost folosit ca medicament pentru ameliorarea bolilor vezicii urinare și a mușcăturilor de insecte. Se folosește atât extern (cataplasme sau băi de șezut), cât și intern (infuzie).

Ingrediente

Pregătire

  • Pentru început, pune apa pe foc și, când dă în clocot, adaugă dafinul.
  • Se lasă la infuzat timp de 10 minute și la răcit 15 minute.
  • Filtrează, îndulcește și bea până la 2 căni pe zi.

După cum poți vedea, există mai multe alternative naturale care pot ajuta la combaterea inflamației și la accelerarea procesului de recuperare. Acum că știi care sunt cele mai bune antiinflamatoare naturale, nu ezita să le încorporezi în dieta ta obișnuită!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Bliddal H, Rosetzsky A, Schlichting P, Weidner MS, Andersen LA, Ibfelt HH, Christensen K, Jensen ON, Barslev J. A randomized, placebo-controlled, cross-over study of ginger extracts and ibuprofen in osteoarthritis. Osteoarthritis Cartilage. 2000 Jan;8(1):9-12. doi: 10.1053/joca.1999.0264. PMID: 10607493.
  • Caballero-Gutiérrez, L., & Gonzáles, G. F. (2016). Alimentos con efecto anti-inflamatorio. Acta Médica Peruana, 33(1), 50-64. http://www.scielo.org.pe/scielo.php?pid=S1728-59172016000100009&script=sci_arttext&tlng=pt
  • Grzanna, R., Lindmark, L., & Frondoza, C. G. (2005). Ginger—An Herbal Medicinal Product with Broad Anti-Inflammatory Actions. Journal of Medicinal Food. https://doi.org/10.1089/jmf.2005.8.125
  • Hewlings, S. J., & Kalman, D. S. (2017). Curcumin: A Review of Its Effects on Human Health. Foods (Basel, Switzerland)6(10), 92. https://doi.org/10.3390/foods6100092
  • März RW, Kemper F. Weidenrindenextrakt–Wirkungen und Wirksamkeit. Erkenntnisstand zu Pharmakologie, Toxikologie und Klinik [Willow bark extract–effects and effectiveness. Status of current knowledge regarding pharmacology, toxicology and clinical aspects]. Wien Med Wochenschr. 2002;152(15-16):354-9. German. doi: 10.1046/j.1563-258x.2002.02053.x. PMID: 12244878.
  • Mohiuddin, E., Asif, M., Akram, M., Uddin, S., Ahmed, A., Usmanghani, K., & Hannan, A. (2010). Curcuma Longa and Curcumin : a Review Article. Rom. J. Biol. – Plant Biol. https://doi.org/10.1186/s13104-017-2728-0
  • Rajendra Pavan, Sapna Jain, Shraddha, Ajay Kumar, “Properties and Therapeutic Application of Bromelain: A Review“, Biotechnology Research International, vol. 2012, Article ID 976203, 6 pages, 2012. https://doi.org/10.1155/2012/976203
  • Shara, M., & Stohs, S. J. (2015). Efficacy and Safety of White Willow Bark (Salix alba) Extracts. Phytotherapy Research. https://doi.org/10.1002/ptr.5377

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.