Cele mai bune remedii pentru inflamația amigdalelor
 

Cele mai bune remedii pentru inflamația amigdalelor

Amigdalita poate fi un disconfort foarte frecvent și incomod. Din fericire, poate fi ameliorată cu remedii naturale preparate acasă.
Cele mai bune remedii pentru inflamația amigdalelor
María Belén del Río

Verificat și aprobat de medicul biolog María Belén del Río.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Dacă te-ai trezit cu dificultate la înghițire și disconfort, probabil ca ai amigdalele inflamate. Este o afecțiune care are origini diferite: viruși, bacterii, reflux acid, alergii… Prin urmare, îți vom prezenta cele mai bune remedii pentru inflamația amigdalelor.

Amigdalita

Dureri produse de amigdalită

 

Amigdalele sunt situate în gât, chiar în spatele și deasupra limbii. Ele fac parte din sistemul vascular limfatic, implicat în sistemul imunitar.

Vorbim de amigdalită atunci când amigdalele se inflamează ca urmare a prezenței unui virus sau unei bacterii. Această patologie apare mai des la copii.

Cauzele amigdalitei

Virușii și bacteriile sunt responsabile de apariția amigdalitei. Cele mai frecvente cazuri sunt virale și, într-o măsură mai mică, bacteriene. Este rar ca amigdalita să fie generată de un parazit sau de o ciupercă.

Semne și simptome ale amigdalitei

Semnul că ceva nu este în regulă este durerea în gât și culoarea schimbată a amigdalelor. Dacă sunt roșii, ia măsuri imediat. Unele dintre simptome sunt:

Sfaturi pentru a reduce inflamația amigdalelor

Fată care ia remedii pentru inflamația amigdalelor

Acasă, este foarte ușor să reduci inflamația amigdalelor. Următoarele sfaturi te vor ajuta să te simți mai bine:

  • Fă gargară cu apă sărată: amestecă o cană de apă cu sare, las-o să stea două minute și fă gargară.
  • Nu mânca alimente foarte fierbinți: alimentele reci ajută la reducerea inflamației. Dacă optezi pentru alimente calde, precum supe sau infuzii, ai grijă să nu fie prea fierbinți.
  • Hidratează-te: pentru a reduce inflamația amigdalelor, este important să ai o hidratare corectă. În acest proces, evită băuturile carbogazoase și zaharoase.

Cele mai bune remedii pentru inflamația amigdalelor

Remediile la domiciliu sunt alți mari aliați. Desigur, nu uita să soliciți sfaturi profesionale pentru a determina care este cel mai potrivit tratament.

1. Lămâie, miere și sare

Vitamina C pe care o conține lămâia este ideală pentru a reduce inflamația amigdalelor, deoarece ajută la stimularea sistemului imunitar. Acest nutrient protejează țesuturile și ajută la reducerea inflamației cauzate de lovituri sau răni.

Într-un pahar, pune apă călduță și sucul a trei lămâi, un praf de sare și jumătate de lingură de miere. Cu această băutură, vei elimina toate microorganismele care provoacă dureri în gât.

2. Turmeric și piper negru

Turmericul este o rădăcină care are proprietăți antiinflamatorii datorită conținutului său ridicat de curcumină. Avantajul acestei combinații este că turmericul nu provoacă reacții adverse, așa cum se întâmplă în cazul medicamentelor. Trebuie doar să pregătești o infuzie cu apă fiartă, rădăcină de turmeric și piper negru.

3. Sfecla roșie cu morcovi sau castraveți

Proprietățile vindecătoare ale legumelor sunt de netăgăduit. Pune părți egale de sfeclă și morcovi sau castraveți într-un blender și consumă amestecul o dată pe zi. Acest suc te va ajuta să-ți întărești sistemul imunitar și să lupți împotriva tuturor agenților străini care provoacă inflamația.

4. Semințe de schinduf

Schinduful este o planta cu proprietăți afrodiziace, stimulante, antiparazitare, laxative, diaforetice, expectorante, antiinflamatoare și antibacteriene. Trebuie doar să-i fierbi semințele în apă timp de o jumătate de oră. Strecoară și fă gargară cu lichidul.

5. Ceai de mușețel

Mușețelul este celebru pentru proprietățile sale medicinale, în special pentru cele antiinflamatoare. După ce prepari o infuzie de mușețel, stoarce o lămâie și îndulcește-o cu miere. Amigdalele se vor dezumfla.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Couloigner, V.  Amigdalitis. EMC – Tratado de Medicina. 14, 3 (2010): 1-7.
  • Cortina, Jorge. “La amigdalitis aguda y crónica y su tratamiento homeopático.” Homeopatía Mex 60.559 (1992): 15-9.
  • Fernández, E. “Amigdalitis Aguda.” Hospital Universitario Virgen de la Victoria de Málaga. Pág (2015): 1-19.
  • Montequi, S. “Infecciones bacterianas de vías altas: Otitis, amigdalitis.” Bol Pediatr 46 (2006): 294-303.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.