Descoperă 5 produse de curățat geamuri naturale și ecologice
 

Descoperă 5 produse de curățat geamuri naturale și ecologice

Pentru a obține rezultate optime, este foarte important să alegem un tip de cârpă care să nu lase în urmă scame sau să folosim un ziar pentru a îndepărta produsul de pe sticlă.
Descoperă 5 produse de curățat geamuri naturale și ecologice

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Produsele de curățare a sticlei fac parte din catalogul produselor de curățare de bază. Pot deveni buni aliați pentru curățarea diferitelor suprafețe de sticlă, fie acasă, fie la birou. Iată 5 produse de curățat geamuri naturale și ecologice!

Produse de curățat geamuri naturale și ecologice

Vizitând magazinele, descoperim produse care răspund aproape tuturor nevoilor de curățare. Cu toate acestea, unele dintre ele pot avea un impact dăunător asupra mediului și chiar asupra sănătății. Prin urmare, astăzi vă prezentăm câteva alternative naturale.

1. Detergent pentru sticlă pe bază de citrice

Felii de citrice

Aruncați cojile de citrice? Trebuie să știți că acestea au proprietăți importante care pot fi folosite în multe moduri acasă.

După cum arată diferite studii, coaja lămâii conține componente cu proprietăți antimicrobiene care ne pot ajuta să ucidem germenii. Din acest motiv, prepararea unui produs de curățat sticla este una dintre acele opțiuni de care trebuie să profităm mai des.

Ingrediente

 • Coji de lămâie sau portocală
 • Oțet (125 ml)
 • Apă (100 ml)
 • Un pulverizator

Pregătire

 1. Pentru început, puneți cojile de citrice într-un borcan. Apoi, adăugați oțetul și lăsați vasul acoperit într-un loc întunecat timp de două săptămâni.
 2. Filtrați lichidul printr-o strecurătoare și turnați-l într-o sticlă cu pulverizator.
 3. La sfârșit, adăugați o jumătate de pahar de apă și agitați bine înainte de utilizare.

2. Detergent pentru geamuri cu lămâie și oțet

Produse de curățat geamuri naturale cu lămâie

 

Ochelarii sunt opaci și murdari? Această soluție cu suc de lămâie și oțet de mere vă poate ajuta să eliminați acele particule de praf care rămân atașate de suprafața lor, precum și germenii. În plus, prepararea este foarte simplă.

După cum am văzut deja, lămâia are proprietăți antimicrobiene care ne pot ajuta să dezinfectăm suprafețele casei. În ceea ce privește oțetul de mere, susținut de diverse studii, are proprietăți antimicrobiene importante, motiv pentru care este folosit de mult timp pentru dezinfectarea suprafețelor.

Ingrediente

 • Oțet de mere (30 ml)
 • Sucul unei lămâi
 • Sticlă cu pulverizator

Pregătire

 1. În primul rând, diluați trei linguri de oțet de mere în sucul unei lămâi. Așteptați câteva minute.
 2. Apoi, turnați produsul într-o sticlă cu pulverizator.
 3. La sfârșit, adăugați apă dacă vreți să diluați amestecul.

3. Soluție de curățat vesela din sticlă

Paharele din sticlă devin opace în timp. Din acest motiv, este indicat să le îngrijiți și să le curățați cu produse de calitate care sa nu le deterioreze aspectul.

Prin urmare, vă recomandăm un produs de curățat sticla care vă poate ajuta să le mențineți strălucitoare. Acesta conține oțet, care, după cum am văzut deja, are proprietăți antimicrobiene și alcool, un antiseptic important.

Ingrediente

 • Alcool (125 ml)
 • Apă (125 ml)
 • Oțet (5 ml)
 • O sticlă cu pulverizator

Pregătire

 1. Amestecați toate ingredientele.
 2. Apoi, turnați-le în sticla cu pulverizator pentru o aplicare ușoară.

4. Oțet și detergent de vase pentru curățarea sticlei

Spălarea geamurilor cu detergent

 

 

Acest produs ajută la îndepărtarea acelor pete de grăsime și murdărie care fac ca geamurile din sticlă să-și piardă strălucirea în bucătărie sau în dormitor.

Datorită activității antimicrobiene a oțetului și capacității degresante a detergentului de vase, sticla va fi din nou strălucitoare.

Ingrediente

 • O cană de apă (250 ml)
 • Oțet alb (62,5 ml)
 • 3 picături de detergent lichid de vase.
 • Sticlă cu pulverizator

Pregătire

 1. Pentru început, pregătiți un amestec de apă, oțet și detergent lichid de vase.
 2. Apoi, turnați produsul într-un borcan. La final, agitați-l înainte de aplicare.

5. Soluție de curățat sticla cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este foarte bun pentru a facilita îndepărtarea petelor de pe sticlă în toată casa. Acest lucru se datorează proprietăților sale antimicrobiene și dezodorizante.

Este important să nu uităm că bicarbonatul de sodiu este abraziv. Din acest motiv, vă recomandăm ca înainte de a începe să-l folosiți în mod regulat, să faceți un mic test pentru a verifica dacă nu strică sau zgârie sticla. De asemenea, nu recomandăm amestecarea acestuia cu oțet.

Ingrediente

 • O cană de apă (250 ml)
 • Bicarbonat de sodiu (10 g)

Pregătire

 1. Mai întâi, topiți bicarbonatul de sodiu în apă și turnați-l într-o sticlă cu pulverizator.
 2. Înainte de a-l folosi, trebuie să-l agitați bine, deoarece bicarbonatul de sodiu tinde să se depună la fund.

Produse de curățat geamuri naturale: sfat final

Toate aceste produse ne pot ajuta să îndepărtăm petele sau praful de pe sticlă. Cu toate acestea, rezultatele vor depinde și de tipul de cârpă folosit pentru a elimina excesul de lichid. Cel mai bine este să alegeți o cârpă moale din bumbac, care să nu zgârie suprafața și să nu lase scame.

De asemenea, nu uitați să luați întotdeauna măsurile de precauție corespunzătoare atunci când utilizați produse de curățare (fie că sunt naturale sau chimice). Evitați să vă expuneți pielea și folosiți întotdeauna mănuși de cauciuc.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.