Detoxifierea ficatului și a vezicii biliare - Doza de Sănătate
 

Detoxifierea ficatului și a vezicii biliare

Trebuie să evitați consumul anumitor alimente. Uleiul de măsline și zeama de lămâie vor contribui la detoxifierea organismului și la eliminarea toxinelor.
Detoxifierea ficatului și a vezicii biliare
Maricela Jiménez López

Verificat și aprobat de medicul Maricela Jiménez López.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Detoxifierea ficatului și a vezicii biliare este un proces de curățare profund ce elimină toxinele din ficat și nisipul și pietrele din vezica biliară.

Ficatul lucrează pentru a ne menține sănătoși și absoarbe toți nutrienții de care organismul are nevoie pentru a funcționa corespunzător.

Însă foarte mulți oameni au anumite obiceiuri precum alimentația necorespunzătoare și stilul de viață sedentar, ce duc la suprasolicitarea ficatului. Astfel, acest organ se umple cu toxine și reziduuri, provocând alte probleme de sănătate ce pot avea un impact semnificativ asupra calității vieții.

Detoxifierea ficatului și a vezicii biliare este un proces de curățare profund ce elimină toxinele din ficat, secrețiile bilei care nu au fost încă eliminate, nisipul și calculii biliari. Singurul lucru pe care trebuie să-l faceți este să aveți puțină voință pentru a transforma acest tratament într-o rutină zilnică.

Cum se face detoxifierea ficatului și a vezicii biliare?

Pentru început, trebuie să consumați o lingură de ulei de măsline extravirgin amestecat cu o linguriță de zeamă de lămâie pe stomacul gol. Aceste două substanțe stimulează vezica biliară, ajutând-o să elimine reziduurile acumulate în aceasta.

Acest tratament trebuie urmat pe stomacul gol în fiecare zi, timp de o lună. Lăsați 15 minute să treacă înainte de a lua micul dejun, deși ideal este să așteptați între 40 și 60 de minute până la prima masă a zilei.

Detoxifierea ficatului în curele de slăbire

În timp ce vă curățați ficatul și vezica biliară, pot apărea câteva simptome specifice detoxifierii, precum diareea sau scaunul abundent, gazele, oboseala, lipsa poftei de mâncare, greața, durerile de cap, mucusul, mirosul neplăcut al corpului, urina de culoare închisă sau urât mirositoare și erupțiile cutanate.

Aceste simptome sunt normale deoarece detoxifierea implică eliminarea toxinelor și a altor reziduuri care s-au acumulat în ficat din cauza alimentației nepotrivite, a tratamentelor medicamentoase, dulciurilor, alimentelor fast food, alcoolului, fumatului sau a altor elemente. Aceste simptome sunt însă prezente doar în prima săptămână a detoxifierii și nu se manifestă la toți oamenii.

Pentru a contracara aceste simptome vă recomandăm să beți între două și patru pahare de apă cu lămâie pe zi. Apa trebuie să fie la temperatura camerei deoarece în acest mod vă ajutați organismul să elimine toxinele.

 • Pentru a pregăti această limonadă trebuie să folosiți apă de calitate superioară, zeama a două lămâi și, dacă doriți, o puteți îndulci cu puțină miere.

Alte sfaturi pentru detoxifierea ficatului și a vezicii biliare

Detoxifierea ficatului cu mere
 • Consumați numai alimente hrănitoare, adică multe fructe și legume. Trebuie să evitați consumul de alimente ce conțin grăsimi, ciocolată, produse lactate, cafeină, alcool, unt sau carne roșie, deoarece acestea vă vor împiedica să vă detoxifiați ficatul în mod corespunzător.
 • Un alt mod de a susțineți detoxifierea ficatului și a vezicii biliare este consumul de ceai de păpădie și pelin.
 • Și sucul natural de mere este o alegere excelentă pentru detoxifierea ficatului și a vezicii biliare. Dacă alegeți această variantă, trebuie să beți un litru de suc de mere pe stomacul gol, timp de două zile. Dacă vreți să luați micul dejun după ce ați băut acest suc, trebuie să știți că aveți de așteptat cel puțin trei ore înainte de a mânca. La masă, consumați alimente precum mere, struguri, papaya sau supă de legume.

Smoothie delicios pentru detoxifierea ficatului și a vezicii biliare

Acest smoothie deosebit combină proprietățile merelor și ale păpădiei. Acesta ajută cu siguranță la detoxifierea ficatului și a vezicii biliare. Păpădia ajută ficatul să producă enzime și vezica biliară să producă bilă. Acest smoothie detoxifiant este delicios și trebuie consumat pe stomacul gol.

Alte beneficii:

 • Protejează și curăță ficatul.
 • Are efect diuretic și combate retenția de apă.
 • Contribuie la reducerea balonării abdominale și a celei din timpul menstruației.
 • Contribuie la sănătatea pielii.

Ingrediente

 • O mână plină cu frunze proaspete de păpădie
 • 4 mere
 • 2 căței mici de usturoi
 • 1 bucată de ghimbir proaspăt
 • 1 felie mică de ceapă

Cum se prepară?

Pregătiți toate ingredientele menționate mai sus, amestecați-le într-un blender și savurați acest smoothie!

S-ar putea să te intereseze...
3 remedii naturiste pentru detoxifierea ficatului
Doza de Sănătate
Citește pe Doza de Sănătate
3 remedii naturiste pentru detoxifierea ficatului

Ca să-ți protejezi sănătatea hepatică și bunăstarea generală, trebuie să încerci diverse remedii naturiste pentru detoxifierea ficatului. • Chiang, J. (2014). Liver Physiology: MetaboLism and Detoxification. In Pathobiology of Human Disease: A Dynamic Encyclopedia of Disease Mechanisms. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-386456-7.04202-7
 • Nervi, S. A., & Binda, M. (2011). Alternative or additions to the “alternative”? Proposal for treatment of menopausal syndrome with serum derived at specific-tissue sat-o therapy. Climacteric.

Conținutul acestei publicații are scop pur informativ. În niciun moment nu ar trebui să faciliteze sau să înlocuiască diagnosticele, tratamentele sau recomandările oferite de către un specialist. Consultă un specialist de încredere dacă ai îndoieli și cere acordul acestuia înainte de a începe orice procedură.